Studentski posao

Za čišćenje snijega u Osijeku satnica i do 35 kn, prijave već započele

Snijeg

Tko kaže da samo ljeti cvate posao? Zimske (ne)prilike također nude mogućnost zarade. Osječki studenti i ove su godine dobili priliku okušati se u čišćenju snijega, a prijaviti se mogu već sada.

Počelo je zimsko računanje vremena, u mjesec studeni duboko smo zakoračili, temperature su poprilično pale, a prognoziraju se još i niže. Nema sumnje, zima je pred vratima, a s njom i prve pahuljice snijega koje će nam na neko vrijeme preobraziti krajolike. Povezujući ga sa zimskim radostima, u nama izaziva pozitivne emocije. S druge strane, donosi nam niz problema kao što su poteškoće u prometu, zakrcane pješačke staze i ulazi u privatne domove.  

Zato je Grad Osijek, da ga snijeg ne bi zatekao nespremnog, već krenuo s pripremama za čišćenje. Prvi korak je osigurati radnu snagu. Nastavljajući tradiciju iz prijašnjih godina, raspisan je oglas za radno mjesto studenta čistača snijega na području Grada. Točno mjesto rada određivat će se prema potrebi, o čemu će poslodavci naknadno obavijestiti studente. Također, prevozit će ih se na mjesto obavljanja rada te će im se osigurati pribor za rad, lopate i prsluci. Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu e-pošte mcondic@stucos.hr i biti dostupni poslodavcu za vrijeme snježnih (ne)prilika.

Radno vrijeme je četiri sata dnevno, a u snijegu je moguće ostati i koji sat duže. Dobra vijest je da se satnica ove godine povećala pa će sada iznositi 30 kuna, a dodatni satovi (izvan spomenuta četiri sata) iznose 35 kuna.

Ovaj se studentski posao prijašnjih godina pokazao popularnim među studentima jer se broj prijavljenih popeo čak do sedamdeset. Ista se prilika osječkim studentima nudi i ove godine, a prijaviti se mogu već sada.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Oglasna ploča studentskog servisa

Odabrao: Milan Bandić

Studentima zabranjeno raditi u gradskim ustanovama

Odlučili smo istražiti što ova odluka točno znači za studente i za gradske ustanove koje zapošljavaju studente.

Mia Dimšić_naslovna

Mlada osječka glazbenica Mia Dimšić

INTERVJU: „Nikad ne odustajte jer je to jedini pravi način da se živi”

„Živimo u sredini koja nas mlade često obeshrabruje i poručuje nam da ne možemo baš sve što hoćemo, ali nije tako.”

Doniranje krvi

Sveučilište u Osijeku

Osječki studenti imaju priliku darovati krv i tako spasiti nečije živote

U utorak, 29. svibnja, bit će održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u prostorijama Novog Studentskog doma.

Balašević

Dorđe Balašević u rujnu priprema novi spektakl

Balašević u Osijeku

Đorđe Balašević u rujnu nastupa u Osijeku. Detalje o ulaznicama i organiziranom prijevozu iz Zagreba potražite na linku!

Marija Završki, FOTO: Privatna arhiva

Osijek četvrtkom

S prosjekom 5,0 i studentskim poslovima do brojnih televizijskih priloga na Televiziji Slavonije i Baranje

Marija Završki magistrica je kulturologije koja trenutno radi na Televiziji Slavonije i Baranje te pohađa Poslijediplomski studij na bivšem fakultetu. Može se pohvaliti s nekoliko stotina novinskih priloga iz domene kulture, gospodarstva i društvenih događanja, raznolikim volonterskim iskustvom, onim ispred i iza kamera te tribinama i izložbama čiji je idejni začetnik. Uz sve to, dobitnica je Rektorove nagrade u akademskoj godini 2014/2015. za izvrstan seminarski rad „Meandriranje jugoslavenskim književnim bastardom” i diplomirala je kao najbolji student u generaciji s najvišim mogućim prosjekom ocjena 5,0.