Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje učenja francuskog jezika

zastava na tipkovnici
IZVOR: https://pixabay.com/illustrations/technology-flag-internet-keyboard-2648242/

Natječaj za dodjelu jezičnih stipendija Vlade Francuske Republike raspisali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj. Rok je za prijavu 20. ožujka 2019. godine.

U tijeku je prijava na natječaj za osam jednomjesečnih jezičnih stipendija za usavršavanje francuskoga jezika te četiri dvotjedne stipendije za studente francuskoga jezika i književnosti. Jednomjesečne su stipendije namijenjene redovitim i izvanrednim studentima hrvatskih visokih učilišta koji su upisani na diplomske ili integrirane sveučilišne studije svih studijskih programa uz iznimku studenata francuskog jezika i književnosti, kojima su namijenjene dvotjedne stipendije. 

Prednost pri ostvarivanju prava na jednomjesečne stipendije imaju kandidati koji prethodno nisu bili dobitnici stipendije za sudjelovanje na ljetnim tečajevima francuskoga jezika.

– Stipendije nisu namijenjene početnicima – uvjet je minimalno A2 razina znanja francuskoga jezika u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike. – naglašeno je u Natječaju.

Natječaj je definirao i podjelu četiriju dvotjednih stipendija za studente francuskoga jezika i književnosti, prema čemu se dijele na dvije stipendije za studente prve godine diplomskoga studija za usavršavanje francuskoga jezika te dvije za studente druge godine diplomskoga studija za istraživanje za diplomski rad na francuskome visokom učilištu.

Rok je za podnošenje prijave 20. ožujka 2019. godine te se sve potrebne dokumente šalje u dva primjerka: Veleposlanstvu Francuske Republike dostavlja se jedan primjerak dokumentacije na francuskome jeziku (iznimka mogu biti domovnica i prijepis ocjena na hrvatskome jeziku) te se Agenciji za mobilnost i programe Europske unije također dostavlja jedan primjerak na hrvatskome jeziku uz presliku ispunjenoga francuskoga prijavnog obrasca.

Prijavne obrasce kao i detalje oko prijave možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Agencije za mobilnost i programe EU. 

Komentari na članak

Vezani članci

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu

Spuštene bodovne granice za smještaj u studentskim domovima

Brucoši koji su ostvarili 1783 i više bodova na natječaju moći će se izravno useliti u studentski dom. Isto vrijedi i za studente viših godina kojima je bodovna granica spuštena s 2050 na 2041.

Jasna Ožanić

Studentske stipendije

Natječaj EDUNOVE do kraja veljače

EDUNOVA nudi mogućnost stipendiranja budućih menadžera i informatičara.

Royal Club ZG Kaptol

Financijska pomoć

Rotary Club Zagreb Kaptol pomaže studentima, djeci bez roditeljske skrbi

Iznos stipendije je 1600 kuna, a dodjeljuje se minimalno sedam stipendija u trajanju od pet akademskih godina, računajući od 1. studenoga 2016. godine. 

https://pixabay.com/en/tie-necktie-adjust-adjusting-man-690084/

Novčana potpora studentima

Sjajne prilike za stipendiranje budućih poduzetnika i upravitelja stižu iz Beča

MODUL University Vienna dodjeljuje nekoliko punih i djelomičnih stipendija studentima na području poduzetništva te studentima određenih diplomskih studija.

IRO

Izvješće istraživanja Eurostudent V

Neravnomjerna raspodjela stipendija u Hrvatskoj

U izvješću Eurostudent V preporuča se nositeljima obrazovne politike preispitivanje kriterija za dodjeljivanje stipendija iz javnih izvora kako bi se osiguralo da stipendije dobivaju oni koji imaju dokazivo najveću potrebu.