Studentski posao

Za čišćenje snijega u Osijeku satnica i do 35 kn, prijave već započele

Snijeg

Tko kaže da samo ljeti cvate posao? Zimske (ne)prilike također nude mogućnost zarade. Osječki studenti i ove su godine dobili priliku okušati se u čišćenju snijega, a prijaviti se mogu već sada.

Počelo je zimsko računanje vremena, u mjesec studeni duboko smo zakoračili, temperature su poprilično pale, a prognoziraju se još i niže. Nema sumnje, zima je pred vratima, a s njom i prve pahuljice snijega koje će nam na neko vrijeme preobraziti krajolike. Povezujući ga sa zimskim radostima, u nama izaziva pozitivne emocije. S druge strane, donosi nam niz problema kao što su poteškoće u prometu, zakrcane pješačke staze i ulazi u privatne domove.  

Zato je Grad Osijek, da ga snijeg ne bi zatekao nespremnog, već krenuo s pripremama za čišćenje. Prvi korak je osigurati radnu snagu. Nastavljajući tradiciju iz prijašnjih godina, raspisan je oglas za radno mjesto studenta čistača snijega na području Grada. Točno mjesto rada određivat će se prema potrebi, o čemu će poslodavci naknadno obavijestiti studente. Također, prevozit će ih se na mjesto obavljanja rada te će im se osigurati pribor za rad, lopate i prsluci. Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu e-pošte mcondic@stucos.hr i biti dostupni poslodavcu za vrijeme snježnih (ne)prilika.

Radno vrijeme je četiri sata dnevno, a u snijegu je moguće ostati i koji sat duže. Dobra vijest je da se satnica ove godine povećala pa će sada iznositi 30 kuna, a dodatni satovi (izvan spomenuta četiri sata) iznose 35 kuna.

Ovaj se studentski posao prijašnjih godina pokazao popularnim među studentima jer se broj prijavljenih popeo čak do sedamdeset. Ista se prilika osječkim studentima nudi i ove godine, a prijaviti se mogu već sada.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski dom Osijek

Studentski centar Osijek

Povećane subvencije za privatni smještaj studenata u Osijeku

Odobreno je 600 subvencija za privatni smještaj studenata osječkoga Sveučilišta u iznosu od 200 kuna mjesečno što je povećanje iznosa subvencija koje su do ove akademske godine iznosile 147 kuna.

Menza na Cvjetnom

Blagdan Svih svetih

Radno vrijeme dežurnih studentskih restorana u Zagrebu, Rijeci, Osijeku, Splitu i Varaždinu

Nemojte lutati od jednoga do drugoga restorana, saznajte radno vrijeme dežurnih studentskih menzi i izbjegnite gužve na blagdan Svih svetih.

SCZG dvorište

Apsurdna odluka Ministarstva

Studenti koji rade teže će do mjesta u domu

Na stranicama zagrebačkog Studentskog centra osvanula je lista neoporezivih primitaka, na kojoj se kao jedan od faktora koji se zbrajaju u ukupni dohodak kućanstava nalaze i primitci ostvareni preko učeničkih i studentskih ugovora.

Studionica

Intervju: Marko Miladinović

U Osijeku pokrenuta nova studentska emisija „Studionica"

Osječki student Marko Miladinović, u suradnji s portalom Osijek031.com, pokrenuo je novu studentu emisiju, „Studionicu". Provjerite kako je prošla prva epizoda te što o emisiji kaže sam voditelj.

Oglasna ploča studentskog servisa

Odabrao: Milan Bandić

Studentima zabranjeno raditi u gradskim ustanovama

Odlučili smo istražiti što ova odluka točno znači za studente i za gradske ustanove koje zapošljavaju studente.