Europske sveučilišne igre

Izložba "Zagi ususret Hrkiju" podsjeća na najljepše trenutke Univerzijade

ESI otvaranje izložbe

Zagrebački je gradonačelnik otvorio izložbu "Zagi ususret Hrkiju". Bit će otvorena do 8. srpnja u Poglavarstvu Grada Zagreba.

U Poglavarstvu Grada Zagreba je 27. lipnja svečano otvorena izložba pod nazivom Zagi ususret Hrkiju. Njome se najavljuju nadolazeće Europske sveučilišne igre. Najveće sportsko događanje održat će se u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja, a okupit će gotovo 5000 sportaša iz 41 zemlje.

U sklopu izložbe, uz najavu Igara, predstavljen je niz predmeta koji i danas žive kao podsjetnik na najljepše trenutke Univerzijade održane upravo u Zagrebu 1987. godine Prigodnim govorom ju je otvorio Milan Bandić, gradonačelnik grada domaćina ovih dvaju velikih sportskih događaja.

Foto: ESI

Vjeru da će Europske sveučilišne igre ostaviti pozitivan trag za studentsku populaciju, ali i gradove domaćine, kao što je to učinila Univerzijada 1987, izrazio je predsjednik Igara Zrinko Čustonja. On je s Danirom Bilić, predsjednicom Odbora za sport, predvodio izaslanstvo organizatora ESI 2016 na ovom događanju.

Izložba je otvorena do 8. srpnja. Posjetitelji je mogu vidjeti svakog radnog dana u Poglavarstvu na adresi: Trg Stjepana Radića 1.

Foto: ESI

Komentari na članak

Vezani članci

Atelje

Zanimljiva izložba svestrane Željke Lazar

"Iz ateljea" u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića

Za sve ljubitelje slikarstva Knjižnica i čitaonica Bogdana Ogrizovića pripremila je zanimljiv događaj.

Kopačka solidarnosti

Humanitarni malonogometni turnir

Studentske udruge i poduzeća odigrat će utakmicu s kopačkama solidarnosti

Na turniru „Kopačka solidarnosti" svoje će snage odmjeriti nogometne ekipe poduzeća i studentskih udruga. Prikupljena sredstva od kotizacija doniraju se Centru za odgoj i obrazovanje Goljak.

Sveučilište u Zagrebu

IENA 2017.

Inovacije zagrebačkih fakulteta među najboljima u Europi

Na jednoj od najznačajnih izložbi inovacija u Europi, tijekom četiri dana predstavljeno je više od 800 inovacija iz 31 zemlje. Hrvatski su inovatori ostvarili izniman uspjeh.

Izložba "Mitska dimenzija grada i urbane legende"

Otvorenje izložbe

Fotografije urbanih legendi na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani

Prvi ciklus ove izložbe koja tematizira mitsku dimenziju grada i urbane legende bio je predstavljen u Zagrebu 2017. godine u Fotogaleriji Dubrava, a na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani predstavlja se s novim fotografijama koje su u međuvremenu nastale.

EUG2016

Prvi put u povijesti

ESI 2016. otvorene i za sportaše s invaliditetom

Rijekom i Zagrebom, domaćinima igara, proći će oko 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i 250 različitih sveučilišta, koji će se natjecati u 21 sportu.