Financijska podrška

Stipendija od 800 kuna mjesečno za djevojku bez roditeljske skrbi

Djevojka s laptopom

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju redovne studentice na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike. Prijave traju do 30. studenog.

Zagrebački ogranak međunarodnog ženskog kluba Soroptimist International Klub nastoji podupirati prava žena u svakom segmentu društva u svojim društveno korisnim akcijama. Stoga je odlučio odabrati djevojku koja je odrasla bez roditeljske skrbi i stipendirati ju tijekom tri godine njezina akademskog studija, za što je i raspisao natječaj.

Pravo sudjelovanja u natječaju za stipendiju imaju redovne studentice na javnom visokom učilištu tehničkih znanosti, računarstva i informatike, studijima na kojima su žene slabije zastupljene. Prijaviti se mogu državljanke Republike Hrvatske koje nisu apsolventice i u protekloj su godini studiranja (ili u završnom razredu srednje škole ako su brucošice) ostvarile prosjek od minimalno 3,0. Poziv obuhvaća isključivo kandidatkinje koje ne ostvaruju pravo na stipendiju po nekoj od drugih osnova te su do punoljetnosti bile bez roditeljske skrbi, smještene u domovima socijalne skrbi ili u udomiteljskim obiteljima.

Stipendija se prvo dodjeljuje za razdoblje od 10 mjeseci za akademsku godinu 2017/2018, i to u iznosu od 800 kuna mjesečno. Zahtjevi se podnose do 30. studenog 2017. godine Kompletan natječaj objavljen je na stranici Stipendije.info.

Soroptimist International najveća je svjetska dobrotvorna organizacija žena koja okuplja članice raznolikih zanimanja, organizirane u mjesne klubove, sa zajedničkim ciljem pomoći ženama i djeci u stjecanju obrazovanja, čime im se pruža više mogućnosti za razvijanjem vještina i vlastitih potencijala u svrhu povećanja kvalitete vlastitog života i života zajednice. Prvi je njen klub osnovan 1921. u Oaklandu, Kalifornija (SAD), a danas ih ima više od 3000 u 125 zemalja svijeta. Zagrebački je ogranak osnovan 2007. godine kao drugi soroptimistički klub u Zagrebu i Hrvatskoj

Ciljevi zagrebačkog organka usklađeni su s međunarodnima – olakšati pristup formalnom i neformalnom obrazovanju, poboljšati mogućnost zapošljavanja žena, suzbijati nasilje nad ženama i djecom, uključivati žene u rješavanje sukoba, osigurati ženama i djeci bolje uvjete života, osigurati održivost okoliša i ublažavati posljedice klimatskih promjena i nepogoda. Sukladno navedenome, nastoji prikupiti sredstva kako bi ostvarivao svoje projekte.

Komentari na članak

Vezani članci

INmusic

Nagradni natječaj

OTP banka i studentski.hr vode te na INmusic

Jedan od najvećih glazbenih festivala i ove je godine na Jarunu od 20. do 22. lipnja. Pokažite što znate o financijama i bankarskim uslugama za studente i dočekajte ljeto na INmusicu.

SCZG izvana

Studentski centar Zagreb

Studenti s 1362 i više bodova ostvarili pravo na smještaj u zagrebačkim studentskim domovima

Objavljeni su rezultati SC-ovog natječaja za studentski smještaj za akademsku godinu 2018/2019, zajedno s informacijama o rezervaciji soba.

Centar grada

Stipendije darovitima i deficitarnim zanimanjima

Osječko-baranjska županija objavila natječaj za stipendiranje učenika i studenata

Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije objavio je natječaje za stipendiranje učenika i studenata.

https://pixabay.com/photos/up-growth-success-arrow-graphic-2081170/

Female Engineers MOL Programme

Veliko priznanje za PMF: Studentica geofizike pobijedila na MOL-ovom natjecanju

Geofizičarka sa zagrebačkog PMF-a Iva Lončar pobijedila je na MOL-ovom natjecanju, osvojivši pritom stipendiju i otvorena vrata za radno mjesto u naftnoj industriji.

FOTO

Prijave traju do 15. studenoga

Raspisan natječaj za dodjelu braniteljskih stipendija

Stipendija u iznosu od 500 kuna dodjeljuje se od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019.