Financijska podrška

Sveučilište u Rijeci dijeli 100 stipendija za izvrsnost

Grad Rijeka naslovna

Sveučilište u Rijeci dodijelit će sto stipendija izvrsnim redovitim studentima. Zainteresirani se mogu prijaviti do 21. siječnja 2019. godine.

Sveučilište u Rijeci objavilo je Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u ak. god. 2018/2019. Dodijelit će se 100 stipendija u iznosu od 800,00 kuna mjesečno za razdoblje od deset mjeseci (od listopada 2018. do srpnja 2019. godine).

Kandidati moraju biti redoviti studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog sveučilišnog studija ili preddiplomskog stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci, odnosno njegovih sastavnica, a državljani su RH/EU-a ili državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH. Osnovni kriteriji uspješnosti koji moraju biti ispunjeni jesu:

  • kandidati upisani u višu godinu studija koji su u prethodnoj ak. god. 2017/2018. (do 30. rujna 2018. god.) ostvarili najmanje 55 ECTS bodova te po prosječnoj ocjeni svih položenih ispita tijekom studija (do 30. rujna 2018. god.), sukladno kriterijima matičnog visokog učilišta / sastavnice, ulaze u 10% najuspješnijih studenata na svojoj godini
  • kandidati upisani u prvu godinu studija koji ulaze u 10% najbolje rangiranih studenata na konačnim listama za upis na studijske programe.

Dodatne kriterije, kao i tablicu kojom se mogu izračunati bodovi, možete pogledati ovdje.

Prijave se odvijaju isključivo elektronički, a na stranicu je potrebno postaviti skenirani Obrazac A (ispunjava i ovjerava matično visoko učilište)​ i Obrazac I (izjava da student nije korisnik druge stipendije) te ovjerenu potvrdu visokog učilišta / sastavnice da je student redoviti student upisan u ak. god. 2018/2019. i ovjerenu potvrdu visokog učilišta / sastavnice o prijepisu ocjena svih položenih ispita do 30. rujna 2018. ako se radi o studentu s više godine studija.

Rok je za podnošenje prijava ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine, do 12 sati, a za dodatne informacije oko natječaja možete se javiti na e-adresu: studiji@uniri.hr.

Komentari na članak

Vezani članci

Rektorat Sveučilišta u Rijeci

„Mladi u suvremenom društvu“

Riječko sveučilište pokreće prvi studij za osposobljavanje stručnjaka za rad s mladima

Riječko sveučilište i Institut za društvena istraživanja potpisali su sporazum o pokretanju pilot-projekta cjeloživotnog učenja „Mladi u suvremenom društvu“. Riječ je o prvome studijskom programu u Hrvatskoj za osposobljavanje stručnjaka za rad s mladima.

Stipendija

STIPENDIJA DEPAUW SVEUČILIŠTA

„Vera Scholarship” nudi mogućnost studiranja u dalekoj Indiani

Studenti, ponajprije oni iz Hrvatske i Slovenije, mogu se prijaviti za „Vera Scholarship” do 1. svibnja i tako nastaviti svoje obrazovanje u dalekoj Indiani. Izvrsnost je ključan kriterij za odabir stipendista.

Laboratorij

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

Ljekarne Prima Pharma nude sjajnu stipendiju i siguran posao zagrebačkim studentima

Iznos je stipendije 2 000 kuna, a isplaćuje se do završetka studija.

Rikon

Rikon 2016.

Horor priče, izvanzemaljci i čudesne zvijeri na Filozofskom fakultetu u Rijeci

Ove godine konvencija fantastike Rikon održava se od 14. do 16. listopada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Konvencija nudi bogati program predavanja, radionica i kvizova na temu horora, znanstvene fantastike i fantastike.

odbojkaši

Nisu uspjeli ući u polufinale

Riječki odbojkaši poraženi nakon zanimljive utakmice

Bolja je bila momčad iz Almerije rezultatom 3:2 u setovima.