Financijska podrška

Sveučilište u Rijeci dijeli 100 stipendija za izvrsnost

Grad Rijeka naslovna

Sveučilište u Rijeci dodijelit će sto stipendija izvrsnim redovitim studentima. Zainteresirani se mogu prijaviti do 21. siječnja 2019. godine.

Sveučilište u Rijeci objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u ak. god. 2018/2019. Dodijelit će se 100 stipendija u iznosu od 800,00 kuna mjesečno za razdoblje od deset mjeseci (od listopada 2018. do srpnja 2019. godine).

Kandidati moraju biti redoviti studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci, odnosno njegovih sastavnica, a državljani su RH/EU-a ili državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH. Osnovni kriteriji uspješnosti koji moraju biti ispunjeni jesu:

  • kandidati upisani u višu godinu studija koji su u prethodnoj ak. god. 2017/2018. (do 30. rujna 2018. god.) ostvarili najmanje 55 ECTS bodova te po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita tijekom studija (do 30. rujna 2018. god.), sukladno kriterijima matičnog visokog učilišta / sastavnice, ulaze u 10% najuspješnijih studenata na svojoj godini
  • kandidati upisani u prvu godinu studija koji ulaze u 10% najbolje rangiranih studenata na konačnim listama za upis na studijske programe.

Dodatne kriterije, kao i tablicu kojom se mogu izračunati bodovi, možete pogledati ovdje.

Prijave se odvijaju isključivo elektronički, a na stranicu je potrebno postaviti skenirani Obrazac A (ispunjava i ovjerava matično visoko učilište)​ i Obrazac I (izjava da student nije korisnik druge stipendije) te ovjerenu potvrdu visokog učilišta / sastavnice da je student redoviti student upisan u ak. god. 2018/2019. i ovjerenu potvrdu visokog učilišta / sastavnice o prijepisu ocjena svih položenih ispita do 30. rujna 2018. ako se radi o studentu s više godine studija.

Rok je za podnošenje prijava ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine, do 12 sati, a za dodatne informacije oko natječaja možete se javiti na e-adresu: studiji@uniri.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Stipendistice "Za žene u znanosti" 2018.

Program stipendiranja žena

Po 5000 eura dodijeljeno najuspješnijim hrvatskim znanstvenicama

– Osim financijske potpore, za nas stipendija „Za žene u znanosti“ predstavlja pravi vjetar u leđa u motivacijskom smislu te vjerujem da će nam biti dodatan poticaj da budemo još ustrajnije te da se s još više energije i entuzijazma nastavimo baviti znanošću. – istaknula je Antonela Blažeković.

Prijave za stipendije na CEU

Studiranje na međunarodnom sveučilištu

CEU dodjeljuje stipendije u vrijednosti 15 milijuna eura, prijave u tijeku

Central European University u Budimpešti poziva studente da se prijave za stipendije za narednu akademsku godinu. S obzirom da izvodi međunarodno priznate studijske programe, požurite. Rok je do 4. veljače.

savez za energetiku

Savez za energetiku Hrvatske

Otvoren natječaj za dodjelu godišnjih stipendija Saveza za energetiku Hrvatske

Studentima koji se obrazuju u nekom od 12 područja zelenog gospodarstva bit će dodijeljeno 12 000 kuna.

Kune

Ususret Sajmu stipendija i visokog obrazovanja

Istraživanje pokazalo tko sve prima stipendiju i u kojem iznosu; prosječna iznosi 949 kn mjesečno

Nakon što su se istraživanjem EUROSTUDENT detektirale ranjive skupine studenata s izazovima u pronalaženju dostatnih prihoda za pokrivanje troškova studija, nadolazeći Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zagrebu i Rijeci pružit će detaljne podatke o stipendiranju.

Studenti

Europski Forum Alpbach

700 stipendija za multidisciplinarnu konferenciju EFA u Austriji

Zanimljiv multidisciplinarni susret studenata i mladih s brojnim stručnjacima održat će se od 15. do 31. kolovoza ove godine. Prijave za stipendije zaprimaju se do 30. ožujka.