Financijska podrška

Stipendija od 800 kuna mjesečno za djevojku bez roditeljske skrbi

Djevojka s laptopom

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovne studentice na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike. Prijave traju do 30. studenog.

Zagrebački ogranak međunarodnog ženskog kluba Soroptimist International Klub nastoji podupirati prava žena u svakom segmentu društva u svojim društveno korisnim akcijama. Stoga je odlučio odabrati djevojku koja je odrasla bez roditeljske skrbi i stipendirati ju tijekom tri godine njezina akademskog studija, za što je i raspisao natječaj.

Pravo sudjelovanja u natječaju za stipendiju imaju redovne studentice na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike, studijima na kojima su žene slabije zastupljene. Prijaviti se mogu državljanke Republike Hrvatske koje nisu apsolventice i u protekloj su godini studiranja (ili u završnom razredu srednje škole ako su brucošice) ostvarile prosjek od minimalno 3,0. Poziv obuhvaća isključivo kandidatkinje koje ne ostvaruju pravo na stipendiju po nekoj od drugih osnova te su do punoljetnosti bile bez roditeljske skrbi, smještene u domovima socijalne skrbi ili u udomiteljskim obiteljima.

Stipendija se prvo dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci za akademsku godinu 2017/2018, i to u iznosu od 800 kuna mjesečno. Zahtjevi se podnose do 30. studenog 2017. godine Kompletan natječaj objavljen je na stranici Stipendije.info.

Soroptimist International najveća je svjetska dobrotvorna organizacija žena koja okuplja članice raznolikih zanimanja, organizirane u mjesne klubove, sa zajedničkim ciljem pomoći ženama i djeci u stjecanju obrazovanja, čime im se pruža više mogućnosti za razvijanjem vještina i vlastitih potencijala u svrhu povećanja kvalitete vlastitog života i života zajednice. Prvi je njen klub osnovan 1921. u Oaklandu, Kalifornija (SAD), a danas ih ima više od 3000 u 125 zemalja svijeta. Zagrebački je ogranak osnovan 2007. godine kao drugi soroptimistički klub u Zagrebu i Hrvatskoj

Ciljevi zagrebačkog organka usklađeni su s međunarodnima – olakšati pristup formalnom i neformalnom obrazovanju, poboljšati mogućnost zapošljavanja žena, suzbijati nasilje nad ženama i djecom, uključivati žene u rješavanje sukoba, osigurati ženama i djeci bolje uvjete života, osigurati održivost okoliša i ublažavati posljedice klimatskih promjena i nepogoda. Sukladno navedenome, nastoji prikupiti sredstva kako bi ostvarivao svoje projekte.

Komentari na članak

Vezani članci

IEEEmadC

Mobilne aplikacije

Produžen rok prijave na IEEEmadC natječaj

Kako bi se pristupilo natjecanju potrebno je biti član IEEE. Ono što najviše veseli jest mnoštvo nagrada za natjecatelje, poput smartphonea, tableta te novčanih iznosa.

Medijske nade Parlamenta

#MedijskeNade

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj raspisao natječaj za mlade medijske nade!

Prijaviti se može svaki redovni student bilo kojeg hrvatskog fakulteta ili visokog učilišta starosti između 18 i 26 godina.

https://pixabay.com/en/classroom-school-education-learning-2093744/

INA-in natječaj

U tijeku nominacije za NajProfesore/ice; nagrađuju se oni koji osvoje tu titulu i studenti koji su ih nominirali

Profesore je moguće nominirati u prirodoslovnim područjima: matematika, fizika i kemija. Nominacije se zaprimaju do 15. lipnja.

Medijske nade Parlamenta

Ured za informiranje Europskog parlamenta poziva

Prijavite se na natječaj Medijske nade

Podsjećamo vas na natječaj Medijske nade Ureda za informiranje Europskog parlamenta. Dovoljno je poslati video od 1 minute na temu mogućnosti koje mladima pruža EU ili s bilo kojeg događaja s nedavnog Tjedna Europe (4. - 9. svibnja).

EU PROJEKTI – od ideje do realizacije

EU projekti

EU zastupnica Ivana Maletić uredila praktičan priručnik za pripremu i provedbu EU projekata

Sveoubuhvatno i praktično izdanje na 476 stranica donosi odgovore na brojna pitanja vezano uz EU fondove i svakako će vam pomoći ako planirate prijaviti projekt!