Financijska podrška

RIT Croatia nudi vrijedne stipendije – prijavi se!

RIT Croatia, stipendije

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija RIT-a Croatia čiji fond iznosi više od 2,6 milijuna kuna. Prijave u ranom upisnom roku zaprimaju se do 15. veljače 2019. Rani upisni rok donosi dodatne prednosti, stoga se prijavi što prije!

Prosinac je i godina se bliži kraju. Učenicima završnog razreda srednje škole nova godina donosi i veliku životnu promjenu – upis na fakultet! Znamo što sad misliš. Tek je prosinac, a netko već započinje s pričama o odabiru fakulteta. No, tvoja (buduća) karijera započinje već odabirom obrazovanja pa je važno izdvojiti vrijeme i istražiti sve opcije.

RIT Croatia – Different from Day One

RIT Croatia međunarodni je kampus američkog sveučilišta Rochester Institute of Technology; izvan Europe ostali kampusi nalaze se u SAD-u, Dubaiju i Kini. Uz dvije diplome (američku i hrvatsku) koje stječu studenti koji uspješno završe odabrane studije, ovdje ih čeka:

  • studij na engleskom jeziku
  • međunarodno okruženje i mogućnost suradnje s kolegama s drugih kampusa
  • mogućnost provođenja jednog ili dva semestra na kampusima RIT-ja u SAD-u i Dubaiju
  • obvezna stručna praksa od 800 do 1200 sati tijekom 4 godine studija
  • studij uz mogućnost stipendija i financijskih potpora koledža – prijavi se odmah
  • individualan pristup svakom studentu i sveobuhvatan sustav podrške – ovdje studenti nisu broj; svi profesori dostupni su (i da – znaju imena svojih studenata), a na raspolaganju su i karijerni savjetnici, akademski savjetnici, čak i studenti-mentori!

Toga ima još, stoga te RIT Croatia poziva da ga posjetiš i budeš njegov student na jedan dan! Upoznaj profesore i studente, doživi američki način studiranja u Hrvatskoj i saznaj po čemu se razlikuje od ostalih fakulteta.

A ako nisi srednjoškolac, već studiraš i razmišljaš o promjeni fakulteta – ne gubi godinu! Prijavi se što prije i s predavanjima možeš početi već u proljetnom semestru. Za početak studija u siječnju 2019. (proljetni semestar), javi se što prije na admissions@croatia.rit.edu.

Fond stipendija veći od 2,6 milijuna kuna! Rani upisni rok donosi prednosti

Već godinama ova obrazovna institucija pomaže studentima da steknu vrhunsko obrazovanje na RIT-u Croatia. Sredstva pokrivaju od 10% do 50% školarine i iskoristiva su za upis na sljedeće stručne preddiplomske studije:

71% upisanih kandidata koji su prošle godine zatražili financijsku potporu ostvarilo je pravo na stipendije i financijsku potporu RIT-a Croatia!

VAŽNO!

  • Prijavi se do 15.12. 2018. i možeš ostvariti dodatan popust na školarinu!
  • Kandidati koji se prijave do 15. veljače 2019. imaju prednost prilikom odluke o dodjeli financijske potpore na temelju potreba.
  • Ako si odlikaš ili odlikašica, automatski ostvaruješ pravo na stipendiju u iznosu od čak 4000 €.

Šanse da osvojiš stipendiju velike su – prijavi se što prije na obrascu za prijavu

Komentari na članak

Vezani članci

RIT Croatia

Upisi na fakultet

Studiraj na američkom koledžu uz vrijednu stipendiju – prijavi se!

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija RIT Croatia, čiji fond iznosi više od 2,6 milijuna kuna. Rani upisni rok budućim studentima donosi prednosti – stoga se prijavi čim prije!

E-građani

Aplikacija „e-Savjetovanje“

Studenti dobili priliku utjecati na kriterije preraspodjele državne stipendije

U tijeku je otvoreno savjetovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta za nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju. Studenti i ostali zainteresirani građani imaju priliku javnim komentiranjem utjecati na njegove izmjene putem aplikacije „e-Savjetovanje“.

MZOS logo

Javna rasprava

MZOŠ: Nacrt izmjena i dopuna Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju

Prema Nacrtu povećan je maksimalan iznos prihoda, ministar može raspisati natječaj za dodjelu državne stipendije više od jednom te Ministarstvo ima pravo obustaviti isplatu stipendija ako se utvrdi da su netočni podaci u Izjavi o zajedničkom kućanstvu.

https://www.pexels.com/photo/woman-holding-card-while-operating-silver-laptop-919436/

Online shopping

Najčešće zamke internetske kupovine i kako se izvući

Kupovina preko interneta jednostavna je i odlična za osobe koje ne vole gužvu i beskrajne redove na blagajni. No isto tako nije u potpunosti sigurna jer su kupci na taj način češće izloženi krađi i raznoraznim prevarama. Jedan od načina na koji se mogu osigurati jest detaljnija provjera stranica s kojih naručuju ili limitirani iznos na kartici kojom plaćaju.

Zgrada rektorata Sveučilišta u Puli

Stipendije za izvrsne redovne studente

Raspisan Natječaj za dodjelu stipendija studentima Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli

Izvrsnim redovnim studentima sveučilišnih i stručnih studija Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli bit će dodijeljeno 10 stipendija u iznosu od 500 kuna mjesečno. Prijave traju do 3. lipnja 2016. godine.