Sveučilište u Rijeci

Subvencioniraju se troškovi riječkih studenata za domski smještaj

Subvencija

Riječki studenti nepovoljnog socioekonomskog statusa smješteni u domskom smještaju na Trsatu mogu računati na financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci u obliku mjesečne subvencije koja će se isplaćivati krajem svakog semestra za protekli period stanovanja.

Sveučilište u Rijeci subvencionira troškove smještaja studentima nepovoljnog socioekonomskog statusa koji su u akademskoj godini 2017/2018. smješteni u Studentskom naselju Trsat. Oni koji su ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u riječkom domskom smještajnom objektu, a čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje od ili jednako 65% proračunske osnovice, odnosno 2161,50 kuna, ostvaruju pravo i na subvenciju smještaja. 

Riječko će Sveučilište subvenciju troškova smještaja odabranim studentima isplaćivati krajem svakog semestra za prethodno razdoblje. Određeni iznos subvencije za rujan, listopad, studeni, prosinac, siječanj i veljaču ova visokoobrazovna institucija namjerava isplatiti u posljednjem tjednu ožujka, odnosno nakon što Studentski centar zaprimi i obradi potrebne podatke.

Ukupna visina iznosa financijske potpore određivat će se ovisno o vremenu koje student provede u studentskom smještaju. Primjerice, ukoliko se subvencionirani kandidat u studentski dom uselio 1. listopada 2017. godine, a iselio 14. veljače, bit će mu isplaćena subvencija za listopad, studeni, prosinac, siječanj te pola veljače. 

Uvjeti koje student mora zadovoljiti kako bi ostvario pravo na subvenciju obuhvaćaju sljedeće stavke:

Više informacija o ostvarivanju prava na subvenciju smještaja zainteresirani studenti koji odgovaraju uvjetima natječaja mogu potražiti na službenim mrežnim stranicama Studentskog centra.

Komentari na članak

Vezani članci

S.D. Stjepan Radić 010

Konačno počinju radovi

Sve spremno za obnovu domova

— Sutra će se potpisati ugovor sa izvođačima radova, a radovi će krenuti odmah. — javljaju iz Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.

SCZG izvana

Korekcije cijena studentskih domova

Vijeće studenata VIVS RH: „Renovacija studentskog smještaja ne može biti sama po sebi jedini razlog za povećanje cijena”

– Pozivam Studentski centar u Zagrebu da zajedno sa studentskim predstavnicima, a na temelju konkretnih podataka i izvještaja, kroz daljnje razgovore i konzultacije pokuša doći do zaključaka u vidu modela korekcije cijena koji će biti prihvatljivi većini studenata, posebno onima koji su domove dobili na temelju socijalno-ekonomske komponente za koje smo trenutno najviše zabrinuti.– izjavio je Karlo Kolesar, predsjednik Vijeća studenata.

IRO

Institut za razvoj obrazovanja

Sajam stipendija i ove jeseni u Zagrebu i Rijeci

Zemlja partner ovogodišnjeg je Sajma Njemačka, a na Sajmu će sudjelovati više od 50 izlagača iz Hrvatske i 12 zemalja Europe i svijeta koje će predstaviti svoje programe stipendiranja i studijske programe.

Splitski rektorat

Sveučilište u Splitu

Grad Solin dobiva studentsku zonu

Prihvaćena je inicijativa solinskog gradonačelnika vezana uz izgradnju Studentskog centra u Solinu.

Vukovar, Korzo

Ulaganje u studentski život

108 vukovarskih studenata smjestit će se u novootvoreni Studentski dom Leopold

U Vukovaru je otvoren moderno uređen Studentski dom Leopold, a uskoro bi trebala započeti i gradnja studentske kuhinje i dodatnih sportskih sadržaja.