Maraton i turnir na Kantridi

Humanitarna akcija za mladog košarkaša

Humanitarna akcijs

Humanitarna udruga „Koga briga..“ i ove godine organizira plivački maraton na Kantridi te košarkaški turnir u cilju prikupljanja prihoda za liječenje mladog Matije.

U subotu, 10. rujna, na Kantridi će se održati hvalevrijedna akcija s ciljem podizanja svijesti o malignim oboljenjima kod mladih sportaša, kao i s ciljem skupljanjem prihoda za liječenje 16-godišnjeg košarkaša KK Kastav, Matije Katalinića. Prije nekoliko mjeseci Matiji je dijagnosticiran rak kostiju nakon jednog udarca kojeg je zadobio na utakmici.

Do opake je bolesti najvjerojatnije došlo zbog te ozljede, odnosno neispravno tretirane rupture mišića. Matija upravo zato inzistira da ova akcija bude usmjerena na podizanje svijesti javnosti i zdravstvenih ustanova na pojačan nadzor ozljeda mladih sportaša kako se ovakve situacije više ne bi dogodile.

Matija se trenutno, zajedno s majkom, nalazi u Zagrebu na liječenju, a kako biste mu pomogli pozivamo vas da dođete u subotu na Kantridu, kada cijeli dan traje humanitarno događanje. U deset sati na platou ispod stadiona Kantrida počinje košarkaški turnir koji će trajati do 16 sati. Nakon toga događanje se seli na Bivio gdje u 17 sati kreće tradicionalni plivački maraton, a svi oni koji žele, mogu se prijaviti za njega od 14 do 16 sati. U isto vrijeme na istome mjestu obilježit će se i tradicionalni Hrvatski olimpijski dan koji u Rijeci organizira Riječki sportski savez te se stoga očekuje zanimljiv sportski dan humanitarnog karaktera. 

Naglasimo da će se na Kantridi prodavati i majice tiskane posebno za ovu prigodu te je otvoren žiro-račun na koji možete uplatiti donacije. Dodatne informacije o donacijama te o maratonu i turniru pronađite na Facebook grupi Koga briga.. za Matiju. Pokažimo opet da smo najjači kada je najpotrebnije i pomozimo ovome mladom sportašu u ostvarenju ciljeva. 

Komentari na članak

Vezani članci

Skok šut student

Upotpunjeno kolo

Kompletirano 3. kolo sveučilišne rukometne lige

Najuvjerljiviji su bili rukometaši Kineziološkog fakulteta koji su kolege sa Stomatološkog fakulteta ispratili s čak 26 golova razlike.

Humanitarna akcija FFZG

Pomoć Prihvatilištu za beskućnike

Humanitarna akcija Filozofskog i Učiteljskog fakulteta u Rijeci

Studenti i studentice Filozofskog i Učiteljskog fakulteta u Rijeci organiziraju humanitarnu akciju prikupljanja pomoći Prihvatilištu za beskućnike 'Ruže Sv. Franje' u Rijeci.

Vaterpolo

Nizozemci svladani s visokih 15:9

Nova pobjeda Mladostaša

Vaterpolisti Mladosti upisali su i treću pobjedu na kvalifikacijskom turniru u Napulju.

Humanitarni date auction party 1

Humanitarni party

Rasplesani marketingaši prikupili gotovo 3,5 tisuća kuna za Udrugu Down

„Date auction" format je koji je popularan diljem svijeta, a kada se u to uklopi humanitarni karakter, rezultat je pun Barcelona pub i prikupljenih 3 433 kune za kupovinu didaktičke opreme i pomagala za rad s osobama sa sindromom Down.

MNK Alumnus ekipa

Malonogometni klub Alumnus član je 1. HMNL

Zagreb je dobio studentskog prvoligaša

MNK Alumnus osnovan je po uzoru na mnoge inozemne klubove čiju okosnicu ekipe čine studenti, a natječu se u najjačim nacionalnim ligama.