Financijska podrška

Vlada Mađarske raspisala natječaj za dodjelu stipendija

https://pixabay.com/en/money-money-tower-coins-euro-2180330/

Zainteresirani kandidati moraju izvršiti online prijavu na mrežnim stranicama mađarske zaklade Tempus do 26. ožujka 2019. godine do 23 sata za semestralni/djelomični studij, cjelokupan studij i istraživački boravak, a za ljetne tečajeve prijave traju do 28. ožujka 2019. godine do 23 sata.

Vlada Mađarske raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za akademsku godinu 2019/2020. Odnosi se na sljedeće kategorije:

  • Stipendije za semestralni/djelomični studij

Dodjeljuju se u trajanju od 3 do 10 mjeseci studentima preddiplomskog, diplomskog i doktorskog studija na visokim učilištima u RH koji imaju završen minimalno jedan semestar na svome matičnom visokom učilištu. Odnose se na studijske programe na mađarskom jeziku, osim za područje umjetnosti gdje je prihvatljiv i engleski jezik.

  • Stipendije za kratki i dugi istraživački boravak

Dodjeljuju se u rasponu od 3 dana do 10 mjeseci. Kratki istraživački boravak u trajanju od 3 do 29 dana odnosi se na poslijediplomski studij i istraživanje i na postdoktorski studij i istraživanje. Dugi istraživački boravak u trajanju od 1 do 10 mjeseci odnosi se na studente koji su završili sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij te na postdoktorande.

  • Stipendije za cjelokupni preddiplomski, diplomski i doktorski studij

Namijenjene su kandidatima koji su završili srednjoškolsko obrazovanje te onima koji su završili sveučilišni preddiplomski studij te sveučilišni diplomski studij ili integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij.

  • Stipendije za ljetne tečajeve mađarskog jezika i kulture

Traju 2 ili 4 tjedna, ovisno o odabranom tečaju, a pokrivaju trošak tečaja, smještaja i prehrane.

Zainteresirani kandidati moraju izvršiti online prijavu na mrežnoj stranici mađarske zaklade Tempus do 26. ožujka 2019. do 23 sata za semestralni/djelomični studij, cjelokupan studij i istraživački boravak, a za ljetne tečajeve prijave traju do 28. ožujka 2019. godine do 23 sata. Na mrežnoj je stranici moguće pronaći i više detalja o postupku prijave. 

Komentari na članak

Vezani članci

Međunarodni plesni kamp

Edukacije u Svetvinčentu

Međunarodni plesni kamp vraća se korijenima plesa; stižu i strani studenti

Prvi se put na europsko tlo seli „Međunarodni ljetni plesni kamp". U Hrvatskoj i Mađarskoj vraća se korijenima plesa, istražuje ih te preispituje njegov značaj u današnjem vremenu.

Ljubavno pismo

Ljubavna prepiska

„Zaljubljeni Šenoa i druge ljubavi“ u ručno napisanom pismu

Potaknuta 150. obljetnicom upoznavanja Augusta Šenoe i Slave pl. Ištvanić, i Svjetskim danom pisanja pisama, Gradska knjižnica Velika Gorica poziva vas da sudjelujete u natječaju, ručno napišete ljubavno pismo i pošaljete ga poštom.

Ljevak

Natječaj Gradske knjižnice Samobor

Najbolje kratke priče donose autorima do 1500 kuna

Na natječaj za kratku priču mogu se prijaviti svi građani Republike Hrvatske, ali djelo ne smije biti već objavljeno. Rok je za prijavu 31. svibnja 2019. godine.

erasmus

Erasmus

U tijeku prijave za Erasmus natječaj studentima riječkog sveučilišta

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu Erasmus stipendija u akademskoj godini 2018/2019. Prijave se vrše do 3. travnja 2018. godine.

Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku

Raspodjela financijskih sredstava

Studentski zbor osječkoga Sveučilišta raspisao natječaj za studentske programe 2016.

Prilika za studentske udruge i organizacije te studentske zborove sastavnica osječkoga Sveučilišta za sufinanciranje projekata i programa koji doprinose promociji i razvoju Sveučilišta i studentskoga života u Osijeku.