LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka

Grafiti „365 Pripremite se!" po središtu Zagreba i Rijeke

Spomenutim grafitima, unatoč različitim spekulacijama, obilježen je podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara.

Spomenutim grafitima, unatoč različitim spekulacijama, obilježen je podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara.

Središta gradova Zagreba i Rijeke u ponedjeljak ujutro bila su preplavljena grafitima natpisa „365 Pripremite se!“. Osvanuli su na najfrekventnijim mjestima, a izazvali su interes velikog broja prolaznika i potaknuli široke rasprave na društvenim mrežama.

Spomenutim grafitima, unatoč različitim spekulacijama, obilježen je podatak kako nas točno 365 dana dijeli od početka Europskih sveučilišnih igara koje će ugostiti upravo Rijeka i Zagreb.

U srpnju 2016. godine preko 5000 studenata sportaša iz više od 40 europskih zemalja natjecat će se u 21 sportu na borilištima u Rijeci i Zagrebu. Ovaj će sportski, ali i društveni događaj tako svojim značajem i brojnošću natjecatelja predstavljati jedan od najvećih sportskih događaja u novijoj povijesti Republike Hrvatske, a svojom će brojnošću natjecatelja premašiti već legendarnu Univerzijadu 1987. godine održanu u Zagrebu.

Pripreme za Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. u punom su jeku. Uz brojna sportska borilišta, koja će biti uređena povodom održavanja Igara, njihova ostavština i utjecaj na društvo bit će mnogo veći. Dok se u Rijeci gradi novi studentski dom, zagrebačke će studente, između ostalog, ubrzo dočekati potpuno obnovljeni smještajni kapaciteti studentskih domova Stjepan Radić i Cvjetno naselje.

O veličini projekta govori i podatak da će za potrebe organizacije biti uključeno preko 1000 volontera iz svih krajeva Europe. Organizatori već danas pozivaju zainteresirane da se uključe u organizaciju najuspješnijih Europskih sveučilišnih igara u povijesti, a prijave je moguće uputiti putem internet stranice Igara.

Projekt „ZAG-RI-javanja“ za ESI2016 nastavlja se te nas očekuje niz aktivnosti zabavnog, edukativnog i sportskog sadržaja namijenjenog studentima te svim građanima.