EUSA Combat

Hrvatski predstavnici osvojili 16 medalja na EUSA Combat prvenstvu

Unisport Finals, medalje

U Zagrebu je od 1. do 3. kolovoza održano Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima, a predstavnici Sveučilišta u Zagrebu osvojili su 13 medalja u svim zastupljenim sportovima. Predstavnici drugih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta osvojili su još tri medalje.

Na prvom izdanju Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima EUSA Combat 2019 sudjelovalo je 1300 predstavnika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja, a hrvatski su predstavnici osvojili odličja u svakom od četiri zastupljena sporta. Natjecanja su se održavala u dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. Trešnjevka (taekwondo) i D.O. Bojan Stranić (karate) od 1. do 3. kolovoza, a prvenstvo će se ponovno održati u Hrvatskoj 2021. godine

Predstavnici hrvatskih sveučilišta ostvarili su ogroman uspjeh na ovom prvenstvu. Predstavnici Sveučilišta u Zagrebu osvojili su čak trinaest medalja. Četiri zlatne medalje iz karatea osvojili su Karlo Raguž, Lucija Lesjak, Jelena Pehar i Anita Tadić. Ukupno je osvojeno šest srebrnih medalja. U taekwondou srebro su odnijeli Borna Pečko, Luka Skender i Luka Mavračić, u kickboxingu Elizabeta Crnković i Petar Jaman, a u karateu Stjepan Štimac. Osvojene su i tri brončane medalje: Lea Katarina Gobec je osvojila broncu u judu, a Ivan Vrgoč i Franjo Gucić u taekwondou.

Osim predstavnika Sveučilišta u Zagrebu osvojene su još tri medalje. Brončanu medalju osvojila je predstavnica Sveučilišta u Splitu Matea Horvat u taekwondou. Također, predstavnica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu Lucija Regvat osvojila je srebrnu medalju u kickboxingu, a Karmen Galac s Veleučilišta u Šibeniku također je osvojila srebro u kickboxingu.

Osim EUSA-a Combat održano je i Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku od 24. do 27. srpnja također u Zagrebu, a ekipe Sveučilišta u Zagrebu osvojile su zlato u muškoj konkurenciji i broncu u ženskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

Supreme Beach 2014

Splitski party

Studentski.hr dijeli 200 karata za Supreme Beach 2014

Studentski.hr se potrudio da vas nagradi i ovaj put pa tako dijelimo 200 karata za ovaj super event!

Zlatni indeks 2017

Doprinos kvaliteti studentskog života

Najbolja će se poduzeća nagraditi Zlatnim indeksom, prijave u tijeku

Zlatni indeks dodjeljuje se u pet kategorija: stručne prakse, stipendije, ulaganje u studentske udruge i projekte, stručna potpora i organiziranje projekata te najbolji imidž, i to po dvama pobjednicima u svakoj – jednom malom ili srednjem poduzeću i jednom velikom.

Pringles

Nagradna igra

Osvoji supercool Pringles nagrade ovog ljeta

Kupi dva pakiranja Pringlesa i osvoji Hoverboard, PS4 ili karte za Outlook festival u Pulskoj Areni.

Završene 34. Gavelline večeri

Kazališna manifestacija

Završene 34. Gavelline večeri; doznajemo tko je sve nagrađen

Biserka Ipša, Anica Tomić i Gea Vlahović odabrale su dobitnike nagrada za najbolju mušku ulugu, najbolju žensku ulogu, najbolju režiju te za najbolju predstavu ovogodišnjih Gavellinih večeri.

Isplati se znati

Mjesec financijske pismenosti

Nauči nešto o odgovornoj potrošnji ili snimi baku i otputuj u Gardaland

Na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu održavaju se različite aktivnosti povodom Mjeseca financijske pismenosti. U sklopu projekta, organizacijski odbor nudi priliku za osvajanje bogatih nagrada.