Obrazovna ponuda

Zadar domaćin prvog Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Dalmaciji

Stipendije

– Iznimno smo sretni što se Sajam, nakon Zagreba i Rijeke, dalje širi i u druge gradove, a posebno što je riječ o Zadru. Zadar kao sveučilišni grad zaslužuje biti domaćin prepoznatljivog međunarodnog Sajma. – ističe Sandra Tomaš.

Institut za razvoj obrazovanja i Grad Zadar organiziraju prvi Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Dalmaciji. Održat će se 16. svibnja 2017. od 11 do 17 sati u prostoru Arsenala. Sudjelovat će više od 25 izlagača iz Hrvatske i 8 zemalja Europe i svijeta.

Riječ je o jedinstvenom događaju koji se u Zagrebu i Rijeci održava već 13 godina zaredom te će se na poziv Grada ove godine prvi put održati u Zadru. Predstavljat će se stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Posjetitelji će moći na jednom mjestu pronaći sve informacije i usluge ključne za uspješnu prijavu.

Ono što Sajam stipendija i visokog obrazovanja čini jedinstvenim njegova je duga tradicija te poseban naglasak na promociji stipendija putem kojih doprinosi širenju pristupa visokom obrazovanju. Institut za razvoj obrazovanja (IRO) kao organizator se zalaže za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva. Upravo s tim ciljem pokrenut je i ovaj jedinstven nacionalni događaj neprofitnog karaktera.

– Prvi Sajam organizirali smo davne 2005. godine, kada u Hrvatskoj još nije postojalo ni jedno slično događanje, s vizijom da učinimo informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu dostupnima svima. – rekao je mr. sc. Ninoslav Šćukanec, direktor Instituta za razvoj obrazovanja.

Nakon trinaeste godine održavanja u Zagrebu te šestog po redu u Rijeci, voditeljica Sajma Sandra Tomaš istaknula je važnost njegove dostupnosti Zadranima:

– Iznimno smo sretni što se Sajam, nakon Zagreba i Rijeke, dalje širi i u druge gradove, a posebno što je riječ o Zadru. Zadar kao sveučilišni grad zaslužuje biti domaćin prepoznatljivog međunarodnog Sajma, a učenici, studenti, nastavno i administrativno osoblje visokih učilišta u Zadru, kao i cijela zadarska akademska i šira javnost zaslužuju imati pristup informacijama vezanima za financijske potpore i mogućnosti u obrazovanju u Hrvatskoj i inozemstvu. –

Na Sajmu će biti predstavljen velik broj dostupnih stipendija za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu, koje dodjeljuju različite institucije.

– Studenti uglavnom znaju za stipendije koje dodjeljuju pojedina visoka učilišta i Ministarstvo znanosti i obrazovanja te eventualno jedinice lokalne i regionalne samouprave, no postoje i mnoge druge organizacije koje nude različite programe i oblike financijske pomoći za studiranje u Hrvatskoj i inozemstvu. – objašnjava mr. sc. Ninoslav Šćukanec.

Tako će se na ovom događaju predstaviti i izlagači poput veleposlanstva i inozemnih kulturnih centara, nevladinih udruga, zaklada i tvrtki. Oni stižu iz  Europe i država Sjeverne Amerike, odnosno iz Austrije, SAD-a, Njemačke, Francuske, Italije, Švicarske, Slovenije te Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske. Također, posjetitelje očekuju i razna korisna predavanja, radionice, nagradne igre i ostali zanimljivi sadržaji. Zatim će uslijediti i tradicionalni Sajmovi u Zagrebu i Rijeci u listopadu 2017. godine.

Kako je izgledao prošlogodišnji Sajam, možete vidjeti u videu. Više informacija možete pronaći na internetskoj stranici Stipendije.info i na Facebook stranici Tražim stipendiju.

Komentari na članak

Vezani članci

Ivan Močinić

Intervju s Ivanom Močinićem

„Obrazovanje i profesionalni sport nisu nemogući ako si spreman puno uložiti“

– U Hrvatskoj postoji puno privatnih fakulteta koji sigurno olakšavaju svakom sportašu obaveze u daljnjem obrazovanju i mislim da svake godine raste broj obrazovanih profesionalnih sportaša – rekao nam je Ivan Močinić s kojim smo porazgovarali o sustavu visokog školstva i sporta u Hrvatskoj.

Algebra pod novim identitetom potiče drugačiju budućnost obrazovanja u Hrvatskoj

Programi visokog obrazovanja

Algebra pod novim identitetom potiče drugačiju budućnost obrazovanja u Hrvatskoj

Jedna od dvije najveće obrazovne organizacije u Hrvatskoj je kroz više od tristo tisuća održanih programa edukacije omogućila zapošljavanje svojih polaznika u tvrtkama poput Googlea, Amazona i Microsofta.

Mali div - prvi zadarski film

Prvi zadarski igrani film

Humanitarna inicijativa Malog diva

Priča je smještena u mali primorski gradić u sedamdesete godine prošlog stoljeća. Vrti se oko čovjeka čija kćer teško oboli pa se otac odluči napraviti sve kako bi spasio dijete i bio pored nje u bolnici.

Okrugli stol: Vegetarijanstvo 2015

Klub mladih KLOOZ

Okrugli stol: vegetarijanstvo

Doznajte sve što vas zanima o vegetarijanstvu uz degustaciju vegetarijanskih delicija!

Darivanje krvi

Pomozite onima kojima je potrebno!

Dobrovoljno darivanje krvi u Zadru

U utorak, 8. travnja 2014. organizira se dobrovoljno davanje krvi.