Sveučilište u Splitu

Kineziološki fakultet u Splitu i HNK Hajduk potpisali sporazum o osnivanju sportskog internata

Kineziološki fakultet u Splitu

Hrvatski institut za kineziologiju i sport, Kineziološki fakultet u Splitu te vodstvo HNK-a Hajduk potpisali su petogodišnji sporazum o suradnji koja će rezultirati osnivanjem internata HNK Hajduk. Suradnja će se odvijati u tri faze.

Potaknuti dosadašnjim uspješnim suradnjama, Hrvatski institut za kineziologiju i sport koji djeluje u sklopu Kineziološkog fakulteta u Splitu i vodstvo HNK-a Hajduk odlučili su realizirati ideju koja se već dugo kuha te su potpisali petogodišnji sporazum o suradnji. Suradnja će se odvijati u tri faze. Prva se faza odnosi na izradu Elaborata uspostave nogometne akademije, odnosno sportskog internata HNK Hajduk, druga će obuhvaćati izradu pravne podloge te sustava selekcije potencijalnih polaznika, dok će se tijekom treće raditi na rješavanju prostornih uvjeta za smještaj internata.

Uz doc. dr. sc. Dražena Čulara, voditelja znanstveno-stručnog tima, u izradi elaborata sudjelovali su i prof. dr.sc. Zoran Grgantov, prodekan za znanost KIFST-a, doc. dr. sc. Boris  Milavić, psiholog, doc. dr.sc. Vladimir Ivančev, specijalist sportske medicine i medicine rada te predsjednik Hrvatskog društva liječnika sportske medicine, dr. sc. Krešimir Šamija, vanjski suradnik, prof. Darko  Vučić, prof. Darko Tot, socijalni pedagog, prof. Krešimir Gojun, voditelj omladinske škole HNK Hajduk, doc. dr. sc. Mario Tomljanović, voditelj službe sportske pripreme HNK Hajduk, te doc. dr. sc. Mirjana Milić, predsjednica Kaštelanske zajednice sportova.

Predsjednik HNK-a Hajduk, Ivan Kos, smatra da ova suradnja predstavlja velik iskorak prema izgradnji sustava boljeg i kvalitetnijeg kluba koji teži osiguravanju što kvalitetnijih uvjeta za školovanje, rad i razvoj mladih nogometaša. Dekanica Kineziološkog fakulteta u Splitu, prof. dr. sc. Đurđica Miletić, smatra provedbu ovoga projekta strateškim prioritetom koji objedinjuje znanost, sport te odgoj i obrazovanje.

– Briga za mlade, talentirane sportaše treba biti prioritet šire društvene zajednice i nacionalni interes, jer tako dajemo primjer pozitivnih uzora mladima, a njihovim obiteljima svestranu podršku. Svjesni smo koliko je obiteljskog odricanja i  podrške potrebno za uspjeh mladog sportaša. Ovo je naš doprinos da im pokažemo da nisu sami, da postoji sustavna briga kompetentnih stručnjaka, da postoje odgovorne institucije spremne na dugoročna rješenja problema mladih sportaša u kineziologiji i sportu. – zaključila je Miletić, istaknuvši kako je važan preduvjet uspjeha ovakvog  projekta i pozitivna društvena  klima, a sama smatra da u Splitu postoji senzibilitet za sport.

Doc. dr. sc. Dražen Čular, voditelj znanstveno-stručnog tima, smatra da se uspostava internata HNK Hajduk uklapa u niz aktivnosti uspostavljenih s ciljem omogućavanja kvalitetnog obrazovanja paralelno s razvojem sportske karijere talentiranih sportaša te je, kao takav, od nacionalnog značaja. Osim internata na pragu čijega se osnivanja nalaze, u planu imaju uspostavu sportskog vrtića te osnovne i srednje škole s pojačanim programima sporta i zdravog života.

Komentari na članak

Vezani članci

Dražen Petrović

NA DANAŠNJI DAN DRAŽEN PETROVIĆ PROSLAVIO BI 49. ROĐENDAN

Kapetane, sretan rođendan!

„Ne znam može li se uopće riječima opisati što je Dražen značio ovome klubu, emocionalno, fizički i na ostale načine. Svi ćemo zauvijek pamtiti ono što smo upravo vidjeli na ekranu, taj osmijeh, taj osjećaj, taj natjecateljski duh i, sa stanovišta košarke, izbačaj lopte prema košu. Nikad ga nećemo zaboraviti."

Klub mladih Split zapošljava

Udruga mladih

Klub mladih Split zapošljava voditelja programa

Splitski Klub mladih je u potrazi za novim voditeljem, odnosno voditeljicom. Prijave se primaju do 17. veljače.

EUSA Volonteri

Natjecanja diljem Europe

Prijavite se za volontiranje na Europskom sveučilišnom prvenstvu

Budući da je riječ o internacionalnom programu, prijava se može ostvariti samo za prvenstvo koje se ne održava u Hrvatskoj. Odabrani volonteri bit će obaviješteni o uspjehu svoje prijave najkasnije 15 dana nakon završetka roka. 

IMEF predavanje

Ekonomski fakultet u Splitu

Predavanje: osnove prava tržišnog natjecanja

Svi sudionici će na završetku dobiti certifikate o sudjelovanju.

Jaslice

Matej Sunara

Sretan Božić svakome

Nakon tri mjeseca loše talijanske hrane uživam u obilnim obrocima moje majke i guštam prešetavajući se po rivi, ispijajući pića u društvu prijatelja. No, je li ljepota Božića skupa jelka, obilan obrok, nove cipele, hrpa darova i dobar provod u nekom klubu? Na blagdan Božića slavimo rođenje Isusa Krista, Sina Božjega, koji je križ svoj nosio radi nas i radi našega spasenja. Mjesto rođenja ne može biti skromnije.