Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu

Hrvatska sudjeluje na EUSA Futsalu; predstavljaju je zagrebačko i osječko sveučilište

https://www.facebook.com/unisporthr/photos/a.669658839736293/2275262579175903/?type=3&theater

U tijeku je ovogodišnje Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu. Hrvatsku će predstavljati osječka i zagrebačka ekipa, a s njima će biti i ekipa sa Sveučilišta u Splitu.

Europsko sveučilišno prvenstvo u futsalu, EUSA Futsal, traje od 15. do 23. srpnja, a održava se u Portugalu, u gradu Bragi. Ove godine Hrvatsku u muškoj konkurenciji predstavlja ekipa sa Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku koja je prošle godine nosila titulu nacionalnih prvaka. Što se tiče ženske konkurencije, tu je nezamjenjiva futsal ekipa Sveučilišta u Zagrebu – Futsal žene.

Osim toga, na prvenstvu se nalazi i delegacija Sveučilišta u Splitu. Oni će, kao domaćini idućeg prvenstva 2021. godine, preuzeti zastavu EUSA European University Sports Association na zatvaranju ovogodišnjeg prvenstva.

Svi koji žele pratiti reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, mogu to učiniti na njihovim UniSport stranicama: UniSport ZG i UniSport OS. Rezultati utakmica i raspored natjecanja će biti objavljeni na stranicama Europskog sveučilišnog prvenstva u futsalu.

Komentari na članak

Vezani članci

Osijek stadion

Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu

Osijek ugošćuje najbolje sveučilišne nogometaše i nogometašice

Ekipe iz Francuske, Finske, Turske, Rusije, Norveške i Poljske već su pristigle. Do kraja dana trebale bi im se pridružiti i ekipe iz Španjolske, Velike Britanije, Njemačke, Portugala i Rumunjske.

Najšareniji gradovi svijeta - Burano

Slikovita svjetska odredišta

FOTO: Najšareniji gradovi svijeta

Pogledajte kako izgledaju slikovite ulice i kuće žarkih boja u najšarenijim gradovima svijeta.

Rukomet

EUSA Rukomet

Visoka mjesta naših rukometašica i rukometaša na Europskom sveučilišnom prvenstvu

Na Europskom sveučilišnom rukometnom prvenstvu hrvatske su boje branili rukometaši Sveučilišta u Rijeci i rukometašice Sveučilišta u Zagrebu. Iako su obje ekipe završile natjecanje bez osvojenog odličja, ipak su se uspjeli plasirati na visoke pozicije i uspješno završiti ovo prvenstvo.

Futsal Dinamo

Velik uspjeh malonogometnog kluba

Futsal Dinamo izborio prvu ligu

Pobjedom u Vinkovcima protiv domaće momčadi Aurelije, Dinamovci su kolo prije kraja osigurali ulazak u prvu malonogometnu ligu.

Unisport 2016/17

Završene kvalifikacije

Poznate sve momčadi koje će nastupati na Unisport Futsal Ligi ove sezone

Natjecanje će započeti u ožujku te će trajati do svibnja. Sudjelovat će ukupno osam ekipa koje će igrati međusobno jednokružno, tj. sedam utakmica.