Hrvatska akademska sportska udruga SUBOS

FOTO: Pridružite se mladom i dinamičnom timu SUBOS i počnite trenirati!

Međunarodni dan tajica u SUBOS-u
Pogledaj fotogaleriju
Ekipa
Dvorana
Ljetne radosti
Odmaranje
Subos extreme ljeto

+5

Druženje, upoznavanje, umrežavanje, priroda, sport, odgovornost - sve vas to očekuje u dinamičnom timu SUBOS-a.

Sport, druženje, upoznavanje s novim ljudima, umrežavanje, priroda, odgovornost, izvrsnost i održivost – sve vas to očekuje u dinamičnom timu SUBOS.

Hrvatska akademska sportska udruga SUBOS  uz kvalitetno bavljenje sportom pruža još mnogo mogućnosti. SUBOS organizira sportske izlete u prirodu, okuplja velik broj mladih radi druženja i međusobnog pomaganja, organizira tulume za svoje članove i jednostavno – spaja mlade u jednu ekipu!

SUBOS održava svoje treninge u prostorijama Studentske sportske dvorane Martinovka, a u ponudi su sljedeći sportovi i discipline za cure i dečke: boks, brazilski jiu-jitsu, tajlandski boks, grappling, insanity, zumba, taekwondo, futsal, kondicijski funkcionalni trening „čeličenje“, wingchun i rugby.

Osim odličnih treninga, u SUBOS-u vas očekuje i odlična ekipa. Savjet: bacite oko na njihovu Facebook stranicu i pogledajte o kakvoj se cool ekipi radi.

Posebnost SUBOS-a je u tome što svi članovi studiraju ili su završili fakultet. To udruzi daje posebnost; u njoj vladaju akademska i obiteljska atmosfera. S obzirom da u klubu trenira puno ljudi koji su već diplomirali i zaposlili se, stvara se most između generacija. Time se otvaraju brojne mogućnosti za one koji će tek diplomirati. 

Ako učite, onda je to još jedan razlog da dođete na trening. Dokazano je da umjerena fizička aktivnost poboljšava kognitivne sposobnosti. Drugim riječima, odradite li dobar trening – veće su vam šanse da ćete položiti ispit ili biti bolji na poslu. 

Zar vas ni to nije motiviralo?  Možda ćete se predomisliti kad spomenemo da je članarina vrlo povoljna - samo 90 kuna! SUBOS je neprofitna udruga koja je dostupna svima pa i onima čiji je budžet zaista pogođen krizom. Članovi SUBOS-a svjesni su društvene pozicije studenata; članovi koji ne mogu plaćati članarinu mogu svoju situaciju (u strogom povjerenju) objasniti treneru i bit će oslobođeni plaćanja članarine. Dakle, budžet nije razlog zbog kojeg ne biste trenirali u SUBOS-u! SUBOS nastoji biti socijalno osjetljiva i tolerantna sredina. Dođite!

Također, u SUBOS-u se svim članovima omogućuje dobar raspored treninga. Posložen je na način da je članovima na raspolaganju kvalitetno kombiniranje različitih sekcija, a svakom članu omogućeno je korištenje opreme i teretane.

Iako u klubu kola šaljiva uzrečica Više je ekipe na SUBOS-ovim treninzima, nego u klupama na predavanju, informacijskim sustavom, kojeg su izradili članovi kluba, upravlja se brojem članova na treninzima. Tako se zadržava dobra kvaliteta treninga uz dovoljno prostora i vremena za svakog člana.

SUBOS se zaista može pohvaliti opremom i inventarom kao i općenitim funkcioniranjem organizacije. To je rezultat ulaganja 10 generacija i ulaganja sadašnjih; svoje vrijeme, znanje i trud u razvoj kluba kroz opremanje dvorane, dragovoljne radne akcije, popravke, čišćenja i osmišljavanja svega što klub treba daje svaki član. Taj proces ulaganja je neprekidan i teško je izdvojiti generaciju koja je utkala najviše sjaja u ime SUBOS. Svaki član zna nešto posebno i to je bezbroj puta dokazano svih ovih godina. Trenutno je u tijeku projekt oslikavanja dvorane; studenti Likovne akademije Sveučilišta u Zagrebu koji su članovi SUBOS-a će uljepšati zidove dvorane raznim sportskim motivima. Time će boravak i treniranje u SUBOS-u biti još zanimljiviji i ugodniji.

