Financijska potpora

Stipendije za doktorski studij povijesti u Švicarskoj

Knowledge

Stipendija u iznosu od oko 25 886 eura namijenjena je studentima doktorskog studija iz područja povijesti. Rok za prijavu je 31. ožujka.

Visoka škola za povijest u švicarskom Baselu pruža studentima jednogodišnju stipendiju za doktorski studij iz područja povijesti. Namijenjena je svim osobama s magisterijem ili ekvivalentom odgovarajućeg stupnja u povijesnim istraživanjima koji su zainteresirani za rad na jednom od sljedećih područja: rana suvremena povijest, istočnoeuropska povijest, židovska povijest, srednjovjekovna povijest, moderna i suvremena povijest te globalna povijest.

Navedena škola studentima nudi strukturirani program u intelektualno stimulativnom okruženju koje uključuje znanstvene razmjene studenata, zajedničke radionice, istraživačke kolokvije te, na koncu, široku međunarodnu i interdisciplinarnu mrežu studentskih događanja i aktivnosti. Od studenta na ovom doktorskom studiju očekuje se pak visoka razina motivacije za sudjelovanje u različitim višegodišnjim istraživačkim projektima BGSH-a koji se mogu pronaći na poveznici.

Iznos je stipendije oko 25 886 eura. Prijava koja može biti na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku podnosi se isključivo elektronički na stranicama BGSH-a do 31. ožujka, a treba sadržavati sljedeće dokumente:

  • popratno pismo

  • životopis

  • skica za projekt disertacije (maksimalno 3 stranice) 

  • diploma

  • jedan do dva uzorka teksta (npr. magistarski rad)

Za više informacija posjetite poveznicu ili se javite na adresu roberto.sala@unibas.ch.

Komentari na članak

Vezani članci

Josef Mengele

Na današnji dan

Josef Mengele - doktor smrti

"Postoje dva nadarena naroda na svijetu: Nijemci i Židovi. Jedan od ta dva naroda mora vladati svijetom."- Josef Mengele

CSC poziv

eSTUDENT poziva na sudjelovanje

Uskoro počinju studentska natjecanja orijentirana na poslovne slučajeve

Studentska udruga eSTUDENT u mjesecu ožujku organizira dva zanimljiva projekta namijenjena svim studentima u Hrvatskoj, ali i u regiji.

Europsko sveučilišno prvenstvo u nogometu u Osijeku

Veliko natjecanje u Osijeku

Traže se volonteri za sveučilišno nogometno prvenstvo u Osijeku

EUSA traži volontere za pomoć pri organiziranju Europskog sveučilišnog prvenstva u nogometu u Osijeku.

Strani jezici koje ćete najlakše naučiti

Događanja u Info zoni

Predstavljanje sedam svjetskih jezika

– U trosatnom programu predstavit će se francuski, njemački, talijanski, ruski, arapski, španjolski i esperanto. – najavili su organizatori.

Euri

Programi „It Lab“ i „Generalna proba“

Erste banka omogućuje studentima obavljanje plaćene stručne prakse

Erste banka otvara priliku za stručnu praksu za studente tehničkog i ekonomskog usmjerenja. Prijave traju do 30. travnja.