LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportska tribina u Kinu Forum

Cro Cop na Savi ovog četvrtka

Mirko Filipović gostovat će ovog četvrtka u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić na sportskoj tribini. Događaj će početi u 20:00, a ulaz je besplatan.

Mirko Filipović gostovat će ovog četvrtka u Kinu Forum Studentskog doma Stjepan Radić na sportskoj tribini. Događaj će početi u 20:00, a ulaz je besplatan.

Mirko Filipović, jedan od najpoznatijih Hrvata koji su ikad stupili u ring, gostovat će ovog četvrtka u Kinu Forum u Studentskom domu Stjepan Radić. Ulaz je besplatan.

Filipović se na neki način vraća kući jer je i sam u mladosti bio stanovnik popularne Save. Naime, dok se školovao, Mirko je živio na Savi kao ilegalac i radio u lokalnom disko-klubu kao izbacivač.

Njegova karijera započela je kroz natjecanja u amaterskom boksu, u kojima je ostvario omjer pobjeda i poraza 40-5. Kickboxingom počeo se baviti 1996. godine, kad se prijavio na prvi K-1 turnir. Nakon uspjeha u K-1, Filipović prelazi u organizaciju Pride, gdje 2006. godine osvaja naslov prvaka u teškoj kategoriji. godine 2012. osvojio je i K-1 World Grand Prix te tako postao jedini borac u povijesti kojemu je uspjelo držati pojase u K-1 i Prideu.

Njegovu borbu s Fedorom Emelianenkom 2005. godine časopis Sports Illustrated proglasio je borbom desetljeća.

Mirkov stil borbe uvijek je privlačio pozornost. On voli stand-up borbu i izbjegava parter. Uz izvrsnu obranu njegov je zaštitni znak lijevi high-kick, kojim redovito svoje protivnike šalje u horizontalni položaj.

Ako imate neko pitanje za Mirka, možete ga postaviti ovdje. Najzanimljivija pitanja bit će objavljena na tribini u četvrtak.

FOTO: FACEBOOK