LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mario Hezonja

Dubrovčanin na putu prema NBA ligi

Još jedna hrvatska košarkaška uzdanica oduševljava igrom u Barceloni, a prema prognozama vrlo će brzo zabljesnuti i u NBA dresu.

Još jedna hrvatska košarkaška uzdanica oduševljava igrom u Barceloni, a prema prognozama vrlo će brzo zabljesnuti i u NBA dresu.

Dubrovačka košarkaška zvijezda, Mario Hezonja, sve više zaokuplja hrvatsku i svjetsku javnost. 20-ogodišnji bek-šuter svojim nastupima u španjolskoj Barceloni oduševljava publiku, ali i skaute. Mladi Hezonja karijeru je započeo u KK Dubrovniku te ozbiljnije nastavio u KK Zagreb CO. Danas igra za prvu momčad FC Barcelona Basketa, u kojoj je već nekoliko puta dokazao svoj talent.

Bijeli Jordan, kako ga mnogi nazivaju, kvalitetan je igrač. Njegov najjači adut, odličan šut, iskazao se na nedavnoj utakmici u kojoj je postigao 8/8 pogodaka za tri. Unatoč još uvijek slaboj minutaži koju dobiva, Hezonja naporno trenira te se za svaku utakmicu fizički i psihički maksimalno priprema.

Osim trenutne popularnosti u Europi, Mario Hezonja zapeo je za oko i prekooceanskim klubovima. Bliži se NBA Draft, a on, iako međunarodni igrač, može biti vrijedan pick.
Vodi brzu igru, samouvjeren je i ne boji se protivnika. Snalažljivost na terenu i njegov dar za šut posebno se ističu, a osim toga, uz tehniku, okretnost i visinu, ima veliki potencijal u obrani.

Kao opciju, zasad ga razmatraju Los Angeles Lakersi, a posebno ga hvale i Philadelphia 76ersi.

Hoće li zaigrati u NBA ligi već ove godine ili će se još neko vrijeme usavršavati u Europi, saznat ćemo 25.lipnja, kada se održava veliki draft. 

FOTO: FACEBOOK