LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Promocija zdravog načina života

Akademski zec – nova utrka studenata i djelatnika Sveučilišta u Rijeci

U protekle četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a prijave su za peto izdanje Akademskog zeca otvorene do 20. svibnja.

U protekle četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a prijave su za peto izdanje Akademskog zeca otvorene do 20. svibnja.

Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u suradnji s Gradom Kastvom i Riječkim športskim sveučilišnim savezom, organizira trail utrku Akademski zec na kastavskim šetnicama. Održat će se u subotu, 26. svibnja 2018, s početkom u 10 sati.

Ova je utrka nastala s ciljem poticanja studenata i djelatnika Sveučilišta, ali i građana, na kretanje i druženje u prirodi te radi promocije zdravog načina života. Ideja je, također, unaprijediti suradnju između akademske i lokalne zajednice, odnosno uključiti lokalnu zajednicu u sveučilišne projekte.

Akademski zec održava se jubilarnu petu godinu, ove godine na dvije staze  – PUŽ (5,3 km) i ZEC (9,28 km). U protekle četiri godine trčalo je gotovo 400 natjecatelja, a želja je proširiti projekt i uključiti više sudionika iz lokalne i regionalne zajednice, obitelji i šetače, ali i ozbiljnije rekreativce.

Staze su za ovu utrku osmišljene zanimljivo i originalno, no dostupne su svim razinama sudionika. Nakon utrke slijedi proglašenje pobjednika, dodjela nagrada i ugodno druženje. Nagrade su osigurali trgovina sportske opreme Decathlon, Bistro Loža Kastav, Sveučilište u Rijeci, RAK – Riječki alpinistički klub i mnogi drugi, a dodjeljuju se za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj kategoriji, što čini čak 12 nagrađenih trkača i trkačica.

Prijave su otvorene do 20. svibnja 2018, a zaprimaju se na poveznici. Više detalja o prijavama, kotizaciji i pravilima utrke možete saznati na mrežnim i Facebook stranicama Zaklade.

FOTO: ZAKLADA SVEUČILIŠTA U RIJECI