Aktivna Hrvatska

Asja Petersen energično predstavila najefikasniji trening

Aktivna Hrvatska u Dubrovniku

– Ovim treningom ne radi se samo jedna mišićna skupina, već se vježba tijelo u cjelini. Takav način vježbanja sada je trend u svijetu, a pokazao se kao najefikasnija vrsta treninga. – istaknula je Asja Petersen.

Vrućina lipanjskog ljetnog dana nije spriječila brojne vježbače koji su se odzvali pozivu projekta Aktivna Hrvatska i do posljednjeg mjesta ispunili dubrovačku tvrđavu Lovrjenac. Jedna od najpoznatijih trenerica pilatesa Asja Petersen po prvi je put održala Fokus point trening kojim je educirala i osvijestila sve generacije, koje su s velikim zanimanjem pratile sve upute i izvrsno ga odradile. Brojni elementi treninga usvajani su s veseljem, a Dubrovnik je na taj način po peti put zaredom uputio poruku o važnosti redovite i svakodnevne tjelesne aktivnosti koju promovira ovaj projekt koji se održao u suradnji s gradom Dubrovnikom, Turističkom zajednicom Grada te Brilliant Events.

Aktivna Hrvatska i ove se godine održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Nju je u Dubrovniku predstavljao osobni izaslanik, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista i osvajač zlatne olimpijske medalje, Paulo Obradović koji je poručio:

– Čast mi je predstavljati Predsjednicu, koja i sama podržava aktivan način života te zagovara redovitu tjelesnu aktivnost kao temelj tjelesnog i mentalnog zdravlja. Velika je stvar već se i u ovoliko velikom broju okupiti na Lovrjencu, doći do ovdje već je naporan trening. Zdravlje je na prvom mjestu, a da bismo bili zdravi moramo se baviti sportom! –

Asja Petersen, koja treću godinu educira i podučava sve dobrobiti pilatesa, ovog je puta istaknula:

– Odradili smo funkcionalni trening s naglaskom na zdravlje, poboljšanje kondicije, mobilnost zglobova i fleksibilnost mišića. Ovim treningom ne radi se samo jedna mišićna skupina, već se vježba tijelo u cjelini. Takav način vježbanja sada je trend u svijetu, a pokazao se kao najefikasnija vrsta treninga. Kako često nemamo vremena, ovaj tip treninga u najkraćem vremenu daje najbolje rezultate! –

Uz stručne partnere Kineziološki fakultet iz Zagreba, Biotrening i Definiciju hrane, partner Liječnička komora vrlo aktivno educira građane diljem Hrvatske u sklopu projekta. Dr. Iva Pejnović Franelić na ljetnom je vježbanju istaknula:

– Tijekom vrućina potrebno se pridržavati preporuka kako bi spriječili moguće negativne posljedice po zdravlje, a odnose se i na vrijeme kada smo tjelesno aktivni. Zaštitite se od sunca, odjenite laganu odjeću svijetlih boja. Izbjegavajte najtopliji dio dana, potražite sjenovita mjesta, pijte dovoljno tekućine i to prije nego osjetite žeđ. Birajte vodu, bezalkoholne i napitke bez kofeina, šećera. Za obroke odaberite voće, povrće, juhe koje će nadomjestiti izgubljene elektrolite, minerale i vitamine. Ukoliko imate zdravstvenih tegoba, a namjeravate vježbati, posavjetujte se s liječnikom! –

Aktivna Hrvatska nastavlja se u nedjelju, 2. srpnja na Pozdravu Suncu u Zadru u 10 sati, a veliko finale šeste sezone održat će se u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića u subotu, 9. rujna u 10 sati. Nakon treninga svi vježbači dobili su HEP majice za vježbanje, NIVEA paket proizvoda za njegu tijela, a za osvježenje bočicu Mg Mivela – vode vašeg srca. OTP banka poklonila je šilterice i lopte. Vježbači su probali zalogaj Omegola. Posebno iznenađenje pripremio je Decathlon, u čijoj sportskoj opremi vježba tim Aktivne Hrvatske. Vježbači su dobili časopise Men's Health, Lijepa&Aktivna, kao i primjerak Jutarnjeg lista i Vite. Partner projekta je Falkensteiner Hotel & Spa Iadera u Petrčanima.

Za vježbanje u Zadru i Zagrebu možete se prijaviti na službenoj internetskoj stranici.

Komentari na članak

Vezani članci

Guza

Predavanje ciklusa "Sila se budi"

Uz S4S oblikovat ćete stražnjicu kojom se možete pohvaliti na Instagramu

Kako baš vi možete doći do zategnute stražnjice koju se nećete libiti pokazivati prijateljima i pogotovo onima koji to nisu, otkrijte na predavanju "JLO butt."

Fotografije Barija Goddarda

Izložba u palači Sponza

Bari Goddard dubrovačkim povijesnim lokacijama dodao novi sjaj

Zanimljive fotografije izložbe Barija Goddarda koja će se postaviti u palači Sponza svjedoče o povezanosti ovog umjetnika s ljepotama Dubrovnika.

Regnum Draconis

Studenti kreativci - Predstavljamo Dolores Brboru

INTERVJU: Maštoviti zmajski nakit kreativne dubrovačke studentice

Dolores Brbora studentica je treće godine Medija i kulture društva na Sveučilištu u Dubrovniku. U slobodno vrijeme bavi se izradom nakita od polimer gline, najviše ogrlica sa zmajevima, a njen kreativni rad nosi ime Regnum Draconis.

Spartanski trening s vojnicima

Aktivna Hrvatska

Spartanski trening s vojnicima na Trgu bana Jelačića

Za trening Aktivne Hrvatske u Zagrebu prijavljene su stotine vježbača. Osim spartanskih vježbi, očekuje ih edukacija i besplatna savjetovanja.

Željezno prijestolje

Popularna serija traži još statista

Igre prijestolja održavaju casting u Dubrovniku

Embassy Films Croatia objavio je na svojoj Facebook stranici datum i vrijeme castinga.