Odigran humanitarni košarkaški turnir SnowHakl

Košarkaši prikupili novac za siromašnu obitelj iz Sirije koja je utočište pronašla u Zagrebu

Snowhakl 2017. – Zelina Gringos

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su pobjedu na SnowHaklu – turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-ak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najbolje.

Nova hrvatska streetball sezona koja će kulminirati FIBA streetball turnirom Hakl u Lipiku tijekom srpnja/kolovoza 2017. otvorena je već 4. tradicionalnim humanitarnim 3-na-3 turnirom SnowHakl ovog vikenda na parketu Boćarskog doma, i to prije turnira gotovo nezamislivim iznenađenjem!

Košarkaški tim pod slikovitim imenom MythBusters iz Zeline odnijeli su pobjedu na SnowHaklu – turniru koji svake godine u vrijeme blagdana okupi 15-ak najboljih košarkaških ekipa koje se bore za naslov najbolje, a cjelokupni iznos uplaćenih kotizacija daruje se siromašnim zagrebačkim obiteljima. Košarkaši su odlučili da sav prihod ove godine s turnira ide za zbrinjavanje jedne sirijske obitelji koja je pronašla privremeno utočište u našoj državi, odnosno u Zagrebu.

Turnir je ujedno i uvertira u nastavak sezonskog natjecanja u CroHoops ligi (najjačoj košarkaškoj amaterskoj ligi u jugoistočnoj Europi) u kojoj i pobjednici ovogodišnjeg SnowHakl turnira – ekipa iz Zeline MythBusters, igraju iz sezone u sezonu. Stečeno iskustvo napokon je ekipa MythBustersa kapitalizirala, posebice vještinu iza linije 6.75, te sve nazočne počastila apsolutno neočekivanim trijumfom na prestižnom turniru.

U humanitarne svrhe u Boćarskom domu nastupilo je sedam kompaktnih i snažnih trojki: Easy Money Snipers, Limb, Optika Sokol, Kaštelanci, Vucibatine, Zadar, Zelina Gringos.

Rezultati završnice:

  • polufinalna runda:

#1 Kaštelanci vs. #4 Zadar 17:21

#2 Vucibatine vs. #3 Zelina Gringos 9:21

  • za 3. mjesto:

#1 Kaštelanci vs. #2 Vucibatine 5:21

  • finale:

#3 Zelina Gringos vs. #4 Zadar 21:17

Iako su u redovima Zeline gotovo nevjerojatan napredak u igri demonstrirala braća Kalinić, Adam i Tomislav, MVP-em turnira proglašen je fenomenalni tricaš Zelina Gringosa Hrvoje Dananić koji je cijeli dan (osam uzastopnih halova) šutirao bez imalo pretjerivanja – poput Stephena Currya. Najboljim strijelcem turnira proglašen je prošlogodišnji MVP turnira – A1 igrač Dorian Jelenek.

Sjajan su dojam uz spomenute ostavili i prodorni i precizni play Zadra Luka Žilić, u post-up pokretima nezaustavljivi K/C Zadra Šime Kaplan, sjajni šuteri Saša Slišković i Goran Pavlov (obojica uspješno igraju za trostruke CroHoops prvake Savica City), te najnovije prinove CroHoops ekipe Optike Sokol – Antonio Boras i Tomislav Benković (nastupali za Easy Money Snipers odnosno Kaštelance).

Dalekometnih trica i snažnih zakucanja, uz atraktivne asistencije i blokade, definitivno nije nedostajalo, a što se tiče svoje humanitarne dimenzije, prikupljanja financijskih sredstava za siromašnu izbjegličku obitelj iz Sirije, turnir je ispunio cjelokupna očekivanja potvrdivši još jednom da košarkaši imaju veliko i nesebično srce!

Komentari na članak

Vezani članci

Advent na Savi

Humanitarni događaj

Beplatne adventske kobasice i vino za tisuće stanara „Save” i njihovih prijatelja

Blagoslov jaslica, glazba, kuhano vino i kobasice, izložba fotografija bivšeg beskućnika i „after party” u klubu Roko humanitarnog su karaktera, a dodatnu će živost pridodati najvećem zagrebačkom studentskom domu.

Humanitarna biciklijada: „Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači!"

Opremanje senzorne sobe

Humanitarna biciklijada: „Zapedaliraj za Centar Juraj Bonači!”

Senzorna soba posebno je opremljena soba koja se koristi u terapiji djece s raznim teškoćama, a za njenu je kupnju potrebno 130 000 kuna koje će se prikupljati humanitarnom biciklijadom.

Božićna vrećica

Humanitarna akcija

Studentska božićna palačinkijada pomaže djeci s ADHD-om

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske organizira humanitarnu božićnu palančikijadu 11. prosinca. Sve prikupljene donacije namijenjene su Udruzi Buđenje.

/

Na današnji dan

VIDEO: 34 godine od objave jedne od najpoznatijih humanitarnih pjesama

Prošle su točno 34 godine od objavljivanja pjesme „We are the world” za koju su zaslužna velika imena poput Michaela Jacksona, Kennyja Rogersa, Tine Turner i brojnih drugih.

Warwick

Humanitarna akcija Sveučilišta Warwick

Golišavim fotografijama u borbi protiv homofobije

Članovi veslačkog kluba Sveučilišta Warwick već 6. godinu za redom poziraju goli u dobrotvorne svrhe!