LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Formula 1

Jules Bianchi, F1 vozač, preminuo uslijed posljedica sudara

Od kobnog sudara Bianchi se nije probudio iz kome, već je bio priključen na bolničke aparate.

Od kobnog sudara Bianchi se nije probudio iz kome, već je bio priključen na bolničke aparate.

Gotovo devet mjeseci trajala je bitka za život Julesa Bianchija koji je u listopadu prošle godine za vrijeme utrke na japanskoj Suzuki u mokrim uvjetima proklizao sa bolidom i udario svojom Marussijom u kran sa strane straze koji je podizao bolid Adriana Sutila, još jednog vozača koji je na isti način odsklizao sa straze.

Bianchi je u tom sudaru zadobio teže ozljede glave te je odmah otpremljen u bolnicu.

25-godišnji francuski vozač premješten je nakon nekoliko tjedana u bolnicu kraj Nice, kako bi bio bliže obitelji. Od kobnog sudara Bianchi se nije probudio iz kome, već je bio priključen na bolničke aparate. Ipak, u večernjim satima Bianchi je izgubio bitku za život.

To ga čini prvim vozačem od 1994. godine koji je umro od ozljeda zadobivenih u utrci. Podsjetimo, 1994. godine na talijanskoj Imoli, jedan od najvećih vozača Formule 1, Ayrton Senna, poginuo je nakon što je njegov bolid završio u zidu Tamburello zavoja. Od tada Formula 1 zajednica se konstantno trudila na povećanju sigurnosti vozača.

Bianchijeva obitelj poslala je priopćenje u kojemu zahvaljuje svim Julesovim kolegama, prijateljima, fanovima i svima onima koji su iskazali pažnju prema njemu.

„To nam je dalo veliku snagu, te nam je pomoglo da se nosimo sa ovom teškom situacijom“.

Bianchi je debitirao u Formuli 1 2013. godine s ekipom Marussia (sada Manor), a dotada je bio test vozač za Scuderiu Ferrari i Force Indiju. Prve bodove za sebe i novu ekipu na gridu ostvario je 2014. godine vozeći Veliku nagradu Monaka.

Bianchijev F1 kolega, Jenson Button, predvodi vozače koji su počeli preko Twittera izražavati sućut.

FOTO: PICPICX.COM