Financijski savjeti

Tko kaže da i ti ne možeš proputovati svijet

Putovanje

Donosimo ti nekoliko financijskih savjeta kako bi si što više olakšao pripremu za putovanja, opustio se i bezbrižno uživao u putovanju:

Ah ta putovanja! Svi ćemo se složiti da su ona pojam za ultimativno najbolju zabavu i daleko najbolji način za punjenje baterija! Ovaj svijet ti nudi toliko mjesta koja možeš posjetiti, istražiti različite kulture, običaje, upoznati nove prijatelje ili pak vidjeti potpuno drugačiju arhitekturu od one na koju si navikao.

Nekada čak i naletiš na one odlične ponude koje su zaista prihvatljive i razmišljaš o tome kako bi si to zaista mogao priuštiti, ali platiti sve odjednom previše je za tvoj studentski budžet. Donosimo ti nekoliko financijskih savjeta kako bi si što više olakšao pripremu za putovanja, opustio se i bezbrižno uživao u putovanju:

  1. Ugovori račun u banci

Otvaranje računa u banci otvara ti vrata u financijsku samostalnost, što je veoma bitno kada se odlučiš putovati kako bi znao raspolagati svojim budžetom. Jesi li čuo za Paket za mlade Zagrebačke banke? Paket za mlade sadrži sve što ti treba kao studentu i mladoj osobi, a dostupan ti je za 0 kuna do tvoje 25. godine.

  1. Novce možeš dizati i u inozemstvu

Vjerujemo da ćeš se složiti s nama kada kažemo da nije najpametnije držati sav novac u novčaniku prilikom putovanja. Unutar Paketa za mlade imaš tekući račun s beskontaktnom Maestro karticom te žiroračun s Visa Electron karticom, a upravo s tim karticama možeš podizati gotovinu bez naknade na gotovo 17.000 bankomata UniCredit Grupe u 14 zemalja Europe!

  1. Nemoj se pripremati u zadnji tren

Kažu da je priprema pola posla, zato ti savjetujemo da se dobro pripremiš za svoje putovanje. Prouči koja ćeš sve mjesta posjetiti na svome putovanju, kakva je klima i, najbitnije, sastavi popis stvari bez kojih ne možeš otići! Ukoliko ti treba dodatna oprema za putovanje, a nemaš vremena za odlazak u dućane, odlična je vijest da s Mastercard Student karticom možeš plaćati putem interneta i opremiti se za putovanje! Osim toga, kupnja putem interneta najčešće je i nježnija prema tvome novčaniku.

  1. Prati i ograniči svoju potrošnju

Kako bi što učinkovitije raspolagao sa svojim budžetom, svakako bi trebao početi pratiti svoju potrošnju. Sve što trebaš je m-zaba, pristup internetu i mobitel. Putem m-zabe možeš otvoriti tekući ili žiroračun, provjeriti stanje i promete svih računa, kartica, štednje i kredita, obavljati plaćanja pa čak i kupovati bonove za mobitel. Osim toga, unutar ove fora aplikacije možeš ugovoriti i putno osiguranje. Zvuči fora, zar ne?

Osim praćenja potrošnje, nekada je dobro i ograničiti je, posebno ako se bojiš da nećeš stati „peglati“ kartice. Znaš li da možeš definirati dnevne limite korištenja kartica prema vlastitim željama i potrebama, a provjeriti ili promijeniti dnevni limit po kartici možeš pozivom na broj 01/3789 620, putem e-poslovnice ili u poslovnici Banke.

  1. Beskontaktno plaćanje

Ako voliš putovati, sigurno si primijetio da je beskontaktno plaćanje sve više prisutno u cijelome svijetu. Plaćanje nikada nije bilo brže, jednostavnije i sigurnije, a beskontaktnu Maestro karticu sadrži i Paket za mlade. Dobro je znati da transakcije do određenog iznosa ne moraš potvrditi PIN-om, već samo prisloniš karticu na uređaj. Svaka zemlja ima definiran limit za beskontaktne transakcije, tako dok si u Hrvatskoj to je 100 kuna, a limiti dok si na putovanju u inozemstvu bit će veći/manji od onih koji vrijede na hrvatskom tržištu. 

Komentari na članak

Vezani članci

prejedanje

Savjeti

Kako spriječiti blagdansko prejedanje?

Prepun blagdanski stol lako bi vas mogao namamiti da izgubite osjećaj samokontrole. Prepoznajte jeste li podložni ovom efektu i na vrijeme ga spriječite.

naslovna

Sačuvajte meku kožu

Pet savjeta za zaštitu suhe kože zimi

Suha koža može biti problem tijekom cijele godine, ali najočitija je zimi. Stoga vam donosimo savjete koji će vam pomoći zadržati meku i zdravu kožu za vrijeme hladnih zimskih dana.

Razgovor za posao

Šest jednostavnih trikova

Kako zabljesnuti na razgovoru za posao

Ako uskoro imate razgovor za posao, pogledajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da budete što bolji.

FOTO: wordpress

Koristite zaštitu i ne smetajte cimeru!

Seks na faksu: što i kako?

Ne budite mladi i ludi, pročitajte ovih par savjeta i krenite u studentski svijet seksualne aktivnosti potpuno spremni!

Make up

Izgledajte savršeno i na +40

VIDEO: Prirodni make-up savršen za ljeto

Isprobajte ovih 10 prirodnih make-up izgleda savršenih za ljeto i zablistajte u svakoj situaciji.