Oslikavanje Subos
 
Oslikavanje Subos, FOTO: SUBOS
 
 

Ekipa iz SUBOS-a redovito organizira gostovanja brojnih vrhunskih trenera. Uz nekoliko treninga pod vodstvom Željka Mavrovića održanih prošlog mjeseca, idući posjet najavljen je za siječanj; gost je renomirani svjetski majstor brazilske jiu-jitse - gospodin Roger Gracie. On će u višednevnom posjetu održati BJJ seminar.

O radu i aktivnosti SUBOS-a svjedoči i nekoliko plaketa Zagrebačkog sveučilišnog sportskog saveza koje su dobili za Izniman doprinos razvoju studentskog sporta i sporta u akademskoj zajednici.

SUBOS je obitelj, zajednica, odgojna ustanova; SUBOS formira mlade, pomaže im i umrežava ih. U SUBOS-u se njeguju ispravne vrijednosti. To se pokazalo točnim na ovogodišnjem SUBOS EXTREME WEKEND-u koji se održao u srpnju na otoku Vrgadi blizu Pakoštana. Sudjelovalo je više od 100 mladih. Do otoka su došli veslajući u kajacima, a na otoku su proveli dva dana. Spavali su u šatorima, družili se i veselili. Ponosni su na to što su na otoku skupili 22 velike vreće smeća i brodom ih prebacili na kopno.

Više od ovog kratkog opisa nude SUBOS web i Facebook stranica, a ekipa u SUBOS-u veseli se baš vama - novom članu koji dolazi na svoj prvi trening (nakon kojeg će imati upalu mišića).

Jedno je sigurno: u SUBOS-u ćete se dobro oznojiti, bit će vam zabavno i upoznat ćete puno zanimljivih ljudi.

Komentari na članak

Vezani članci

Mentalni trening Aktivne Hrvatske

Aktivna Hrvatska

200 vježbača na atraktivnom treningu, savjete pružio i tim s Kineziološkog fakulteta

– Danas nije nimalo neuobičajeno da svoje slobodno vrijeme provodimo u sjedilačkim aktivnostima, ispred nekog ekrana, u automobilu i slično. Potrebno je uložiti dodatne napore kako bismo se svi malo više pokrenuli i bili tjelesno aktivniji. – istaknula je dr. Iva Pejnović Franelić.

Aktivna Hrvatska u Karlovcu

„Aktivna Hrvatska” u Karlovcu

„Sve programe koji se provode u sportu važno je da vodi stručni i školovani kadar”

Na treningu „Aktivne Hrvatske” u Karlovcu okupili su se brojni vježbači. Uz to, održane su i vrijedne edukacije kojima se poticao sport kao način života.

Mentalni trening Aktivne Hrvatske

Sportsko-edukativni projekt

Tjelovježba Aktivne Hrvatske započinje mentalnim treningom

– Motivacija je proces kojim možemo upravljati ako znamo kako, a naš je cilj podučiti sudionike upravo tome, kako postavljati i ostvarivati svoje ciljeve! – istaknuo je Igor Čerenšek.

Uvod u NLP

Učinkovita komunikacija

Besplatni trening za urbanog čovjeka koji želi narasti

U subotu, 11. lipnja Melita Manojlović, „life“ i „business coach“ i NLP trener održat će besplatnu radionicu i edukaciju „NLP Practitioner“.

Crossfit 1

Intervju: Marko Vujčić

„Crossfit je način života, religija!”

Marko Vujčić je student Odjela za izobrazbu trenera na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu i strastveni zaljubljenik u Crossfit.