Financijska podrška

Stipendije od 33 tisuće eura za istraživanja na području povijesti umjetnosti u Amsterdamu

https://pixabay.com/en/amsterdam-museum-rijksmuseum-1269462/

Fondacija Andrew W. Mellon dijeli stipendije od 33 000 eura za razdoblje od godinu dana. Stipendije su namijenjene doktorandima na području povijesti umjetnosti, povijesti kultura ili sličnim akademskim granama.

Za pojedince na poslijediplomskom sveučilišnom studiju, čiji je krajnji stupanj doktor iz područja umjetnosti ili znanosti, otvorila se nova prilika. Fondacija Andrew W. Mellon omogućava doktorandima na području povijesti umjetnosti, povijesti kultura ili s time povezanim studijima da dio svojih istraživanja obave u Rijksmuseumu, državnom muzeju u Amsterdamu.

Od kandidata se očekuje da u glavnim crtama opišu svoje istraživanje povezano s umjetničkim kolekcijama, povijesti i aktivnostima Rijksmuseuma. Također moraju znati tečno govoriti, kao i pisati, engleski jezik, a poznavanje drugog jezika (idealno nizozemskog ili njemačkog) se ne zahtijeva, ali je poželjno.

Uz pristup svim relevantnim izvorima unutar muzeja (knjižnica, muzejske arhive...), Rijksmuseum će stipendistima omogućiti i zajednički radni prostor kako bi potaknuo razmjenu znanja, ideja i iskustava. 

Stipendija iznosi 33 000 eura (predmet je oporezivanja i odbitaka), a dodjeljuje se kako bi se stipendistima olakšalo vrijeme studiranja i istraživanja u razdoblju od godinu dana, s početkom 1. rujna 2019. Rok je za prijavu 20. siječnja 2019, a prijave se vrše na poveznici.

 

Komentari na članak

Vezani članci

EP

Model Eropean Union Strasbourg 2016

Erasmus+ omogućuje vam da iz prve ruke upoznate institucije EU-a

U tijeku su prijave na Erasmus+ projekt "Model Eropean Union Strasbourg 2016". Napišite izvrstan esej i preuzmite važne uloge u institucijama Europske unije, barem na tjedan dana.

Šibensko Sveučilište

Smanjenje stipendija

Grad Šibenik ove godine dodijelio samo četiri stipendije

Šibensko Sveučilište nije uspjelo popuniti ni najmanju kvotu stipendija koje Grad financira

Euro

Financijska podrška

INA/MOL Grupa otvara prijave za stipendije od 3000 eura za inženjerke

S ciljem osnaživanja mladih žena da postanu budući vođe i kako bi utjecale na naftnu i plinsku industriju, INA/MOL Grupa poziva kandidatkinje s 29 odabranih sveučilišta i fakulteta u šest zemalja da se prijave za stipendiju do 2. ožujka 2018.

IRO

Izvješće istraživanja Eurostudent V

Neravnomjerna raspodjela stipendija u Hrvatskoj

U izvješću Eurostudent V preporuča se nositeljima obrazovne politike preispitivanje kriterija za dodjeljivanje stipendija iz javnih izvora kako bi se osiguralo da stipendije dobivaju oni koji imaju dokazivo najveću potrebu.

Volonteri

Financijska podrška

Stipendija za profesionalno usavršavanje u Ujedinjenom Kraljevstvu

Sveučilište u Bournemouthu u Ujedinjenom Kraljevstvu nudi potpunu stipendiju za primalje pomoću koje biste mogli živjeti i raditi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Prijave se zaprimaju do 1. srpnja.