Sveučilište u Rijeci

Subvencionira se smještaj u naselju „Trsat“ studentima slabijeg socioekonomskog statusa

https://pixabay.com/en/computer-laptop-technology-office-3368242/

Sveučilište u Rijeci osiguralo je oko 400 000 kuna kako bi dodijelilo subvencije studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa, za stanovanje u Studentskom naselju „Trsat". Iznos ovisi o prihodima po članu kućanstva.

Sveučilište u Rijeci treću će godinu zaredom pomoći studentima koji dolaze iz obitelji slabijeg socioekonomskog statusa tako što će subvencionirati njihovo stanovanje u Studentskom naselju Trsat. Subvencije će dodjeljivati semestralno, što znači da će se iznosi za prvi semestar (rujan, listopad, studeni i prosinac 2018. te siječanj i veljaču 2019. godine) isplatiti u ožujku po obradi podataka.

Prema procijeni, Sveučilište u Rijeci će izdvojiti 400 000 kn za potrebe subvencioniranja smještaja. Time ono želi približiti obrazovanje što većem broju studenata. Ovisno o prihodima po članu kućanstva, isplaćivat će im se iznos od 400, 432,50 i 452,50 kn.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Konstituirajuća sjednica

Za predsjednicu Studentskog zbora ponovno izabrana Pegi Pavletić

Na konstituirajućoj sjednici Studentskoga zbora Sveučilišta u Rijeci za predsjednicu je ponovno izabrana studentica Odsjeka za biotehnologiju Pegi Pavletić, dok je zamjenik predsjednice Marko Mesarić, student Tehničkog fakulteta u Rijeci.

Isto

Sveučilište u Rijeci

Raspisan drugi krug natječaja za „Erasmus”

Studenti svih godina i studija mogu se prijaviti na natječaj za studijski boravak ili stručnu praksu u inozemstvu. Rok za prijavu je 17. rujna.

https://pixabay.com/illustrations/volunteer-hands-help-colors-2055010/

Stjecanje novih iskustava

Osnovana volonterska mreža Sveučilišta u Rijeci; trenutno nudi angažman u najmnogobrojnijoj utrci u RH

Studentima se u sklopu volonterske mreže nudi prilika za angažiranjem u realizaciji projekta Homo si teć, najmnogobrojnije utrke u Hrvatskoj. Termini za volontiranje su 6, 12, 13, i 14. travnja.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci

Primaju se kandidature za članove riječkih domskih odbora

Na javni poziv za člana domskog odbora možete se prijaviti kako biste pomogli svojem domu u poboljšanju uvjeta života studenata. Za svaki riječki dom odabrat će se po šest članova.

Dođite na tribinu „Želim slušati ljude“

Tribina „Želim slušati ljude: Kakvo Sveučilište trebamo“

Studenti imaju priliku postaviti pitanja novoj rektorici Sveučilišta u Rijeci

Udruga Univeritas poziva sve da se priključe tribini na kojoj mogu postavljati pitanja prof. dr. sc. Snježani Prijić Samaržija, novoj rektorici Sveučilišta u Rijeci.