Sveučilište u Rijeci

Subvencionira se smještaj u naselju „Trsat“ studentima slabijeg socioekonomskog statusa

https://pixabay.com/en/computer-laptop-technology-office-3368242/

Sveučilište u Rijeci osiguralo je oko 400 000 kuna kako bi dodijelilo subvencije studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa, za stanovanje u Studentskom naselju „Trsat". Iznos ovisi o prihodima po članu kućanstva.

Sveučilište u Rijeci treću će godinu zaredom pomoći studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa tako što će subvencionirati njihovo stanovanje u Studentskom naselju Trsat. Subvencije će dodjeljivati semestralno, što znači da će se iznosi za prvi semestar (rujan, listopad, studeni i prosinac 2018. te siječanj i veljaču 2019. godine) isplatiti u ožujku po obradi podataka.

Prema procijeni, Sveučilište u Rijeci će izdvojiti 400 000 kn za potrebe subvencioniranja smještaja. Time ono želi približiti obrazovanje što većem broju studenata. Ovisno o prihodima po članu kućanstva, isplaćivat će im se iznos od 400, 432,50 i 452,50 kn.

Komentari na članak

Vezani članci

Sveučilište u Rijeci

Prilika za stjecanje iskustva

Riječki Studentski zbor traži novog Pravobranitelja, članove, voditelje, koordinatore...

Otvorene su prijave za Studentskog pravobranitelja, članove i voditelje ureda i zbora te koordinatore. Prijaviti se mogu studenti Sveučilišta u Rijeci, a ostali uvjeti ovise o poziciji.

Maškarani party u SCRI-u

Studentski centar u Rijeci

Riječki SC organizira „Maškarani party“ za svoje studente; maskirane časti pićem

Studentski centar u Rijeci organizira „Maškarani party“ 1. veljače 2018. u 19 sati. Tko god dođe maskiran, dobit će besplatno piće.

TEDx Rijeka

Kako je Rijeka dobila svoj TEDx?

Dođite na prvu TEDx konferenciju u Rijeci!

Tema prvog TEDx University of Rijeka događaja - „ACT - Many people dream, only few act”.

Europa

Odluka Europske komisije

I Sveučilište u Rijeci sudjelovat će u stvaranju Europskog sveučilišta

– Sveučilište u Rijeci prepoznaje u YUFE mreži inovativan skup partnera snažno predanih ciljevima razvoja Europe na temelju izvrsnosti, društvene koristi i osnaživanja stanovništva. – istaknula je rektorica.

http://iuri.uniri.hr/wp-content/uploads/2016/03/uniri_kampus.jpg

Sveučilište u Rijeci

U tijeku dostava prijedloga studenata za Rektorovu nagradu za izvrsnost

Studenti koji zadovoljavaju odabrane kriterije za nagradu za izvrsnost moraju se prvo javiti nadležnima na svojem Fakultetu, nakon čega će ih oni predložiti Sveučilištu. Rok je za dostavu 15. ožujka 2019. godine.