Financijska potpora

Stipendije za doktorski studij povijesti u Švicarskoj

Knowledge

Stipendija u iznosu od oko 25 886 eura namijenjena je studentima doktorskog studija iz područja povijesti. Rok za prijavu je 31. ožujka.

Visoka škola za povijest u švicarskom Baselu pruža studentima jednogodišnju stipendiju za doktorski studij iz područja povijesti. Namijenjena je svim osobama s magisterijem ili ekvivalentom odgovarajućeg stupnja u povijesnim istraživanjima koji su zainteresirani za rad na jednom od sljedećih područja: rana suvremena povijest, istočnoeuropska povijest, židovska povijest, srednjovjekovna povijest, moderna i suvremena povijest te globalna povijest.

Navedena škola studentima nudi strukturirani program u intelektualno stimulativnom okruženju koje uključuje znanstvene razmjene studenata, zajedničke radionice, istraživačke kolokvije te, na koncu, široku međunarodnu i interdisciplinarnu mrežu studentskih događanja i aktivnosti. Od studenta na ovom doktorskom studiju očekuje se pak visoka razina motivacije za sudjelovanje u različitim višegodišnjim istraživačkim projektima BGSH-a koji se mogu pronaći na poveznici.

Iznos je stipendije oko 25 886 eura. Prijava koja može biti na njemačkom, engleskom ili francuskom jeziku podnosi se isključivo elektronički na stranicama BGSH-a do 31. ožujka, a treba sadržavati sljedeće dokumente:

  • popratno pismo

  • životopis

  • skica za projekt disertacije (maksimalno 3 stranice) 

  • diploma

  • jedan do dva uzorka teksta (npr. magistarski rad)

Za više informacija posjetite poveznicu ili se javite na adresu roberto.sala@unibas.ch.

Komentari na članak

Vezani članci

Stipendija Japan

FINANCIJSKA PODRŠKA

Japanska nevladina organizacija nudi 20 stipendija za znanstvena istraživanja na Dalekom istoku

Otvorene su prijave za stipendiju japanske nevladine organizacije Matsumae International Foundation, a prijaviti se mogu doktori znanosti sve do 31. kolovoza 2018. godine.

Stand up "Čajk Majk"

Stand up komedija

Smijeh je dobar, posebno kad se smijemo blagdanskom ludilu na „Čak majku"

Zajedništvo, podrška i prijateljstvo – to su tri osnovna postulata na kojima se temelji „Čak majk". Svi dobronamjerni komičari, koji žele pokazati svoj originalni materijal, slobodno se mogu prijaviti za četvrto izdanje posvećeno potrošačkom društvu, obitelji i blagdanima.

LEAP Summit 2018.

Konferencija na Zagrebačkom velesajmu

LEAP Summit iskače iz okvira i pruža još internacionalniji ugođaj

Uz paralelna predavanja, panel rasprave i radionice koje će se odvijati na čak pet paralelnih pozornica, LEAP 2018. donosi i bogat „networking" program za sve sudionike iz čak 40 zemalja svijeta.

Bombardiranje Dresdena

Na današnji dan

Započelo bombardiranje Dresdena

Saveznička bombarderska akcija uništila je oko 90 000 kuća i stanova te usmrtila oko 30 000 ljudi, od kojih je većina umrla poradi temperature do 1000 °C, zbog trovanja ugljičnim monoksidom i nedostatka kisika. Poginuli su spaljeni na lomači u središtu grada.

Artemision

Na današnji dan

Zapaljeno jedno od sedam svjetskih čuda antičkoga svijeta

Jedan je grčki pisac zabilježio kako Sunce, osim Olimpa, nikada nije ugledalo nešto toliko veliko, pritom misleći na Artemidin hram u Efezu koji je 356. godine pr. Kr. dao zapaliti Herostrat kako bi zauvijek ostao zapamćen.