LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sportski život

Aktivnosti koje mogu zamijeniti odlaske u teretanu

Predivno sunčano i ljetno vrijeme još uvijek traje pa bi bila prava šteta ne iskoristiti ga za vježbanje. Kakve vam se sve opcije nude i zašto biste ih trebali prigrlili?

Predivno sunčano i ljetno vrijeme još uvijek traje pa bi bila prava šteta ne iskoristiti ga za vježbanje. Kakve vam se sve opcije nude i zašto biste ih trebali prigrlili?

Ako niste osoba od teretane ili vam je jednostavno dosadilo rutinsko vježbanje u dobro poznatom prostoru, odlična vijest je ta da postoji pregršt opcija koje mogu zamijeniti ovakav način rekreiranja. Samo neke od njih su šetnja gradom, trčanje po stepenicama, vožnja biciklom, planinarenje, rolanje, plivanje, yoga, pilates. Naravno za sve ste te opcije već čuli, a mi smo tu da vas podsjetimo zašto su dobre za vas.

Hodanje

Hodanje je odlična vježba, a ujedno spada u aktivnost koju zbog silnih obaveza ionako morate svaki dan odraditi. Uglavnom se preporučuje dnevna doza od 10 000 koraka, a samo neke od brojnih dobrobiti šetnje su da poboljšava cirkulaciju i zdravlje srca, regulira krvni tlak, jača koštani i mišićni sustav.

Stručnjaci iznijeli stavove o brojanju koraka

Sedmominutni trening

Ako ste prezaposleni, zaista nema više izlika poput onih kako nemate vremena, jer ovaj set aktivnosti koji uključuje kardio, vježbe trbuha i snage traje svega sedam minuta, a toliko vremena svatko od nas može izdvojiti tijekom dana. Radi se o vježbama koje je osmislio tim znanstvenika kako biste minimalnim ulaganjem postignuli maksimalan rezultat – pogledajte ih u videu.

Rolanje i plivanje

Rolanje je odlična kardio vježba i vježba za noge, a ujedno je prezabavna, jer vraća u djetinjstvo i bezbrižne dane. Kada smo kod plivanja, ovdje je važno spomenuti kako većina gradova ima bazene u kojima možete odraditi trening na malo zanimljiviji i drugačiji način od teretane.

Plesanje

Ako želite promijeniti ustaljeni način vježbanja, onda je ples idealan izbor za vas, jer osim što ćete učvrstiti tijelo, kvalitetno ćete se i izmoriti što će rezultirati smanjenim osjećajem anksioznosti te stresa.

Šetnja sa psom

Idealno je ako imate psa za kućnog ljubimca jer je ta životinja odličan partner za hodanje i vježbanje. Ako s druge strane nemate psa, imajte na umu kako postoje skloništa koja uvijek traže volontere i šetače. Stoga trk pronaći najbliže sklonište kako biste pomogli i uljepšali dane napuštenim psima. Uz to ovakav način vježbanja dobitna je kombinacija za obje strane.

Stepenice

Postoji li jednostavniji i dostupniji način vježbanja od penjanja po stepenicama. Važno je spomenuti kako pasivni lift u zgradi u kojoj živite ili radite uvijek možete zamijeniti stepenicama, a mnogi gradovi pružaju navedeni način rekreiranja, stoga pustite omiljenu glazbu na svojim mobitelima i penjite se.

Vožnja biciklom

Bicikliranje, jednako kao i prethodno navedeno rolanje, uistinu na zabavan način vraća u djetinjstvo, a ujedno nudi mogućnost izbora raznih ruta pa uz vježbanje možete uživati predivnim krajolicima kojima prolazite.

Za kraj je važno spomenuti kako je kod rekreiranja zaista jedino važno naći ono što volite i što vas čini sretnima jer na taj način dobar psihofizički rezultat zasigurno neće izostati. Uz to lijepo ljetno vrijeme još uvijek traje pa bi bila prava šteta ograničiti se isključivo na teretanu.

FOTO: PIXABAY