LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Aktivna Hrvatska

200 vježbača na atraktivnom treningu, savjete pružio i tim s Kineziološkog fakulteta

– Danas nije nimalo neuobičajeno da svoje slobodno vrijeme provodimo u sjedilačkim aktivnostima, ispred nekog ekrana, u automobilu i slično. Potrebno je uložiti dodatne napore kako bismo se svi malo više pokrenuli i bili tjelesno aktivniji. – istaknula je dr. Iva Pejnović Franelić.

– Danas nije nimalo neuobičajeno da svoje slobodno vrijeme provodimo u sjedilačkim aktivnostima, ispred nekog ekrana, u automobilu i slično. Potrebno je uložiti dodatne napore kako bismo se svi malo više pokrenuli i bili tjelesno aktivniji. – istaknula je dr. Iva Pejnović Franelić.

Negativna energija i informacije izgleda da su dosadile građanima Hrvatske. Više od 200 vježbača odazvalo se i odradilo prvi ovogodišnji trening Aktivne Hrvatske u Donjoj Stubici u Hrvatskom zagorju. Tim Kineziološkog fakulteta iz Zagreba pod vodstvom Ivana Antunovića ukazao je na potrebu vježbanja pod stručnim vodstvom. Ovo se odnosni najprije na mlade vježbače koji su još u razvoju. Upravo nestručno vodstvo može dovesti do nesagledivih zdravstvenih posljedica u daljnjem životu.

– Veseli me velik broj vježbača koji se odazvao treningu Aktivne Hrvatske. Pokazatelj je to da smo na dobrom putu i da cijeli tim izvrsno radi svoj posao. Naš je cilj promocija zdravstveno usmjerene tjelesne  aktivnosti, a ovaj je projekt idealna platforma za to! – izjavio je dekan KIF-a Tomislav Krističević.

Nova sportska dvorana u Donjoj Stubici bila je ispunjena do posljednjeg mjesta. Izmjenjivali su se pozitivna energija, umor, smijeh i zadovoljstvo. Među vježbačima bio je i gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić koji je tom prilikom rekao:

– Drago nam je da je upravo u Donjoj Stubici održan prvi trening na kojem je vježbalo čak 200 vježbača. Mi kao Grad potičemo razne vrste aktivnosti i sa zadovoljstvom mogu reći kako vrlo visok postotak naših građana to i prepoznaje! –

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

– Danas nije nimalo neuobičajeno da svoje slobodno vrijeme provodimo u sjedilačkim aktivnostima, ispred nekog ekrana, u automobilu i slično. Potrebno je uložiti dodatne napore kako bismo se svi malo više pokrenuli i bili tjelesno aktivniji. Znamo kako je redovita tjelesna aktivnost važna u očuvanju zdravlja te kako ima pozitivan učinak na sprečavanje bolesti od kojih danas umire najviše ljudi u Hrvatskoj, a to su krvožilne bolesti i neke vrste raka. Slogan HLK je Aktivan+Odgovoran=Zdrav, koji krije još nešto osim aktivnosti, a kako bismo bili zdravi, to je odgovornost! – istaknula je dr. Iva Pejnović Franelić iz Hrvatske liječničke komore.

Uz brojne vježbače svih generacija svoje iskustvo podijelili su izaslanik Predsjednice RH, svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić, prof. kineziologije Marin Dadić i nutricionistica Karmen Matković Melki. Vježbale su i voditeljica Renata Sopek i glumica Marija Borić uz stručno vodstvo tima u kojem su uz Ivana i Lukrecija Dragić, Borna Butijer i Goran Kontić.

– Počašćen sam pozivom da predstavljam Predsjednicu RH na ovom projektu. S vježbačima sam razgovarao o važnosti tjelesne aktivnosti koja nam osigurava kvalitetniji i duži život. Ja osobno treniram dva puta dnevno, čak i do pet sati. Aktivnost kao izbor preporučam svima! – napomenuo je osobni izaslanik Predsjednice, svjetski prvak u gimnastici Tin Srbić.

Tim Kineziološkog fakulteta uz sam trening savjetovao je vježbače kako nastaviti s redovnim i kvalitetnim vježbanjem. Uz sam trening kineziolozi Biotreninga, liječnici Hrvatske liječničke komore i nutricionisti Definicije hrane savjetima su educirali te predstavili sveobuhvatan plan zdravog i aktivnog života. Sve sudionike partneri projekta razveslili su prigodnim poklonima. Dobili su NIVEA poklon za njegu tijela, Mivela – vodu Vašeg srca, a najbolji sportaš u gradu – Decathlon pripremio je iznenađenje najboljoj vježbačici. Merkur osiguranje na kraju treninga osvježio je zdravim Merkur smoothijem. Partner projekta je Falkensteiner hotel&spa Iadera.

Idući je na rasporedu Mentalni trening u subotu, 3. ožujka, u 15 sati u osiječkom hotelu Osijek, dok s kineziolozima vježbamo u subotu, 21. travnja, u 11 sati u OŠ Dubovac u Karlovcu. Sve informacije i prijave nalaze se na službenoj stranici Aktivne Hrvatske

FOTO: SELECT PR