LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dan D za Štimčeve trupe

Hrvatska bez Srne i Šimunića traži pobjedu nad Belgijom i nada se čudu Walesa u idućem kolu

Među Štimčevim izabranicima nema kartoniranog kapetana Darija Srne i Šimunića kojeg zbog kazne neće biti ni u idućoj utakmici

Među Štimčevim izabranicima nema kartoniranog kapetana Darija Srne i Šimunića kojeg zbog kazne neće biti ni u idućoj utakmici

Hrvatska reprezentacija u 18 sati protiv Belgije na Maksimiru igra pretposljednju utakmicu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine

Belgija se nalazi na prvom mjestu grupe A sa 22 boda, a Hrvatska na drugom mjestu zaostaje 5 bodova. Štimčevi izabranici za prvo mjesto trebaju pobijediti Belgiju i Škotsku u gostima i nadati se kiksu Belgijanaca protiv Walesa.

Realno je očekivati drugo mjesto i borbu za Brazil u dodatnim kvalifikacijama. Međutim, lopta je okrugla i preokreti su uvijek mogući.

Izbornik Štimac večeras neće imati na raspolaganju dvojicu standardnih igrača, Darija Srnu koji je kartoniran te Josipa Šimunića koji je dobio dvije utakmice kazne zbog starta na Sulejmaniju u susretu protiv Srbije.

S druge strane, izbornik belgijske nogometne reprezentacije, Marc Wilmots neće moći računati na kapetana Vincenta Kompanya, napadača Aston Ville, Christiana Bentekea, a hoće li od prve minute ipak zaigrati Marouane Fellaini još uvijek se ne zna.

Iako se radi o iznimno važnoj utakmici, koja je ujedno trebala biti i "praznik nogometa", za dvoboj dvije najjače reprezentacije skupine A, prodano je samo 8,5 tisuća karata. Očito je kako će maksimirski stadion biti poluprazan ili, ovisno kakvog ste stajališta, polupun.

FOTO: Z.MATUTINOVIĆ/STUDENTSKI.HR