Završnica u Rovinju

Košarkašice četiriju hrvatskih sveučilišta spremaju se za finale „UniSporta"

Lopta na obruču

Na poluzavršnici u ženskoj košarci mjesto za završnicu u Rovinju izborile su ekipe četiriju sveučilišta. „UniSport Finals" održava se od 27. do 30. svibnja ove godine.

Četiri hrvatskih sveučilišta ima razlog za ponos – njihove košarkašice izborile su završnicu UniSport Finals. Riječ je o studenticama košarkaških ekipa Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Splitu, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Zadru.

Za mjesto u finalu studentice su se borile na poluzavršnici koja se održala 24. travnja 2018. u Domu košarke Cedevita u Zagrebu. Studentice različitih sveučilišta iz cijele Hrvatske natjecale su se za ulazak u završnicu koja će se odigrati u Rovinju od 27. do 30. svibnja ove godine  

UniSport potiče sve oblike sportskog natjecanja i rekreacije studenata svih sveučilišta u Hrvatskoj. Košarka je jedno od mnogobrojnih područja studentskog sportskog natjecanja koje organizira. Hrvatski sportski akademski savez organizator je dakle završnice u Rovinju gdje će nakon dugotrajnih i napornih treninga konačno biti proglašene pobjednice u studentskoj košarci.

Komentari na članak

Vezani članci

STEM Games 2018

Studentsko natjecanje

„STEM Games” okuplja više od 1000 studenata na jednom mjestu

– Više od 1000 studenata na jednom mjestu. Svi prisutni kako bi se natjecali, stvarali i dobro proveli. Definitivno mjesto na kojem bih se volio naći kao student. – rekao je Luka Fućek.

Freshhh 2018., finale

„Online” natjecanje

Hrvatski studenti osvojili drugo mjesto u finalu Freshhha

Ovogodišnje izdanje privuklo je 1450 timova iz gotovo 60 zemalja diljem svijeta, a pobjedu je odnio mađarski tim Petronauts, dok je drugo mjesto zauzeo hrvatski tim Delay.

Zavšrnica App Start Contesta

Studentsko natjecanje

Za aplikaciju namijenjenu „hackathon” natjecanjima studenti osvojili 20 000 kuna

Pobjedu i novčanu nagradu u vrijednosti od 20 000 kuna odnio je Morpheus team za svoju ideju aplikacije koja povezuje sudionike i poslodavce na popularnim hackathon natjecanjima. Čine ga Mihael Međan, Lucija Segarić, Matej Jularić i Tesa Jurišić koji su ujedno osvojili i nagradu za najbolju prezentaciju te dodatnih 1000 kuna.

Realizator 2018: pobjednici

Studentsko natjecanje

Realizator 2018: Za rješenja poslovnih slučajeva studentima dodijeljeno ukupno 35 000 kn

Čak je 35 000 kuna dodijeljeno studentima Sveučilišta u Rijeci koji su uz podršku stručnih edukatora rješavali stvarne poslovne slučajeve.

FER pogled sa ulice

Predavanje na FER-u

Predstavnici renomiranih hrvatskih tvrtki na otvorenju Elektroboja

Jedinstveno natjecanje u osmišljanju praktičnih rješenja iz područja elektrotehnike započinje predavanjem koje će studentima olakšati sudjelovanje. Govorit će predstavnici RIMAC Automobila, Telegre, Global Logica i drugi.