LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sabor izglasao promjenu postojećeg zakona

Izmjene i dopune Zakona o sportu u hitnoj proceduri zbog „izjednačavanja huligana”

Izmjene i dopune Zakona o sportu odnose se prvenstveno na „izjednačavanje huligana na tribinama s huliganima u ložama”.

Izmjene i dopune Zakona o sportu odnose se prvenstveno na „izjednačavanje huligana na tribinama s huliganima u ložama”.

Većina zastupnika u Hrvatskom saboru odlučila je ovog petka podržati skicu dopuna i izmjena Zakona o sportu. Inicijatori promjena Zakona su udruga „Naš Hajduk” i HNS-ov saborski zastupnik Srđan Gjurković.

Inicijativu su podržali klubovi zastupnika SDP-a i HNS-a, dok su se zastupnici HDZ-a na čelu s Antom Kulušićem protivili.

Hrvatski nogometni savez također se protivi reformama i u pomoć će pozvati FIFA-u da oni, kao krovna nogometna organizacija, pokušaju poništiti promjene Zakona.

Izmjene i dopune Zakona o sportu odnose se na „izjednačavanje huligana na tribinama s huliganima u ložama”. To znači da financiranje sportova općenito mora biti transparentnije. Također, novi zakon će redefinirati sportske udruge i klubove te promijeniti odnose moći u vrhu Hrvatskog nogometnog saveza.

Hrvatski se klupski nogomet već godinama nalazi u krizi; nema pravog natjecateljskog naboja na terenu, a na tribinama nema navijača. Zagrebački Dinamo već je godinama neprikosnoven u domaćem prvenstvu, dok u europskim natjecanjima izgleda tragikomično. Naši klubovi postali su pogoni za proizvodnju i brzi izvoz mladih i talentiranih igrača u inozemstvo.

Inicijatori izmjena i dopuna ovog zakona nadaju se da će se ovom inicijativom postići veća jednakost među klubovima u nogometu, ali i ostalim sportovima.

FOTO: ANITA KLASNIĆ/STUDENTSKI.HR