LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hrvati slave, Ukrajina na -12

Hrvatski košarkaši u polufinalu Eurobasketa!

Nakon dugih 18 godina čekanja, hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u košarci. Repešini izabranici svladali su u četvrtfinalnoj utakmici Ukrajince s čak 12 poena prednosti.

Nakon dugih 18 godina čekanja, hrvatska košarkaška reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u košarci. Repešini izabranici svladali su u četvrtfinalnoj utakmici Ukrajince s čak 12 poena prednosti.

Od Eurobasketa u Ateni 1995. godine, hrvatski košarkaši nisu sudjelovali u završnim fazama ovog natjecanja. Sada, ako zadrže razinu igre iz proteklih utakmica, pruža im se prilika da odu do kraja i bore se za zlatnu medalju.

Utakmica nije dobro počela za Hrvatsku te Ukrajinci mini serijom od 7:0 odlaze na 12:5. Međutim, ubrzo se vraćamo, a tricama Markote i Ukića dolazimo do prednosti 22:20. Prva četvrtina ipak završava u rezultatskom egalu 22:22.

U drugu četvrtinu obje reprezentacije ulaze s izmijenjenim sastavima. Na sredini četvrtine visokim zonskim presingom na Ukrajince prisiljavamo ih na greške koje smo dobro iskoristili. U tom periodu ukrali smo čak 6 lopti te s nekoliko sigurnih polaganja i trica na odmor odlazimo s +16 (51:35).

Treća četvrtina počela je odlično za naše košarkaše. Simon pogađa dvije trice i odvodi nas na 59:41. Ipak, stvari se ubrzo mijenjaju te Ukrajinci solidnim periodom igre se približavaju na -9. Tom razlikom završila je i treća četvrtina (70:61).

U posljednjoj četvrtini naši košarkaši ponovo su pokazali svoj borbeni karakter i ostavili srce na terenu. Iscjepkana igra u završnici s obje ekipe u bonusu donijela je veliki broj slobodnih bacanja u kojima su naši bili precizniji, a time ostvarili i konačnu pobjedu od 12 poena prednosti (84:72).

Najbolji pojedinci u našoj reprezentaciji bili su Simon s 23 poena i Bogdanović s 14 poena. Kod Ukrajinaca Jeter s 19 i Kravtsov s 15 poena.

Polufinalni ogled na rasporedu je već sutra, također s početkom u 17:45 sati. Protivnika Hrvatskoj saznat ćemo nakon večerašnje utakmice Italije i Litve. Drugi polufinalni par čine Francuska i Španjolska.

Slavlje košarkaša Markote, Ukića i Rudeža
 FOTO: Castoria, Ceretti/FIBA Europe
 
 
FOTO: CASTORIA, CERETTI/FIBA EUROPE