Maraton i turnir na Kantridi

Humanitarna akcija za mladog košarkaša

Humanitarna akcijs

Humanitarna udruga „Koga briga..“ i ove godine organizira plivački maraton na Kantridi te košarkaški turnir u cilju prikupljanja prihoda za liječenje mladog Matije.

U subotu, 10. rujna, na Kantridi će se održati hvalevrijedna akcija s ciljem podizanja svijesti o malignim oboljenjima kod mladih sportaša, kao i s ciljem skupljanjem prihoda za liječenje 16-godišnjeg košarkaša KK Kastav, Matije Katalinića. Prije nekoliko mjeseci Matiji je dijagnosticiran rak kostiju nakon jednog udarca kojeg je zadobio na utakmici.

Do opake je bolesti najvjerojatnije došlo zbog te ozljede, odnosno neispravno tretirane rupture mišića. Matija upravo zato inzistira da ova akcija bude usmjerena na podizanje svijesti javnosti i zdravstvenih ustanova na pojačan nadzor ozljeda mladih sportaša kako se ovakve situacije više ne bi dogodile.

Matija se trenutno, zajedno s majkom, nalazi u Zagrebu na liječenju, a kako biste mu pomogli pozivamo vas da dođete u subotu na Kantridu, kada cijeli dan traje humanitarno događanje. U deset sati na platou ispod stadiona Kantrida počinje košarkaški turnir koji će trajati do 16 sati. Nakon toga događanje se seli na Bivio gdje u 17 sati kreće tradicionalni plivački maraton, a svi oni koji žele, mogu se prijaviti za njega od 14 do 16 sati. U isto vrijeme na istome mjestu obilježit će se i tradicionalni Hrvatski olimpijski dan koji u Rijeci organizira Riječki sportski savez te se stoga očekuje zanimljiv sportski dan humanitarnog karaktera. 

Naglasimo da će se na Kantridi prodavati i majice tiskane posebno za ovu prigodu te je otvoren žiro-račun na koji možete uplatiti donacije. Dodatne informacije o donacijama te o maratonu i turniru pronađite na Facebook grupi Koga briga.. za Matiju. Pokažimo opet da smo najjači kada je najpotrebnije i pomozimo ovome mladom sportašu u ostvarenju ciljeva. 

Komentari na članak

Vezani članci

EUSA konferencija u Zagrebu

EUSA

Zagreb svjetski centar sveučilišnog sporta povodom EUSA konferencije

Po prvi puta od davne 1987. godine i održavanja Univerzijade, Zagreb je ugostio Claude-Louis Galliena.

Lopta

Po prvi put

Starta Osječka studentska futsal liga: prijavite se dok ima mjesta

Za prvu je sezonu planirano igranje samo 12 momčadi i prijave su zbog toga ograničene, a kotizacija po ekipi iznosi 999,00 kuna za igranje cijele sezone.

Frisbee

Na današnji dan

Početak prodaje najpoznatijeg letećeg tanjura na svijetu

Prije 59 godina započinje prodaja najpoznatijeg letećeg tanjura na svijetu, poznatog pod nazivom frizbi. Otada bacanje frizbija postaje popularno u cijelom svijetu, iz čega se razvijaju brojni sportovi i natjecanja s frizbijem.

Božićni pokloni

Humanitarna akcija studenata VERN'a

Mladi za najmlađe

"Mladi za najmlađe" je tradicionalna humanitarna akcija u kojoj VERN'ovi studenti, već treću godinu zaredom prikupljaju igračke za djecu iz bolnica i dječjih domova.

Prvakinje ST 2014

Studentska natjecanja u Splitu u punom zamahu

Studentska natjecanja u organizaciji Splitskog sveučilišnog športskog saveza

Splićani su dobili studentske prvake u obje kategorije u odbojci, a sljedeći tjedan očekuju nas natjecanja u futsalu i stolnom tenisu.