LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Osim Chelsea, svi favoriti slavili

Kompletirano 1. kolo Lige prvaka

U srijedu navečer Leo Messi se sa tri pogotka u mreži Ajaxa približio Raulu na ljestvici najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena. Argentinac je na brojci od 62 gola, 9 manje od vodećeg Španjolca. Za iznenađenje večeri pobrinuo se Basel slavljem na Stamford Bridgeu.

U srijedu navečer Leo Messi se sa tri pogotka u mreži Ajaxa približio Raulu na ljestvici najboljih strijelaca Lige prvaka svih vremena. Argentinac je na brojci od 62 gola, 9 manje od vodećeg Španjolca. Za iznenađenje večeri pobrinuo se Basel slavljem na Stamford Bridgeu.

Nakon veličanstvenih predstava koje su prve večeri nogometnim sladokuscima priuštili Real Madrid, Bayern, PSG i oba Manchestera svojim uvjerljivim pobjedama, na red su došli i ostali velikani europskog nogometa. U skupini E sastali su se Schalke 04 i Steaua, te Chelsea i Basel. 

Prije početka natjecanja prognostičari su bili uvjereni u laganu šetnju londonskih Bluesa kroz ovu grupu. Međutim Jose Mourinho je doživio hladan tuš na Stamford Bridgeu. Basel je uspio preokrenuti vodstvo Chelsea i slaviti u Londonu te time vratiti Englezima za prošlogodišnji poraz u polufinalu Europske lige. Domaćine je u vodstvo doveo izvrsni Oscar pogotkom pri kraju 1. poluvremena. No, Basel se uspio vratiti u drugom dijelu. Prvo je nakon nekoliko brzih i kratkih dodavanja Baselovih igrača izjednačio Mohammad Salah, da bi u 81. minuti kapetan gostiju, Marco Streller, ušutkao više od 30 000 Engleza pogotkom nakon ubacivanja iz kuta za konačnih 2:1. 

U drugoj utakmici skupine Schalke je rutinski s tri pogotka u mreži otpratio Steauu u Bukurešt. Prvi dio je završio bez pogodaka, ali je u nastavku domaćin puno bolje zaigrao i stekao prednost sretnim i spretnim pogotkom Atsuta Uchide koji je, ubačajem s desne strane prevario cijelu obranu, pa i gostujućeg vratara. Nakon pogotka Steaua je napala Schalke što je ostavilo prostora za protunapade koje su do kraja utakmice realizirali Boateng i Draxler za prva tri boda u Ligi prvaka ove sezone.

Skupina F je po imenima klubova dosta nepredvidiva i teško je razaznati nakon prvih 90 minuta koja će dva kluba nastaviti natjecanje u drugom krugu. Oba susreta skupine završila su rezultatom 2:1. 

U prvom susretu je Napoli na svom San Paolu ugostio prošlogodišnje finaliste Borussiju iz Dortmunda. Napoli je od početka bio konkretniji, a pomogla su im i isključenja vratara Borussije Weidenfellera, te trenera Jürgena Kloppa koji je isključen nakon što je Gonzalo Higuain doveo domaćine u vodstvo. 

U drugom dijelu nastavljena je dominacija Talijana koju je, predivnim pogotkom iz slobodnog udarca, naplatio domaći dečko Lorenzo Insigne. Borussija je do kraja uspjela smanjiti na 2:1 tri minute prije kraja autogolom Zunige. U drugom susretu skupine Arsenal je osvojio vrijedna tri boda na gostovanju u Marseilleu. Nakon mirnog prvog poluvremena u drugom neopreznost obrane domaćina koristi Theo Wallcot te topovskim udarcem dovodi u vodstvo Topnike iz Londona. Drugi pogodak Asenala djelo je Aarona Ramseya koji je s vrha šesnaesterca svladao vratara Marseillea, Stevea Mandandu. Upravo je Ramsey bio krivac za kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi kojim je Jordan Ayew ublažio poraz svoje momčadi.

Austria iz Beča, koja je spriječila zagrebački Dinamo u pohodu na treći uzastopni nastup u Ligi prvaka, poražena je u prvom kolu skupine G. Bolji od momčadi Nenada Bjelice bio je Porto. Domaćini su se odlično držali u susretu sve do 55. minute kada je za Portugalce precizan bio Lucho Gonzalez. Austria je potom imala nekoliko kvalitetnih prilika, ali nisu imali sreće. Najbliže pogotku bio je Marko Stanković koji je zatresao vratnicu gostujućeg gola.

 Atletico Madrid je na domaćem terenu bio uspješan protiv Zenita. Atletico je bio bolji tijekom cijelog prvog poluvremena, a to im se isplatilo 5 minuta prije odmora kad gol nakon kornera postiže Miranda. Nakon odmora, Zenit je stigao do izjednačenja. Strijelac za Ruse bio je Hulk u 58. minuti. Samo šest minuta su gosti bili u egalu kad pogodak postiže Arda Turan i dovodi domaćine ponovno u vodstvo. Potvrdu pobjede Španjolaca dao je Leo Baptisto desetak minuta prije kraja susreta golom za konačnih 3:1.

Skupinu u kojoj se nalaze četiri europska prvaka obilježio je Leo Messi, u veliku pobjedu Barcelone nad Ajaxom ugradio je tri svoja pogotka. Iako se radi o velikanima europskog nogometa, ovo je bio prvi njihov susret. Blaugranu je u vodstvo doveo već spomenuti Argentinac pogotkom iz slobodnog udarca. Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. U drugom dijelu Ajax je krenuo napadački što je Barca brzo iskoristila. U 55. minuti Messi je postigao svoj drugi pogodak na utakmici. Nakon dva pogotka Messija na red je stigao i centralni branič Barcelone, Gerard Pique koji je glavom u mrežu pospremio ubačaj Neymara za 3:0. Konačni rezultat postavio je Messi svojim trećim pogotkom u 75. minuti. Priliku za smanjenje rezultata propustio je Sigthorsson nakon što je promašio kazneni udarac. 

 

FOTO: FLICKR