Maraton i turnir na Kantridi

Humanitarna akcija za mladog košarkaša

Humanitarna akcijs

Humanitarna udruga „Koga briga..“ i ove godine organizira plivački maraton na Kantridi te košarkaški turnir u cilju prikupljanja prihoda za liječenje mladog Matije.

U subotu, 10. rujna, na Kantridi će se održati hvalevrijedna akcija s ciljem podizanja svijesti o malignim oboljenjima kod mladih sportaša, kao i s ciljem skupljanjem prihoda za liječenje 16-godišnjeg košarkaša KK Kastav, Matije Katalinića. Prije nekoliko mjeseci Matiji je dijagnosticiran rak kostiju nakon jednog udarca kojeg je zadobio na utakmici.

Do opake je bolesti najvjerojatnije došlo zbog te ozljede, odnosno neispravno tretirane rupture mišića. Matija upravo zato inzistira da ova akcija bude usmjerena na podizanje svijesti javnosti i zdravstvenih ustanova na pojačan nadzor ozljeda mladih sportaša kako se ovakve situacije više ne bi dogodile.

Matija se trenutno, zajedno s majkom, nalazi u Zagrebu na liječenju, a kako biste mu pomogli pozivamo vas da dođete u subotu na Kantridu, kada cijeli dan traje humanitarno događanje. U deset sati na platou ispod stadiona Kantrida počinje košarkaški turnir koji će trajati do 16 sati. Nakon toga događanje se seli na Bivio gdje u 17 sati kreće tradicionalni plivački maraton, a svi oni koji žele, mogu se prijaviti za njega od 14 do 16 sati. U isto vrijeme na istome mjestu obilježit će se i tradicionalni Hrvatski olimpijski dan koji u Rijeci organizira Riječki sportski savez te se stoga očekuje zanimljiv sportski dan humanitarnog karaktera. 

Naglasimo da će se na Kantridi prodavati i majice tiskane posebno za ovu prigodu te je otvoren žiro-račun na koji možete uplatiti donacije. Dodatne informacije o donacijama te o maratonu i turniru pronađite na Facebook grupi Koga briga.. za Matiju. Pokažimo opet da smo najjači kada je najpotrebnije i pomozimo ovome mladom sportašu u ostvarenju ciljeva. 

Komentari na članak

Vezani članci

Marin Čerina i ekipa

Studenti i sportaši

Srebro studenata na Europskom prvenstvu u gađanju zračnim oružjem

Marin Čerina, student računarstva, i njegovi kolege Goroš i Maričić od veljače su ponosni vlasnici srebrne medalje s Europskog prvenstva u gađanju zračnim oružjem.

fickr, zoi naslovna

NA DANAŠNJI DAN

Završile XIV. Zimske olimpijske igre – povijesni događaj za Sarajevo

Gotovo cijela SFRJ pripremala se za Zimske olimpijske igre u Sarajevu koje su ugostile više od dvije tisuće natjecatelja iz 49 zemalja svijeta, a preko deset tisuća volontera pobrinulo se da sve prođe baš onako kako je zamišljeno.

Tornado turnir

Tornado turnir

Turnir u stolnom nogometu ove subote u Tower Centru u Rijeci

Započinje nova sezona stolnog nogometa i nova Državna liga. Prijaviti se možete na licu mjesta ili na njihovoj Facebook stranici.

Ana Rukavina

Darivanje uzoraka za tipizaciju

Studenti međimurskog Sveučilišta pokreću akciju ''Hrvatska volontira''

Studenti Međimurskog veleučilišta pozivaju sve svoje sugrađane na sudjelovanje u akciji darivanja koštanog tkiva.

SU

Predstavljanje projekta „Summer Universities 2015”

Dođite na predavanje i saznajte kako nezaboravno provesti ljeto

Projekt uključuje razne aktivnosti, od onih akademskih i intenzivnog učenja stranih jezika do sporta i upoznavanja novih kultura te mjesta.