LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Važan sportski događaj

Hrvatska dobiva „Prvi festival hodanja”

Festivali hodanja izuzetan su trend u svijetu, a okupljaju i do pedeset tisuća hodača. Prvo hrvatsko izdanje održat će se početkom rujna u Gospiću i Otočcu.

Festivali hodanja izuzetan su trend u svijetu, a okupljaju i do pedeset tisuća hodača. Prvo hrvatsko izdanje održat će se početkom rujna u Gospiću i Otočcu.

Tek je nešto više od 20 dana ostalo do važnog sportskog događanja koje će se prvi put održati u Hrvatskoj. Prvog i drugog rujna u organizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije održat će se Prvi hrvatski festival hodanja.

Velik je to događaj za cijelu Hrvatsku jer su festivali ovakvog tipa izuzetan trend u svijetu, a osim popularnosti krasi ih i masovnost jer je hodanje aktivnost koja sve više dobiva na važnosti i profesionalnosti. Zbog toga neka od svjetskih izdanja okupe i do pedeset tisuća hodača.

Hrvatsko izdanje održat će se u Gospiću i Otočcu, pri čemu će svaki grad osigurati dvije rute – kraću i dužu.

Prvi dan rezerviran je za Gospić gdje će svi prijavljeni šetači savladavati dvije staze od 23 i 30 kilometara simbolično nazvane Tesla. Nakon toga manifestacija se seli u Otočac na staze imena Gacka – kraću stazu od 18 km te najdužu i najzahtjevniju stazu od čak 34 kilometra.

Dobrobiti profesionalnog, ali i rekreativnog hodanja brojne su, a jedna od najpoznatijih činjenica jest ona da svakom minutom koju potrošite hodajući možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute. Izvrstan je to motiv za sve koji žele napraviti nešto dobro za svoje zdravlje, ali se i dobro provesti te uživati u netaknutoj prirodi, da postanu sudionici Prvog hrvatskog festivala hodanja.

Rok za prijave je 28. kolovoza.

FOTO: UNSPLASH