LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagreb – Rijeka 2016

Izaberite maskotu Europskih sveučilišnih igara

Svi su pozvati glasati za jednu od tri ponuđene maskote.

Svi su pozvati glasati za jednu od tri ponuđene maskote.

Od 1. 12. možete glasati za izbor službene maskote Europskih sveučilišnih igara koje će se održati 2016. u Zagrebu i Rijeci.

Od ukupno 64 prijavljena djela, u uži su krug ušle tri maskote, a one su radovi autora Mirele Ivanković Bielen te timova Hrvoje Orlović-Alma Vragović i dvojca pod nazivom "A4 tim" iza čijeg imena stoje Vedran Rede i Matija Tomšić.

Glasanje traje do 15. siječnja 2015, a svoj glas možete dati na službenoj stranici.

Osnovni kriterij koji su maskote trebale zadovoljiti jest da prezentira i promiče vrijednosti Igara. Također, ključno je i da je maskota u skladu sa složbenim sloganom „Srce vjeruje, um ostvaruje“. Vlasnik pobjedničke maskote dobit će novčanu nagradu u iznosu od 10 000kn.

Na Igrama se očekuje 5000 sudionika iz cijele Europe čime će ovo postati najveći multisportski događaj u novijoj hrvatskoj povijesti. Prve igre su održane 2012. u Cordobi, a domaćin ovogodišnjih bio je Rotterdam.

Posljednje slično događanje na našem poodručju bila je zagrebačka Univezijada sa legendarnom maskotom Zagijem. Novo vrijeme nosi i novu maskortu, a može se izabrati između ove tri:

Kuna i sredozemna medvjednica predstavljaju dvojnost u ideji igara: Zagreb – Rijeka, srce vjeruje – um ostvaruje, crveno – plavo, primorje – kontinent. Dvije maskote u timu imaju veću sposobnost prenošenja informacija, oni mogu međusobno komunicirati, biti na dva mjesta u isto vrijeme i prenositi poruku da su prijateljstvo i timski duh najvažniji.

 izbor maskote Europskih sveučilišnih igara
 

Ris je snažan, energičan, borben i razborit. Odlikuju ga upravo one vrijednosti koje promiču Europske sveučilišne igre. Ris je jedina europska velika mačka nastanjena u velikom broju europskih država, a u Hrvatskoj obitava na širem prostoru Sjevernog Primorja, Gorskog kotara i Korduna. Na taj način stanište risa u Hrvatskoj predstavlja jedinstvenu sponu i geografsku vezu između Zagreba i Rijeke

 

Hrčak - ova je životinjica najpoznatija po svom glavnom načinu zabave: trčanju. Naš hrčak nije atletske građe, ali to ga ne sprečava da se bavi sportom. Ono što je njemu najvažnije je druženje, dobra zabava i sudjelovanje, što ga čini pobjednikom bez obzira na ishod.

FOTO: EUG