Europske sveučilišne igre

Izložba "Zagi ususret Hrkiju" podsjeća na najljepše trenutke Univerzijade

ESI otvaranje izložbe

Zagrebački je gradonačelnik otvorio izložbu "Zagi ususret Hrkiju". Bit će otvorena do 8. srpnja u Poglavarstvu Grada Zagreba.

U Poglavarstvu Grada Zagreba je 27. lipnja svečano otvorena izložba pod nazivom Zagi ususret Hrkiju. Njome se najavljuju nadolazeće Europske sveučilišne igre. Najveće sportsko događanje održat će se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će gotovo 5000 sportaša iz 41 zemlje.

U sklopu izložbe, uz najavu Igara, predstavljen je niz predmeta koji i danas žive kao podsjetnik na najljepše trenutke Univerzijade održane upravo u Zagrebu 1987. godine Prigodnim govorom ju je otvorio Milan Bandić, gradonačelnik grada domaćina ovih dvaju velikih sportskih događaja.

Foto: ESI

Vjeru da će Europske sveučilišne igre ostaviti pozitivan trag za studentsku populaciju, ali i gradove domaćine, kao što je to učinila Univerzijada 1987, izrazio je predsjednik Igara Zrinko Čustonja. On je s Danirom Bilić, predsjednicom Odbora za sport, predvodio izaslanstvo organizatora ESI 2016 na ovom događanju.

Izložba je otvorena do 8. srpnja. Posjetitelji je mogu vidjeti svakog radnog dana u Poglavarstvu na adresi: Trg Stjepana Radića 1.

Foto: ESI

Komentari na članak

Vezani članci

 Arheološki muzej Zagreb – zgrada

Izložba u Arheološkom muzeju u Zagrebu

Više od 400 predmeta svjedoči o bogatoj kulturi drevnih Japoda

Nova izložba u Arheološkom muzeju u Zagrebu na temelju predmeta od keramike, bronce, jantara, stakla i drugih materijala donosi priču o drevnim Japodima, narodu koji je nastanjivao sjeverozapadni dio doline rijeke Une i današnju Gorsku Hrvatsku u posljednjem tisućljeću stare ere.

Izrada igračaka

Izložba studentskih radova

Studenti s Arhitektonskog fakulteta izradili tradicionalne drvene igračke

Studenti Arhitektonskog fakulteta izradili su drvene igračke s mehanizmom.

Izložba „Strukture nereda”

Izložba u Galeriji SC

Mladi umjetnik Kunić oslikava „Strukture nereda”

– I općenito je ta zamršenost, nered, izostanak strukture ponavljajuća karakteristika Kunićeva sižea, a dodatno je istaknuta besprijekornim slikarskim umijećem. – stoji u predgovoru.

Fotografija Marije Gašparović

Izložba fotografija

Marija Gašparović na Design Districtu dočarava autohtoni ugođaj Martićeve ulice

Tijekom 2016. i 2017. godine Marija Gašparović portretirala je sugovornike u njihovim domovima i na radnim mjestima ili pak u eksterijeru Martićeve ulice, stvarajući tako niz prepoznatljivih slika koje uvjerljivo dočaravaju autohtoni ugođaj ove urbane cjeline, u velikoj mjeri utjelovljen u njezinim protagonistima ― stanovnicima i radnicima.

Europske sveučilišne igre

Počinje veliko studentsko natjecanje

FOTO: Događaji koje ne smijete propustiti na Univerzijadi

Više od pet tisuća sportaša iz 45 europskih zemalja, započet će svoj natjecateljski put u 21 sportskoj disciplini. Otvaranje Igara bit će u srijedu u 21 sat na zagrebačkoj Mladosti.