Europske sveučilišne igre

Izložba "Zagi ususret Hrkiju" podsjeća na najljepše trenutke Univerzijade

ESI otvaranje izložbe

Zagrebački je gradonačelnik otvorio izložbu "Zagi ususret Hrkiju". Bit će otvorena do 8. srpnja u Poglavarstvu Grada Zagreba.

U Poglavarstvu Grada Zagreba je 27. lipnja svečano otvorena izložba pod nazivom Zagi ususret Hrkiju. Njome se najavljuju nadolazeće Europske sveučilišne igre. Najveće sportsko događanje održat će se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će gotovo 5000 sportaša iz 41 zemlje.

U sklopu izložbe, uz najavu Igara, predstavljen je niz predmeta koji i danas žive kao podsjetnik na najljepše trenutke Univerzijade održane upravo u Zagrebu 1987. godine Prigodnim govorom ju je otvorio Milan Bandić, gradonačelnik grada domaćina ovih dvaju velikih sportskih događaja.

Foto: ESI

Vjeru da će Europske sveučilišne igre ostaviti pozitivan trag za studentsku populaciju, ali i gradove domaćine, kao što je to učinila Univerzijada 1987, izrazio je predsjednik Igara Zrinko Čustonja. On je s Danirom Bilić, predsjednicom Odbora za sport, predvodio izaslanstvo organizatora ESI 2016 na ovom događanju.

Izložba je otvorena do 8. srpnja. Posjetitelji je mogu vidjeti svakog radnog dana u Poglavarstvu na adresi: Trg Stjepana Radića 1.

Foto: ESI

Komentari na članak

Vezani članci

Izložba "Margina"

Galerija SKC

„Margina“ – izložba na kojoj se redefiniraju granice

Izložba „Margina“ Nine Zimmermann i Sare Salamon spoj je dvaju samostalnih projekata koje povezuje zajednički motiv granica. Za jednu su granice one između autora i čitatelja, a za drugu državne granice u našoj regiji i arhitektonski objekti „na ničijoj zemlji“.

MSU

Tjedan Europe

Ovoga tjedna besplatan ulaz u čak šest zagrebačkih muzeja

U okviru Tjedna Europe u Zagrebu će do 13. svibnja 2018. posjetiteljima biti osiguran besplatan ulaz u šest muzeja.

 Arheološki muzej Zagreb – zgrada

Predstavljanje kataloga izložbe

U Arheološkom muzeju u Zagrebu možete naučiti kako pripremiti prirodne energetske pločice

Arheološki muzej u Zagrebu na Svjetski dan zdravlja predstavlja katalog izložbe „Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu“. Druženje je osmišljeno uz zdrave radionice.

Izložba završnih radova studentica Umjetničke akademije u Splitu

Obilježavanje jedanaeste Noći muzeja

Izložba završnih radova studentica Umjetničke akademije u Splitu

Noć muzeja obilježava se i u splitskoj Info zoni. Svoje radove i njihov proces nastanka, predstavit će pet studentica Odsjeka za likovnu kulturu i likovnu umjetnost.

Žene na tribinama

Izložba fotografija u Klubu Zona

Naš Hajduk prikazuje žensku navijačku strast na tribinama

– Dvadesetak fotografija nekolicine autora do sredine će mjeseca pokazivati žensku navijačku strast, a neki će vjerojatno i prepoznati svoje sugrađanke, susjede, prijateljice, kolegice, majke. – poručuju iz udruge Naš Hajduk.