Obrazovna ponuda

Zadar domaćin prvog Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Dalmaciji

Stipendije

– Iznimno smo sretni što se Sajam, nakon Zagreba i Rijeke, dalje širi i u druge gradove, a posebno što je riječ o Zadru. Zadar kao sveučilišni grad zaslužuje biti domaćin prepoznatljivog međunarodnog Sajma. – ističe Sandra Tomaš.

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju prvi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Dalmaciji. Održat će se 16. svibnja 2017. od 11 do 17 sati u prostoru Arsenala. Sudjelovat će više od 25 izlagača iz Hrvatske i 8 zemalja Europe i svijeta.

Riječ je o jedinstvenom događaju koji se u Zagrebu i Rijeci održava već 13 godina zaredom te će se na poziv Grada ove godine prvi put održati u Zadru. Predstavljat će se stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji će moći na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu.

Ono što Sajam stipendija i visokog obrazovanja čini jedinstvenim njegova je duga tradicija te poseban naglasak na promociji stipendija putem kojih doprinosi širenju pristupa visokom obrazovanju. Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao organizator se zalaže za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva. Upravo s tim ciljem pokrenut je i ovaj jedinstven nacionalni događaj neprofitnog karaktera.

– Prvi Sajam organizirali smo davne 2005. godine, kada u Hrvatskoj još nije postojalo ni jedno slično događanje, s vizijom da učinimo informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu dostupnima svima. – rekao je mr. sc. Ninoslav Šćukanec, direktor Instituta za razvoj obrazovanja.

Nakon trinaeste godine održavanja u Zagrebu te šestog po redu u Rijeci, voditeljica Sajma Sandra Tomaš istaknula je važnost njegove dostupnosti Zadranima:

– Iznimno smo sretni što se Sajam, nakon Zagreba i Rijeke, dalje širi i u druge gradove, a posebno što je riječ o Zadru. Zadar kao sveučilišni grad zaslužuje biti domaćin prepoznatljivog međunarodnog Sajma, a učenici, studenti, nastavno i administrativno osoblje visokih učilišta u Zadru, kao i cijela zadarska akademska i šira javnost zaslužuju imati pristup informacijama vezanima za financijske potpore i mogućnosti u obrazovanju u Hrvatskoj i inozemstvu. –

Na Sajmu će biti predstavljen velik broj dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, koje dodjeljuju različite institucije.

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. – objašnjava mr. sc. Ninoslav Šćukanec.

Tako će se na ovom događaju predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Oni stižu iz  Europe i država Sjeverne Amerike, odnosno iz Austrije, SAD-a, Njemačke, Francuske, Italije, Švicarske, Slovenije te Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Također, posjetitelje očekuju i razna korisna predavanja, radionice, nagradne igre i ostali zanimljivi sadržaji. Zatim će uslijediti i tradicionalni Sajmovi u Zagrebu i Rijeci u listopadu 2017. godine.

Kako je izgledao prošlogodišnji Sajam, možete vidjeti u videu. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

Komentari na članak

Vezani članci

ISTO

Financijska podrška

Dodjeljuju se stipendije za studiranje na Sveučilištu u Bologni

Međunarodni studenti bolonjskog Sveučilišta u idućoj akademskoj godini imaju pravo na financijsku potporu do 11 tisuća eura te oslobađanje troškova školarine. Rok je za prijavu 31. siječnja.

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska potpora

Objavljena je lista za dio državnih stipendija

Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa.

Zadivljena cura gleda na komp, "blowing"

Natječaj za stipendije

MOL Grupa stipendira i zapošljava talentirane studentice na „FEMMe projektu“

Naftne kompanije suočavaju se s velikim izazovima u privlačenju ženskog kadra. Iz tog je razloga MOL Grupa pokrenula „FEMMe projekt“ stipendiranja namijenjen studenticama Rudarsko-geološkog fakulteta i Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.

Ekonomski fakultet II

95. godišnjica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Dan informacijske tehnologije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu

Dan informacijske tehnologije organizira Katedra za informatiku povodom proslave 95. godišnjice Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatske autoceste

KONFERENCIJA SDP-A U ZADRU

Jovanović oštro protiv Kalmete i Karamarka

Posebno oštro je u javnosti istupio aktualni ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović. Sudjelovao je na stranačkoj konferenciji u Zadru te je iskoristio priliku kako bi prokomentirao trenutne događaje.