Sveučilište u Rijeci

Subvencioniraju se troškovi riječkih studenata za domski smještaj

Subvencija

Riječki studenti nepovoljnog socioekonomskog statusa smješteni u domskom smještaju na Trsatu mogu računati na financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci u obliku mjesečne subvencije koja će se isplaćivati krajem svakog semestra za protekli period stanovanja.

Sveučilište u Rijeci subvencionira troškove smještaja studentima nepovoljnog socioekonomskog statusa koji su u akademskoj godini 2017/2018. smješteni u Studentskom naselju Trsat. Oni koji su ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u riječkom domskom smještajnom objektu, a čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje od ili jednako 65% proračunske osnovice, odnosno 2161,50 kuna, ostvaruju pravo i na subvenciju smještaja. 

Riječko će Sveučilište subvenciju troškova smještaja odabranim studentima isplaćivati krajem svakog semestra za prethodno razdoblje. Određeni iznos subvencije za rujan, listopad, studeni, prosinac, siječanj i veljaču ova visokoobrazovna institucija namjerava isplatiti u posljednjem tjednu ožujka, odnosno nakon što Studentski centar zaprimi i obradi potrebne podatke.

Ukupna visina iznosa financijske potpore određivat će se ovisno o vremenu koje student provede u studentskom smještaju. Primjerice, ukoliko se subvencionirani kandidat u studentski dom uselio 1. listopada 2017. godine, a iselio 14. veljače, bit će mu isplaćena subvencija za listopad, studeni, prosinac, siječanj te pola veljače. 

Uvjeti koje student mora zadovoljiti kako bi ostvario pravo na subvenciju obuhvaćaju sljedeće stavke:

Više informacija o ostvarivanju prava na subvenciju smještaja zainteresirani studenti koji odgovaraju uvjetima natječaja mogu potražiti na službenim mrežnim stranicama Studentskog centra.

Komentari na članak

Vezani članci

http://iuri.uniri.hr/about-uniri/

Studentski centar Rijeka

Olujna bura u Rijeci: uprava Studentskog naselja „Trsat“ upozorava studente

DHMZ izdao je narančasto upozorenje za Riječku regiju, a studenti smješteni u Studentskom naselju „Trsat“ pozvani su na poseban oprez.

balet

Bajka braće Grimm u baletnom izdanju

Studentski.hr daruje najbržeg čitatelja ulaznicama za „Ivicu i Maricu”

Plesna priča o najpoznatijem bratu i sestri „Ivici i Marici” namijenjena je svim generacijama, a imate prilike pogledati ju u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Studentski.hr darovat će čitatelja s najbržim komentarom s dvije ulaznice i tako nekome osigurati dobar valentinovski provod!

USSUD 3 – (Ne) voliš grad koji teče?

USSUD 3 – (Ne) voliš grad koji teče?

Treći USSUD ispituje stavove mladih o vlastitom gradu

Projekt USSUD svojim trećim izdanjem želi potaknuti raspravu i ispitati stavove mladih o vlastitom gradu te saznati koji su njihovi razlozi odlaska, dolaska, ostanka ili povratka u Rijeku.

Rijeka zgrade

Kada studenti uzmu stvari u svoje ruke

Riječki studenti pokrenuli vlastiti posao prije kraja studija

Dva mlada Riječana pokrenula su biznis dostave pića u kasnim noćnim satima.

Kazalište, predstava, gledalište

Postanite glumačka zvijezda

Dramska skupina riječkog Filozofskog fakulteta traži pojačanje

Riječki glumački entuzijasti u svoju skupinu primaju nove studente zainteresirane za dramsku umjetnost. Prijave traju do 15. siječnja 2019.