LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gosti iz Novog Marofa izborili su bod

Alumnus odigrao neriješeno u prvoj ovosezonskoj domaćoj utakmici

Prva ovosezonska domaća utakmica MNK Alumnusa završila je rezultatom 2:2.

Prva ovosezonska domaća utakmica MNK Alumnusa završila je rezultatom 2:2.

U vrlo dobroj utakmici s pregršt prilika, Alumnus i Novi Marof podijelili su bodove i odigrali 2:2. Iako je Alumnus gospodario terenom, gosti su, predvođeni Ivanom Martanom, čekali svoje prilike preko kontranapada i prekida te pametnom igrom u obrani došli do vrlo vrijednog boda. Ponajbolji pojedinci utakmice s obje strane bili su vratari. Volarić je izluđivao napadače Alumnusa cijelo prvo poluvrijeme, a Modrušan se u drugom istaknuo s nekoliko odličnih obrana. Krenimo redom.

U trećoj minuti utakmice zaprijetio je Grbeša i najavio da će biti jedan od najraspoloženijih pojedinaca, ali Volarić je bio siguran. Samo minutu kasnije još jedan udarac Grbeše, a nakon toga i pokušaj Penave - oba odlaze pored gola. U tom periodu zabilježili smo još udarce Matoševića, Đulvata i najopasniji - Ziberija petom, ali sve bez uspjeha.

U osmoj minuti bude se gosti. Kontranapad dva na jedan pokušava završiti Krasnići, ali Modrušan je koncentriran i lagano otklanja opasnost. To je bilo sve od gostiju u sljedećih pet minuta. Alumnus je nastavio s posjedom, ali su svi udarci završavali u rukama Volarića ili u bloku gostujućih igrača.

Sokser je u trinaestoj minuti, u svom drugom kontaktu s loptom pogodio za veliko veselje Novog Marofa. Brzo izveden aut duboko u polovici Alumnusa Sokser silovito završava udarcem u donji lijevi kut Modrušanova gola. Martinovka je zanijemila. Do tada puno bolji Alumnus našao se u rezultatskom zaostatku.

Već u četrnaestoj minuti Brnić iskušava svoj udarac, Volarić opet uspješan. Alumnus polako diže ritam, ali udarci Grbeše, a nakon toga i Penave opet nisu dovoljno precizni.

Kad su već svi čekali kraj poluvremena, Alumnus dolazi do izjednačenja. U posljednjoj minuti sjevnula je brza akcija, Horvat upošljava Capara koji dijagonalom pronalazi Penavu na drugoj stativi, a on neometano posprema loptu u mrežu za poravnavanje rezultata.

Drugo poluvrijeme obje ekipe odigravaju na još višoj razini. Novi Marof prijeti u dva navrata u 23. minuti. Prvo je Modrušan uspješniji od Margetića, a nakon toga isti igrač sam na drugoj stativi loše zahvaća loptu i ne dovodi Marof do novog vodstva.

Nakon toga Ziberi prijeti u tri navrata. Sva tri puta Volarić je jako dobro postavljen. U jeku napada Alumnusa, Novi Marof odigrava brzi kontranapad. Jendrok ostaje sam na drugoj stativi, ali Modrušan fantastičnim refleksom sprječava pogodak.

U tridesetoj minuti Alumnus izvodi jedan od mnogih kornera. Lopta dolazi do Grbeše koji s deset metara silovito pogađa ispod Volarića i dovodi Alumnus do dugo očekivanog vodstva. Sljedećih nekoliko minuta Alumnus presingom pokušava prelomiti utakmicu. Najprije Brnić, a nakon toga i Bašić ostaju sami pred golmanom Marofa, ali im lopta dolazi malo iza leđa pa ne uspijevaju uputiti dovoljno kvalitetan udarac, Volarić ih oba puta zaustavlja na samoj gol liniji.

U 39. minuti kapetan gostiju (Martan) uspijeva izboriti prekršaj, što je ujedno i šesti Alumnusa u drugom poluvremenu. Martan se sam prima izvođenja kazne. Preciznim udarcem svladava Modrušana za veliko veselje gostiju i njihovih navijača. 2:2 ujedno je i konačan rezultat sinoćnje utakmice.

Alumnus nije uspio iskoristiti svoje prilike i prelomiti utakmicu u drugom poluvremenu. S nekoliko nepotrebnih prekršaja doveli su se u probleme da bi Martan na kraju izjednačio rezultat upravo zbog prekršaja. Iako su očekivali sva tri boda, većina navijača Alumnusa neće biti razočarana jer su vidjeli odličnu utakmicu s velikim brojem prilika i odličnih obrana vratara.

U sljedećem kolu Alumnus putuje u Makarsku na noge MNK Novo Vrijeme Apfel. Utakmica se odigrava 8. studenog s početkom u 20:00 sati.

FOTO: SINIŠA KANIŽAJ