Institut za razvoj obrazovanja

Saznajte kako do stipendije za studij u SAD-u na besplatnom savjetovanju za studente i učenike

Sara Sviben

Obrazovnoj savjetnici će se pridružiti i Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica South Dakota State University, koja će pružiti savjete o prijavnom procesu i sportskoj stipendiji iz vlastitog iskustva.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) poziva sve zainteresirane učenike i studente na besplatno obrazovno savjetovanje o mogućnostima studiranja u SAD-u uz stipendiju koje će se održati 20. prosinca 2016. u 18 sati u IRO-u. Obrazovna savjetnica iz IRO-a i članica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta. Obrazovnoj savjetnici će se pridružiti i 18-godišnja Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica South Dakota State University, koja će pružiti savjete o prijavnom procesu i sportskoj stipendiji iz vlastitog iskustva.

Američki sustav visokog obrazovanja lider je u međunarodnom obrazovanju s rekordnih 1,043,839 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2015./16. SAD se nalazi na petom mjestu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, s 527 hrvatskih studenata na američkim visokim učilištima u akademskoj godini 2015./16.

Jedna od hrvatskih studenata/ica koji studiraju u SAD-u je i 18-godišnja Sara Zorka Sviben iz Zagreba, stipendistica na američkom sveučilištu South Dakota State University. Sara je dobila punu stipendiju koja joj pokriva troškove školarine, smještaja, hrane, sportske opreme te sportskih putovanja diljem SAD-a.

Kako je u tome uspjela, možete saznati na obrazovnom savjetovanju o studiranju u SAD-u, koje će se održati 20. prosinca 2016. od 18 do 19 sati u Institutu za razvoj obrazovanja (Trg Nikole Zrinskog 9), prema sljedećem rasporedu:

18:00 – 18:30

Preddiplomski studij na američkim sveučilištima
Maja Balen, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže, predstavit će praktične smjernice za odabir i upis studijskih programa, pronalazak financijske potpore i prijavu na inozemna sveučilišta.

18:30 – 19:00 

Zorka Sara Sviben, stipendistica na američkom sveučilištu South Dakota State University, predstavit će svoje akademsko iskustvo te prijavni proces za studente sportaše. Posjetitelji će imati priliku saznati što je NCAA, kako se prijaviti za sportsku stipendiju, koje testove treba položiti i kako se za njih pripremiti.

Ulaz na obrazovno savjetovanje slobodan je uz obaveznu prethodnu predbilježbu na poveznici, a više informacija možete saznati na Facebook događaju.

Komentari na članak

Vezani članci

Predstava „Bolonjska tragedija”

Kazališne izvedbe

„Bolonjska tragedija” sustiže zagrebačke studente

Prisjela vam je Bolonja? Ne propustite tragediju na studentski način, sa suvremenim tragičnim junakom, korom i tragičnim činom! 

Film „The Rocky Horror Picture Show”

Projekcija u programu Kratkih slika

„The Rocky Horror Picture Show”, najduže prikazivani film u povijesti, besplatno u MM centru

Priča oko tek zaručenog para, čiji se automobil kvari u kišnoj noći, postala je najduže prikazivani film u povijesti, a njegova besplatna projekcija očekuje nas u MM centru, u sklopu Kratkih slika.

Putovanje

Prezentacije EVS volonterki

Moguće je putovati svijetom besplatno – saznajte kako

Ana Braunović i Monika Kutri održat će prezentacije o raznim nagradnim igrama koje omogućuju odlazak u neku novu državu bez novca te o volontiranju preko provjerenih internetskih stranica za koje se dobiva smještaj i hrana.

Stipendije

Izašao natječaj za stipendiranje branitelja i djece branitelja

Braniteljske stipendije za studente umanjene za 1000 kuna

Stipendija je namijenjena srednjoškolcima, redovnim studentima sveučilišta i veleučilišta te studentima na poslijediplomskim studijima.

Sirija

Dan prije isteka roka

Sirija: potvrđeno uništenje opreme za kemijsko oružje

Aktivisti Organizacije posjetili su 21 od 23 mjesta gdje je spremljeno kemijsko oružje, a dvije lokacije koje nisu posjećene, nalaze se pod nadzorom pobunjenika.