Senat potvrdio

Splitski Studentski zbor dodjeljuje preko 250 tisuća kuna studentskim projektima

money

Studentski zbor Sveučilišta u Splitu raspisao je u lipnju Natječaj za financiranje studentskih programa u pet kategorija: radionice, predavanja i tribine, studentski mediji i kulturna događanja, znanstveno-istraživački radovi, inovativno-tehnološki projekti te šport. Njihov je prijedlog na sjednici u četvrtak potvrdio i Senat, a sredstva je dobilo 15 prijavljenih projekata.

Senat Sveučilišta u Splitu prihvatio je na sjednici u četvrtak, 27. rujna 2018, prijedlog Studentskog zbora o raspodjeli sredstva osiguranih iz proračuna Zbora, kako je potvrdio sam Studentski zbor. Ukupno je raspodijeljeno preko 250 tisuća kuna, a novac je dodijeljen za projekte pravovremeno prijavljene na natječaj raspisan u lipnju, njih ukupno 15.

Sredstva su dodijeljena na temelju rezultata Natječaja za financiranje studentskih programa Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu za 2018. godinu koji je u lipnju raspisao Zbor. Prijave su bile otvorene do 24. lipnja, a od predviđenih 300 tisuća dodijeljeno je nešto više od 258 tisuća kuna. Prijaviti su se mogli studentski zborovi sastavnica, studentske udruge, skupine studenata i studenti pojedinci za programe u sljedećih pet kategorija: radionice, predavanja i tribine; studentski mediji i kulturna događanja; znanstveno-istraživački radovi; inovativno-tehnološki projekti; šport.

Tablica s popisom odobrenih projekata može se vidjeti na poveznici. Ostatak od 41 520 kuna bit će prebačen u sljedeći natječajni ciklus.

Komentari na članak

Vezani članci

Putovanje

Rezultati istraživanja

Dok 85% srednjoškolaca ide na maturalac, samo 29% studenata odlazi na apsolventska putovanja

Kakva je praksa odlazaka na izlete, maturalce i apsolventska putovanja, istražio je Educentar i dobio zanimljive rezultate. Provjerite ih!

Otvoren 3. natječaj "Pokreni nešto svoje"

Društveno poduzetništvo

Pokreni nešto svoje: Najboljim projektima po 72 tisuće kn, dosad dodijeljeno gotovo milijun

Razvojni program Pokreni nešto svoje namijenjen je poduzetnicima početnicima i mikro poduzećima te odgovara na njihove potrebe o početku i razvoju poslovanja. Tijekom dosadašnja dva izdanja dodijeljeno je gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata, a ovog će se puta poduprijeti 7 projekata s 504 000 kuna.

Nove boje znanja

Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije

U koje će boje nova strategija MZOS-a obojiti hrvatski obrazovni sustav?

U Vladi RH danas je predstavljen projekt „Nove boje znanja“ koji za cilj ima podići kvalitetu hrvatskoga obrazovnog sustava i povući financijska sredstva iz fondova Europske unije za provedbu mjera iz Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije.

Izvor: Pixabay, Laptop

e-Građani

Nova usluga za studente: e-Razmjena studentskih ocjena

Preko portala e-Građani studenti visokih učilišta moći će besplatno zatražiti elektronički prijepis ocjena u bilo kojem trenutku. Za sada su unutar usluge dostupni podaci za tri visoka učilišta iz Hrvatske.

Strasbourg

Europski parlament

Instragram natječaj u kojem možete osvojiti putovanje u Strasbourg

Sudjelujte u Instagram natječaju Europskog parlamenta i osvojite putovanje na Europski događaj za mlade 2018. u Strasbourgu. Natječaj traje do 22. travnja 2018.