Sveučilište Xiamen

Studiraj na obalama jugoistočne Kine uz punu stipendiju

Sveučilište u Kini

Za stipendiju se mogu prijaviti studenti prediplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija iz područja prirodnih i tehničkih znanosti, biomedicine i zdravstva, društvenih i humanističkih znanosti te umjetničkog područja.

Xiamen University, kolokvijalno poznat kao Xia Da, sadrži 27 fakulteta koji imaju 76 odjela i 10 istraživačkih instituta. Kako bi poboljšao internacionalizaciju, XMU je pokrenuo mnogo programa za međunarodne studente. Ovi programi uče se na engleskom jeziku, a cilj je proizvesti međunarodne stručnjake na visokoj razini s dobrim profesionalnim temeljima te dobrim poznavanjem kineskog društva i kulture.

Xiamen, FOTO: Wikipedia
 
Prijaviti se mogu studenti prediplomskog, diplomskog i poslijediplomskog studija, a područja za koja je stipendija otvorena su prirodne znanosti, tehničke znanosti, biomedicina i zdravstvo, društvene znanosti, humanističke znanosti te umjetničko područje. Xiamen broji blizu 4 milijuna stanovnika, a nalazi u provinciji Fujian na jugoistočnim obalama Kine. Xia Da je prvo kinesko sveučilište koje su osnovali Kinezi iz inozemstva. Od 1921. godine osnutka pa do danas uspio je doći u društvo deset najboljih kineskih sveučilišta. Najbolje studente daje na poljima ekonomije, prava, kemije, novinarstva te matematike.

Stipendija je potpuna što znači da pokriva školarinu, smještaj te naknadu troškova nastavnih materijala za jednu akademsku godinu. Rok prijave je 15. svibnja 2017. godine, a više informacija možete pronaći na poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

European college of Parma

The European College of Parma Foundation

Djelomične stipendije za diplomski studij u Italiji

Otvoren je natječaj za pet djelomičnih stupendija u gradu Parma u Italiji. Mogu se prijaviti kandidati koji su završili preddiplomski studij ekonomije, političkih znanosti, prava, društvenih znanosti ili humanističkih znanosti.

Bačvice

Vrući kolovoz u Splitu

Split Beach Festival: 500 besplatnih karata za studente

Na predstavljanju će biti najavljena najveća glazbena i umjetnička imena današnjice, a doznajemo da će se tijekom promidžbene faze festivala djeliti 500 besplatnih karata za studente!

Apstraktna umjetnost

Galerija SKC

"Zvučni zid" postavlja prve izložbe diplomanata i tek diplomiranih umjetnika

Mladi, još neafirmirani umjetnici i studenti imaju priliku predstaviti se široj publici samostalnim izložbama u Galeriji SKC. Prijave traju do 15. listopada.

krunice

Vukovar – grad heroj

Hodočašće studenata gradu Vukovaru – rezervirajte svoje mjesto!

Obilaskom grada, spomen – domova i razgovorom s braniteljima dobit će sliku bitke za Vukovar i istočnu Slavoniju koja će se trajno pamtiti, a svako će sjećanje na nju izazivati zahvalnost i poštovanje prema njima...

madrid

Financijska podrška

Dodjela stipendija za program digitalnog dizajna u Madridu

Prijave za čak šest stipendija koje dodjeljuje talijanski institut Istituto Europeo di Design (IED) zaprimaju se do 30. svibnja 2018, a namijenjene su kandidatima koji dolaze s tehničkih znanosti ili umjetničkog područja.