Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje učenja francuskog jezika

zastava na tipkovnici
IZVOR: https://pixabay.com/illustrations/technology-flag-internet-keyboard-2648242/

Natječaj za dodjelu jezičnih stipendija Vlade Francuske Republike raspisali su Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i Veleposlanstvo Francuske Republike u Republici Hrvatskoj. Rok je za prijavu 20. ožujka 2019. godine.

U tijeku je prijava na natječaj za osam jednomjesečnih jezičnih stipendija za usavršavanje francuskoga jezika te četiri dvotjedne stipendije za studente francuskoga jezika i književnosti. Jednomjesečne su stipendije namijenjene redovitim i izvanrednim studentima hrvatskih visokih učilišta koji su upisani na diplomske ili integrirane sveučilišne studije svih studijskih programa uz iznimku studenata francuskog jezika i književnosti, kojima su namijenjene dvotjedne stipendije. 

Prednost pri ostvarivanju prava na jednomjesečne stipendije imaju kandidati koji prethodno nisu bili dobitnici stipendije za sudjelovanje na ljetnim tečajevima francuskoga jezika.

– Stipendije nisu namijenjene početnicima – uvjet je minimalno A2 razina znanja francuskoga jezika u skladu sa Zajedničkim europskim referentnim okvirom za jezike. – naglašeno je u Natječaju.

Natječaj je definirao i podjelu četiriju dvotjednih stipendija za studente francuskoga jezika i književnosti, prema čemu se dijele na dvije stipendije za studente prve godine diplomskoga studija za usavršavanje francuskoga jezika te dvije za studente druge godine diplomskoga studija za istraživanje za diplomski rad na francuskome visokom učilištu.

Rok je za podnošenje prijave 20. ožujka 2019. godine te se sve potrebne dokumente šalje u dva primjerka: Veleposlanstvu Francuske Republike dostavlja se jedan primjerak dokumentacije na francuskome jeziku (iznimka mogu biti domovnica i prijepis ocjena na hrvatskome jeziku) te se Agenciji za mobilnost i programe Europske unije također dostavlja jedan primjerak na hrvatskome jeziku uz presliku ispunjenoga francuskoga prijavnog obrasca.

Prijavne obrasce kao i detalje oko prijave možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Agencije za mobilnost i programe EU. 

Komentari na članak

Vezani članci

https://pixabay.com/en/mentor-school-students-college-3513738/

Financijska potpora

Objavljena je lista za dio državnih stipendija

Mjesečni iznos državne stipendije je 1200 kuna, a isplaćivat će se u devet obroka, od listopada do lipnja iduće godine. Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju moraju označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvatiti Uvjete stipendiranja te upisati IBAN svog žiro-računa.

Promocija studenata

Natječaj za stipendije

Europska komisija nudi priliku za studij u Firenci

Cilj je diplomskog studija europskog planiranja i menadžmenta pružiti studentima vještine koje mogu iskoristiti u polju europske suradnje. Stipendija iznosi 3600 eura, a rok za prijave istječe 30. lipnja 2016.

Paviljon na Šari

Studentski smještaj

Bodovne granice spuštene na samo jedan bod

Studenti koji su ostvarili pravo na useljenje, po spuštanju bodovne granice, trebaju se javiti osobno u Poslovnicu za smještaj studenata (Savska cesta 25) radi rasporeda, sukladno slobodnim kapacitetima, u studentske domove. 

EU projekti

Voditelj pripreme i provedbe EU projekta

EU projekti raspisuju natječaj za stipendiju

Želite se baviti jednim od najpoželjnijih zanimanja – konzultant za fondove EU? Želite učiti od stručnjaka s portfoliom većim od 200 milijuna eura? Onda je ovaj natječaj baš za vas!

Čitanje

Program Interlibera

FUL KULTURNO punkt: „Kultura nalazi način da se izrazi”

FUL KUTURNO punkt mjesto je na kojem će se okupiti četrdesetak važnih gostiju iz svijeta knjige u Hrvatskoj. Kroz dvadeset i pet razgovora dotaknut će se tema poput brenda književne scene, brenda izdavača, brenda festivala i događanja, „biznisa" u kulturi, čitanosti i brenda autora.