Sveučilište u Rijeci

Subvencioniraju se troškovi riječkih studenata za domski smještaj

Subvencija

Riječki studenti nepovoljnog socioekonomskog statusa smješteni u domskom smještaju na Trsatu mogu računati na financijsku potporu Sveučilišta u Rijeci u obliku mjesečne subvencije koja će se isplaćivati krajem svakog semestra za protekli period stanovanja.

Sveučilište u Rijeci subvencionira troškove smještaja studentima nepovoljnog socioekonomskog statusa koji su u akademskoj godini 2017/2018. smješteni u Studentskom naselju Trsat. Oni koji su ostvarili pravo na subvencionirano stanovanje u riječkom domskom smještajnom objektu, a čiji ukupni mjesečni prihod po članu obitelji u prethodnoj kalendarskoj godini iznosi manje od ili jednako 65% proračunske osnovice, odnosno 2161,50 kuna, ostvaruju pravo i na subvenciju smještaja. 

Riječko će Sveučilište subvenciju troškova smještaja odabranim studentima isplaćivati krajem svakog semestra za prethodno razdoblje. Određeni iznos subvencije za rujan, listopad, studeni, prosinac, siječanj i veljaču ova visokoobrazovna institucija namjerava isplatiti u posljednjem tjednu ožujka, odnosno nakon što Studentski centar zaprimi i obradi potrebne podatke.

Ukupna visina iznosa financijske potpore određivat će se ovisno o vremenu koje student provede u studentskom smještaju. Primjerice, ukoliko se subvencionirani kandidat u studentski dom uselio 1. listopada 2017. godine, a iselio 14. veljače, bit će mu isplaćena subvencija za listopad, studeni, prosinac, siječanj te pola veljače. 

Uvjeti koje student mora zadovoljiti kako bi ostvario pravo na subvenciju obuhvaćaju sljedeće stavke:

Više informacija o ostvarivanju prava na subvenciju smještaja zainteresirani studenti koji odgovaraju uvjetima natječaja mogu potražiti na službenim mrežnim stranicama Studentskog centra.

Komentari na članak

Vezani članci

Raznolikost, ljubav

Važnost multikulturalizma

Ako želite učiti o drugim kulturama, prijavite se na razmjenu mladih „CultureCrash"

Ciljevi su ovog programa jačanje osjećaja pripadnosti i samosvjesnosti pripadnika nacionalnih manjina, promicanje vrijednosti multikulturalizma te učenje o drugim kulturama i smanjivanje diskriminacije i netolerancije.

MM centar

Festival mladih redatelja i producenata

„Loncima" i drugim nagradama okrunjeni radovi na Reviji studentskog filma

Već treću godinu zaredom Udruga za promicanje studentskih aktivnosti organizira Reviju studentskog filma. Kratki filmovi proizvedeni studentskom rukom nizali su se tijekom tri dana, a oni najbolji za svoju su kvalitetu osvojili i nagradu.

Spektar novčanica

Studentski poslovi

Studenti se zbog neisplata plaća žale na privatnike, rijetko sami zatraže novac; oglasio se i SC

Studenti se žale na velike trgovačke centre, poznate brandove, „freelance” poslove, kafiće, promocije, a apsolutno najveći broj spominje problem koji se pojavljuje s privatnicima. Premda uglavnom pobjeđuju u sudskim sporovima, vrlo malo ih se odvaži na taj korak.

Sveučilište u Zagrebu

Senat Sveučilišta odlučio

Ljetni rok se u sljedećoj akademskoj godini održava u dva dijela!

Zbog održavanja Europskih sveučilišnih igara, između 12. i 25. srpnja, kada Zagreb i Rijeka dijele domaćinstvo za 5000 studenata iz 45 europskih zemalja i 250 raznovrsnih sveučilišta, Sveučilište želi na vrijeme pripremiti domove za smještaj stranih studenata.

naslovna, Virovitica

Ulaganje u obrazovanje

Virovitica dobiva novi studentski kompleks

Možda već sljedeće godine, Virovitica će biti bogatija za jedan od najmodernijih studentskih domova u koji je uloženo 16 600 000 kuna.