Studentski posao

Za čišćenje snijega u Osijeku satnica i do 35 kn, prijave već započele

Snijeg

Tko kaže da samo ljeti cvate posao? Zimske (ne)prilike također nude mogućnost zarade. Osječki studenti i ove su godine dobili priliku okušati se u čišćenju snijega, a prijaviti se mogu već sada.

Počelo je zimsko računanje vremena, u mjesec studeni duboko smo zakoračili, temperature su poprilično pale, a prognoziraju se još i niže. Nema sumnje, zima je pred vratima, a s njom i prve pahuljice snijega koje će nam na neko vrijeme preobraziti krajolike. Povezujući ga sa zimskim radostima, u nama izaziva pozitivne emocije. S druge strane, donosi nam niz problema kao što su poteškoće u prometu, zakrcane pješačke staze i ulazi u privatne domove.  

Zato je Grad Osijek, da ga snijeg ne bi zatekao nespremnog, već krenuo s pripremama za čišćenje. Prvi korak je osigurati radnu snagu. Nastavljajući tradiciju iz prijašnjih godina, raspisan je oglas za radno mjesto studenta čistača snijega na području Grada. Točno mjesto rada određivat će se prema potrebi, o čemu će poslodavci naknadno obavijestiti studente. Također, prevozit će ih se na mjesto obavljanja rada te će im se osigurati pribor za rad, lopate i prsluci. Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu e-pošte mcondic@stucos.hr i biti dostupni poslodavcu za vrijeme snježnih (ne)prilika.

Radno vrijeme je četiri sata dnevno, a u snijegu je moguće ostati i koji sat duže. Dobra vijest je da se satnica ove godine povećala pa će sada iznositi 30 kuna, a dodatni satovi (izvan spomenuta četiri sata) iznose 35 kuna.

Ovaj se studentski posao prijašnjih godina pokazao popularnim među studentima jer se broj prijavljenih popeo čak do sedamdeset. Ista se prilika osječkim studentima nudi i ove godine, a prijaviti se mogu već sada.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Pannonian Challenge

Najveći regionalni festival ekstremnog sporta i glazbe

BMX majstori oduševili publiku na natjecanju Pannonian Challenge

Nevjerojatna energija, tisuće posjetitelja, ponajbolji vozači svijeta, senzacionalne majstorije na BMX-u, letovi u zraku, adrenalin na svakom koraku, glazba, zabava, sve su to iskusili posjetitelji Pannonian Challengea.

ASESE Osijek

Udruga SMART i PRONI Centar

Besplatna Akademija društvenog poduzetništva i samozapošljavanja za mlade u Osijeku i Rijeci

U sklopu projekta „Nove mogućnosti – veći izgledi za zapošljavanje nezaposlenih mladih“, udruga SMART iz Rijeke i osječki PRONI centar organiziraju besplatnu Akademiju društvenoga poduzetništva i samozapošljavanja za sve nezaposlene mlade.

EFOS

Osijek

Dodijeljene Dekanove nagrade najboljim studentima na Ekonomskom fakultetu u Osijeku

U cilju poticanja studentske izvrsnosti, Ekonomski fakultet drugu je godinu za redom dodijelio Dekanove nagrade za iznimna postignuća studenata tijekom protekle akademske godine.

Pitaya solutions, FOTO: Pitaya solutions

Intervju s mladim osječkim inovatorima

„Diploma sama po sebi neće čovjeka zaposliti, već njegova interaktivnost“

Dok razni portali svakodnevno objavljuju kako na osječkom kolodvoru roditelji ispraćaju svoju djecu koja „trbuhom za kruhom“ putuju ponajviše u Njemačku, ali i ostale dijelove Europe i svijeta, Matias, Kristijan i Nikola o inozemstvu razmišljaju samo kao o tržištu gdje će izvoziti svoje proizvode i gdje bi imali svoje podružnice. U interesu im je proizvoditi i zapošljavati u Hrvatskoj gdje će i ostati sjedište tvrtke.

Knjige

Mjesec hrvatske knjige

Osječka knjižnica uvela „Sretni sat bez zakasnine”

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek svojim je korisnicima 26. listopada omogućila vraćanje knjiga bez plaćanja zakasnine.