Financijska podrška

Sveučilište u Rijeci dijeli 100 stipendija za izvrsnost

Grad Rijeka naslovna

Sveučilište u Rijeci dodijelit će sto stipendija izvrsnim redovitim studentima. Zainteresirani se mogu prijaviti do 21. siječnja 2019. godine.

Sveučilište u Rijeci objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u ak. god. 2018/2019. Dodijelit će se 100 stipendija u iznosu od 800,00 kuna mjesečno za razdoblje od deset mjeseci (od listopada 2018. do srpnja 2019. godine).

Kandidati moraju biti redoviti studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci, odnosno njegovih sastavnica, a državljani su RH/EU-a ili državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH. Osnovni kriteriji uspješnosti koji moraju biti ispunjeni jesu:

  • kandidati upisani u višu godinu studija koji su u prethodnoj ak. god. 2017/2018. (do 30. rujna 2018. god.) ostvarili najmanje 55 ECTS bodova te po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita tijekom studija (do 30. rujna 2018. god.), sukladno kriterijima matičnog visokog učilišta / sastavnice, ulaze u 10% najuspješnijih studenata na svojoj godini
  • kandidati upisani u prvu godinu studija koji ulaze u 10% najbolje rangiranih studenata na konačnim listama za upis na studijske programe.

Dodatne kriterije, kao i tablicu kojom se mogu izračunati bodovi, možete pogledati ovdje.

Prijave se odvijaju isključivo elektronički, a na stranicu je potrebno postaviti skenirani Obrazac A (ispunjava i ovjerava matično visoko učilište)​ i Obrazac I (izjava da student nije korisnik druge stipendije) te ovjerenu potvrdu visokog učilišta / sastavnice da je student redoviti student upisan u ak. god. 2018/2019. i ovjerenu potvrdu visokog učilišta / sastavnice o prijepisu ocjena svih položenih ispita do 30. rujna 2018. ako se radi o studentu s više godine studija.

Rok je za podnošenje prijava ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine, do 12 sati, a za dodatne informacije oko natječaja možete se javiti na e-adresu: studiji@uniri.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Sajam stipendija 2015. - naslovna

Ekonomski oporavak i pravednost u visokom obrazovanju

Sajam stipendija i visokog obrazovanja: povećanje pristupa visokom obrazovanju kao ekonomska nužnost

Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji organizira Institut za razvoj obrazovanja već 11. godinu zaredom zagovara potrebu kontinuiranog unapređivanja pristupa visokom obrazovanju za sve društvene skupine.  

University of Northumbria at Newcastle

Stipendija EU

Najbolji videozapisi o Sveučilištu Northumbria dobivaju stipendije

Sveučilište Northumbria objavljuje natječaj za sve studente prve godine preddiplomskog studija. Potrebno je poslati videozapis o Sveučilištu do 3. kolovoza, a najboljih osam dobit će stipendije.

Kune

Financijska podrška

Stipendije u mjesečnom iznosu od 1500 kn studentima prirodnih, tehničkih i biomedicinskih znanosti

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija studentima s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Rok za prijavu je 19. lipnja.

RIT Croatia, stipendije

Financijska podrška

RIT Croatia nudi vrijedne stipendije – prijavi se!

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija RIT-a Croatia čiji fond iznosi više od 2,6 milijuna kuna. Prijave u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače 2019. Rani upisni rok donosi dodatne prednosti, stoga se prijavi što prije!

Sveučilište Westminster

Natječaj za stipendije

Studirajte na Sveučilištu Westminster u Londonu

Na natječaj za stipendije Sveučilišta Westminster mogu se prijaviti svi kandidati sa završenim preddiplomskim studijem.