Sportski festival

Hrvatska prati svjetske trendove; u Lici će se ovog rujna – hodati

Vježbanje, trčanje, hodanje; izvor: https://unsplash.com/photos/mNGaaLeWEp0

Dobrobiti hodanja brojne su, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući možete produžiti svoj život. Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi – da postanu sudionici drugog izdanja Hrvatskog festivala hodanja.

Nakon izuzetno uspješne prve godine u rujnu će se u Lici održati drugi po redu Hrvatski festival hodanja. I ovog će puta domaćini biti Gospić i Otočac gdje će se hodati na nekoliko ruta različitih intenziteta zbog čega sudjelovati mogu baš svi. 

Sedmi dan rujna tako je rezerviran za Gospić gdje će svi prijavljeni šetači savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara, simbolično nazvane Tesla. Dan kasnije manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka dužine 10+, 20+ i 30+ kilometara. Lani je Likom hodalo oko pet stotina hodača, a pretpostavlja se da će se ove godina brojka barem udvostručiti, zbog čega se organizatori intenzivno pripremaju.

Ovo sportsko događanje jedinstveno je kod nas te je zbog dobrih prošlogodišnjih rezultata već prepoznato na svjetskoj razini. Naime, Festival je u svibnju započeo proces učlanjivanja u Svjetski savez hodanja (IML) te ima status kandidata. Najbolji je to dokaz da i Hrvatska prati svjetske trendove, a konačni cilj jest okupiti i po nekoliko desetina tisuća hodača.

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja brojne su, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute. Izvrstan je to motiv za sve koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi – da postanu sudionici drugog izdanja Hrvatskog festivala hodanja.

Prijave započinju 31. srpnja i traju do 30. kolovoza 2019. Dodatne informacije nalaze se na poveznici

Komentari na članak

Vezani članci

Elektro festival

Festival elektronske glazbe "Future Sound of Zagreb"

"Zvuci budućnosti" u Zagrebu

Prava zabava kreće u petak u Depo klubu. Na eventu pod nazivom „New Talent B2B Special“ publici će se predstaviti deset DJ-a koji će nastupom od 22 sata definitivno oduševiti i najzahtjevnije slušatelje. Cijena ulaznice za ovu večer iznosi 20 kn.

Radiohead, Open'er

Glazbeni festival u Poljskoj

Radiohead na 16. Open'er festivalu

Jedan od najkreativnijih glazbenih sastava današnjice koji svoje obožavatelje broji u milijunima, Radiohead, nastupit će na Open'er festivalu u Poljskoj.

8. ETNOFILm festival, proglašenje pobjednika

Filmski festival

Međunarodni stručni žiri proglasio pobjednike ETNOFILma

„To Work is to Grow" najbolji je film u kategoriji profesionalnih etnologa i antropologa. „Traces of War. Scenes of Everyday Life in a non-existent Country" pobjednički je u kategoriji autora koji nisu profesionalni etnolozi i antropolozi.

Pannonian Challenge

Bogat sadržaj na lijevoj obali Drave

Više od 50 izvođača na 16. Pannonian Challengeu u Osijeku!

Ovogodišnji Pannonian Challenge na lijevoj obali Drave ugostit će više od 50 izvođača, a u prodaju su puštene posebne festivalske Komančeros ulaznice po cijeni od 199 kuna.

Matematika

Festival znanosti

Očekuje se preko 12 000 posjetitelja na manifestaciji „Dan i noć na PMF-u"

Najveći festival znanosti u organizaciji jednog visokog učilišta i ove će godine posjetiti oko 12 tisuća posjetitelja. U petak, 7. travnja na PMF-u će se održati više od 100 popularizacijskih predavanja, interaktivnih radionica, izložbi i vođenih obilazaka.