Prvenstva u borilačkim sportovima

1300 studenata iz cijele Europe okupit će se u Zagrebu na natjecanju EUSA Combat 2019

EUSA Combat 2019

Nakon nedavne organizacije Europskog sveučilišnog prvenstva u rukometu na pijesku na Jarunu zagrebačko studentsko sportsko ljeto u punom je jeku. Uskoro počinje Europsko sveučilišno prvenstvo u borilačkim sportovima.

Na prvom izdanju EUSA Combata 2019, događaja koji objedinjuje prvenstva u karateu, judu, taekwondou i kickboxingu u konkurenciji reprezentativaca sveučilišta starog kontinenta, 1300 sudionika će se od 1. do 3. kolovoza nadmetati za titulu europskog sveučilišnog prvaka za 2019. godinu. Natjecatelji dolaze s 404 sveučilišta iz 36 zemalja, a po broju sudionika ovo je najveći događaj u kalendaru Europske sveučilišne sportske organizacije (EUSA) u ovoj godini. Organizatori događaja su EUSA i Hrvatski akademski sportski savez uz suradnju nacionalnih i europskih saveza/federacija u ovim sportovima, dok je partner u organizaciji Grad Zagreb.

Jednako kao i 2016. godine, kada je Zagreb bio domaćin Europskih sveučilišnih igara, studenti će biti smješteni u Studentskom naselju Stjepan Radić, koji ovih dana ponovno preuzima ulogu sportskog sela. Natjecanja započinju u četvrtak, odvijat će se od jutarnjih do večernjih sati, a održavat će se u sportskim dvoranama Dom sportova 1 (kickboxing), Dom sportova 2 (judo), S.D. Trešnjevka (taekwondo) i Dom odbojke Bojan Stranić, gdje će se osim natjecanja u karateu 31. srpnja od 20:30 održavati svečana ceremonija otvorenja.

Na ceremoniji otvorenja događaja sudjelovat će natjecatelji, predstavnici ekipa i volonteri, a prisustvovat će i brojni predstavnici iz sportskog te društveno-političkog života. Prvenstvo će započeti podizanjem zastave EUSA-e uz taktove međunarodne studentske himne Gaudeamus Igitur. Ističe se prisustvo predsjednika Svjetske karate federacije – WKF, Antonia Espinósa, predsjednika svjetske kickboxing organizacije WAKO, Roya Bakera te predsjednika Europske sveučilišne sportske organizacije EUSA, Adama Roczeka. Ceremoniju otvaranja će posjetiti i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, Krešimir Šamija, zamjenik državne tajnice SDUŠ, kao i predsjednici hrvatskih karate, judo, taekwondo i kickboxing saveza.

Od hrvatskih predstavnika najbrojnije su ekipe Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu, koje će nastupiti u sva četiri sporta, a nastupat će još i reprezentativci sveučilišta u Osijeku, Rijeci, Zadru, Dubrovniku, Sveučilišta Sjever, veleučilišta u Šibeniku i Karlovcu te Zdravstvenog veleučilišta Zagreb.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane, a sve je borbe s početkom natjecanja moguće pratiti i uživo na službenom YouTube kanalu (EUSA Combat), dok se više informacija može pronaći na službenoj internetskoj stranici te društvenim mrežama Facebook i Instagram (@eusacombat).

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilišni futsal

Očekuje nas puno jakih utakmica i zanimljivih ogleda

Uzbudljiv sveučilišni sportski vikend

Natjecanje napokon nastavljaju malonogometaši, dok rukometaši igraju 4. kolo, a rukometašice završavaju regularni dio natjecanja.

Predstavljen Split fotomaraton

Fotografsko natjecanje

Hajdukov dres i lopta s potpisima prvotimaca za pobjednike Split fotomaratona

U tijeku su prijave za novo izdanje natjecanja Split fotomaraton. Prijaviti se mogu profesionalni i amaterski fotografi iz Hrvatske i inozemstva, a najbolje očekuju zanimljive nagrade u znaku Hajduka.

https://www.facebook.com/unisportst/photos/a.1561325440749424/2314490675432893/?type=3&theater

Sveučilište u Splitu

UniSport ST organizira besplatnu školu sportskog penjanja

UniSport ST organizira besplatnu školu sportskog penjanja, koja će se održati 29. travnja u SPK Marulianus. Možete se prijaviti do 26. travnja.

Šahovske figure

Splitsko sveučilišno prvenstvo

Splitski studenti, prijavite se na prvenstvo u badmintonu i šahu!

Natjecanja se održavaju u subotu i nedjelju 8. i 9. veljače, a prijave se zaprimaju do petka 7. veljače.

Publika

eSTUDENTov projekt

„Case Study Competition 2015": Riješi poslovni slučaj i osvoji odlične nagrade!

Pri rješavanju slučajeva studenti rade u timovima koji se sastoje od dva do četiri studenta. Pri tome se mogu konzultirati sa zaposlenikom poduzeća (mentorom) koji je zadužen za određeno područje istraživanja, ali i s profesorima i s asistentima na fakultetu.