EUSA Combat

Hrvatski predstavnici osvojili 16 medalja na EUSA Combat prvenstvu

Unisport Finals, medalje

U Zagrebu je od 1. do 3. kolovoza održano Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima, a predstavnici Sveučilišta u Zagrebu osvojili su 13 medalja u svim zastupljenim sportovima. Predstavnici drugih hrvatskih sveučilišta i veleučilišta osvojili su još tri medalje.

Na prvom izdanju Europskih sveučilišnih prvenstava u borilačkim sportovima EUSA Combat 2019 sudjelovalo je 1300 predstavnika s 404 sveučilišta iz 36 europskih zemalja, a hrvatski su predstavnici osvojili odličja u svakom od četiri zastupljena sporta. Natjecanja su se održavala u dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. Trešnjevka (taekwondo) i D.O. Bojan Stranić (karate) od 1. do 3. kolovoza, a prvenstvo će se ponovno održati u Hrvatskoj 2021. godine

Predstavnici hrvatskih sveučilišta ostvarili su ogroman uspjeh na ovom prvenstvu. Predstavnici Sveučilišta u Zagrebu osvojili su čak trinaest medalja. Četiri zlatne medalje iz karatea osvojili su Karlo Raguž, Lucija Lesjak, Jelena Pehar i Anita Tadić. Ukupno je osvojeno šest srebrnih medalja. U taekwondou srebro su odnijeli Borna Pečko, Luka Skender i Luka Mavračić, u kickboxingu Elizabeta Crnković i Petar Jaman, a u karateu Stjepan Štimac. Osvojene su i tri brončane medalje: Lea Katarina Gobec je osvojila broncu u judu, a Ivan Vrgoč i Franjo Gucić u taekwondou.

Osim predstavnika Sveučilišta u Zagrebu osvojene su još tri medalje. Brončanu medalju osvojila je predstavnica Sveučilišta u Splitu Matea Horvat u taekwondou. Također, predstavnica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu Lucija Regvat osvojila je srebrnu medalju u kickboxingu, a Karmen Galac s Veleučilišta u Šibeniku također je osvojila srebro u kickboxingu.

Osim EUSA-a Combat održano je i Europsko sveučilišno prvenstvo u rukometu na pijesku od 24. do 27. srpnja također u Zagrebu, a ekipe Sveučilišta u Zagrebu osvojile su zlato u muškoj konkurenciji i broncu u ženskoj.

Komentari na članak

Vezani članci

UniSport Futsal u Osijeku

Počela UniSport Futsal Liga

Vukovarci izborili izravan plasman u Ligu, Brođani ispali

UniSport Futsal Liga počela je 24. studenog turnirom u Osijeku, gdje su se natjecale ekipe iz kvalifikacijske skupine Istok.

Kapa na parama

Za inovativne studente

Prijavi se na Nacionalno studentsko startup natjecanje i osvoji vrijedne nagrade

Zagrebački inkubator poduzetništva s partnerima iz Splita, Rijeke i Osijeka priprema natjecanje za inovativne mlade ljude. U borbu za vrijedne nagrade pozvani su svi sudenti ispod 29 godina, a posljednji rok za prijavu je 28. prosinca tekuće godine.

Hrvatsko narodno kazalište

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu

Starozagrebačke melodije i evergreeni na koncertu „Zagreb i ja se volimo tajno“

Koncert „Zagreb i ja se volimo tajno“ obilježit će kraj sezone zagrebačkoga HNK. Nastupit će članovi Drame, Opere i Baleta središnje nacionalne kuće.

ggladijator

Prilika za džeparac

SUBOS otvorio natječaj za dizajn majica

Svaki autor može poslati više idejnih rješenja, a kako biste sudjelovali u ovom natječaju ne morate biti član SUBOS-a. Sve što se od vas traži jest bujna mašta i dobra kreacija.

Facebook aplikacija

Brucošijada FER-a

Glazbena poslastica za „fanove” Brucošijade FER-a: pogodite izvođače i osvojite bogate nagrade

Cilj natječaja je pogoditi što više od 12 bendova koji će nastupiti na ovogodišnjoj Brucošijadi. Igrači imaju samo jedan pokušaj, a natječaj traje tjedan dana, odnosno do objave prve runde izvođača ovogodišnje Brucošijade.