Financijska pomoć

Rotary Club Zagreb Kaptol pomaže studentima, djeci bez roditeljske skrbi

Royal Club ZG Kaptol

Iznos stipendije je 1600 kuna, a dodjeljuje se minimalno sedam stipendija u trajanju od pet akademskih godina, računajući od 1. studenoga 2016. godine. 

Za akademsku godinu 2016/17. studentima, djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi, Rotary Club Zagreb Kaptol u sklopu humanitarne akcije Korak u život raspisuje natječaj za dodjelu stipendija. Iznos stipendije je 1600 kuna, a dodjeljuje se minimalno sedam stipendija u trajanju od pet akademskih godina, računajući od 1. studenoga 2016. godine  

Pravo na sudjelovanje imaju studenti koji odgovaraju sljedećim uvjetima: da su prijavljeni kao djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi, da nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali razred u srednjoj školi, da su završili srednju školu, da su državljani Republike Hrvatske te da su redovno upisali fakultet u akademskoj godini 2016/2017.

Natječaj traje do 17. listopada 2016. godine, a kriteriji za utvrđivanje liste kandidata za dodjelu stipendije su: postignute ocjene po završetku svakog razreda srednje škole, uspjeh na državnoj maturi, uspjesi u dodatnim aktivnostima (natjecanja u znanju, državna i međunarodna), materijalni status kandidata. 

Uz prijavu za dodjelu stipendija potrebno je priložiti: presliku rodnog lista, presliku domovnice, presliku svjedodžbi o ostvarenom uspjehu od 1. do 4. razreda srednje škole i dokument o uspjehu na državnoj maturi, dokaz o sudjelovanju na natjecanju u znanju državnom ili međunarodnom i ostvarene uspjehe na istom, potvrdu o upisu na fakultet u akademskoj godini 2016/2017, dokaz da je kandidat dijete bez odgovarajuće roditeljske skrbi (da je bio smješten u domu ili udomiteljskoj obitelji) – potvrdu od Centra za socijalnu skrb, osobne kontakt podatke, ispunjene obrasce: Prijavni obrazac i Izjava o ne primanju drugih stipendija.

Prijavu na natječaj s ostalom dokumentacijom treba dostaviti poštom preporučeno na adresu:

Natječaj za dodjelu stipendije Korak u život
Otto Bock Adria d.o.o, dr Franje Tuđmana 14, 10431 Sveta Nedjelja
Rotary klub Zagreb Kaptol

Odluku o dodjeli stipendija donosi upravni odbor Rotary Cluba Zagreb Kaptol u roku od 15 dana po završetku natječaja te nedugo nakon toga organizira javnu dodjelu stipendija na kojoj trebaju osobno nazočiti svi stipendisti kojima je dodijeljena stipendija ili, u slučaju spriječenosti, njihovi predstavnici.

Komentari na članak

Vezani članci

Brza linija u SC-u

Studentska menza

Nova ograničenja prehrane u studentskim menzama

Uvedena nova ograničenja prehrane u studentskim menzama

„Ništa nije uzalud“

Projekt „Zid koji Govori“

INTERVJU: Studenti novinarstva čuvaju od zaborava zagrebačku uličnu umjetnost

Projekt „Zid koji Govori“ pokrenuli su zagrebački studenti novinarstva koji nastoje uličnu umjetnost približiti svakome, posebno mladima. S nama su podijelili svoje viđenje ulične umjetnosti te najljepše poruke pronađene na zagrebačkim zidovima.

Oxford

Financijska podrška

Prijavi se za stipendiju i studiraj u Oxfordu

Clarendon Fund godišnje dodjeljuje 140 stipendija koje pokrivaju školarinu i troškove života izvrsnim i motiviranim studentima. Prijave su još otvorene, a traju do 8. siječnja.

Studenti volonteri

Studenti za studente Split

Susret studenata volontera u Splitu "Usudi se volontirati"

Sudjeluj i ti na susretu volontera koji se održava u listopadu u Splitu. Detalji na linku.

Pokazivanje ili instrukcije

Istraživanje u tijeku

Privatne instrukcije: moda ili potreba?

Mogu li studenti drugim kolegama pružiti adekvatno znanje?