Financijska podrška

Stipendije od 33 tisuće eura za istraživanja na području povijesti umjetnosti u Amsterdamu

https://pixabay.com/en/amsterdam-museum-rijksmuseum-1269462/

Fondacija Andrew W. Mellon dijeli stipendije od 33 000 eura za razdoblje od godinu dana. Stipendije su namijenjene doktorandima na području povijesti umjetnosti, povijesti kultura ili sličnim akademskim granama.

Za pojedince na poslijediplomskom sveučilišnom studiju, čiji je krajnji stupanj doktor iz područja umjetnosti ili znanosti, otvorila se nova prilika. Fondacija Andrew W. Mellon omogućava doktorandima na području povijesti umjetnosti, povijesti kultura ili s time povezanim studijima da dio svojih istraživanja obave u Rijksmuseumu, državnom muzeju u Amsterdamu.

Od kandidata se očekuje da u glavnim crtama opišu svoje istraživanje povezano s umjetničkim kolekcijama, povijesti i aktivnostima Rijksmuseuma. Također moraju znati tečno govoriti, kao i pisati, engleski jezik, a poznavanje drugog jezika (idealno nizozemskog ili njemačkog) se ne zahtijeva, ali je poželjno.

Uz pristup svim relevantnim izvorima unutar muzeja (knjižnica, muzejske arhive...), Rijksmuseum će stipendistima omogućiti i zajednički radni prostor kako bi potaknuo razmjenu znanja, ideja i iskustava. 

Stipendija iznosi 33 000 eura (predmet je oporezivanja i odbitaka), a dodjeljuje se kako bi se stipendistima olakšalo vrijeme studiranja i istraživanja u razdoblju od godinu dana, s početkom 1. rujna 2019. Rok je za prijavu 20. siječnja 2019, a prijave se vrše na poveznici.

 

Komentari na članak

Vezani članci

ACCESS predstavljanje publikacije

Institut za razvoj obrazovanja i MZOŠ predstavili novu publikaciju

Ministarstvo od sljedeće godine izdvaja više novca za stipendije

Institut za razvoj obrazovanja i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 16. prosinca su održali predstavljanje publikacije „Financiranje visokog obrazovanja i socijalna dimenzija u Hrvatskoj: analiza i preporuke”. Publikacija predstavlja zbir analiza i preporuka za unaprjeđenje cjelokupnog sustava financiranja visokih učilišta i studentskog standarda.

ISTO

Financijska podrška

Sedam IT stipendija studentima FER-a i FOI-ja

Financijske se podrške u mjesečnom iznosu od 1600 kuna i više dodjeljuju studentima FER-a u Zagrebu i FOI-ja u Varaždinu. Rok je za prijavu 20. listopada.

EU projekti

Voditelj pripreme i provedbe EU projekta

EU projekti raspisuju natječaj za stipendiju

Želite se baviti jednim od najpoželjnijih zanimanja – konzultant za fondove EU? Želite učiti od stručnjaka s portfoliom većim od 200 milijuna eura? Onda je ovaj natječaj baš za vas!

Novac

Razvijanje vještina već diplomiranih

Raspisan natječaj za „Hubert H. Humphrey” stipendije u SAD-u

Diplomirani i ujedno zaposleni mogu odvesti svoju karijeru na višu razinu prijavom na natječaj „Hubert H. Humphrey Fellowship” programa, koji je otvoren do 12. svibnja. Stipendija pokriva sve troškove, od školarine i džeparca do zdravstvenog osiguranja, literature i troškova puta u SAD.

Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Rezultati istraživanja

Ususret sajmu stipendija: Prosječni godišnji troškovi studenta veći od 30 000 kn, uglavnom ih pokriva obitelj

Obitelj je najučestaliji izvor za pokrivanje troškova studija za većinu studenata i kao takvog ga navodi 88% anketiranih. Ovakvu i sličnu studentsku problematiku otvara IRO ususret sajmovima stipendija koje organizira u Zagrebu i Rijeci.