Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje četiriju žena u prirodnim znanostima; pojedinačni je iznos 5000 €

žena na razgovoru za posao

Kako bi ih se nagradilo za doprinose u kreiranju društva znanja te motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri, programom Za žene u znanosti dodijelit će se stipendije za četiri hrvatske znanstvenice mlađe od 35 godina.

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture raspisali su trinaestu godinu zaredom natječaj za Nacionalni program stipendiranja Za žene u znanosti. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5000 € (u kunskoj protuvrijednosti) i ove će se godine nagraditi četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. 

Stipendije predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo i inspiriralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri. Krajnji je rok za predaju natječajne dokumentacije 20. prosinca 2018, a o najboljima među izvrsnima tradicionalno će odlučivati izborno povjerenstvo na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Prema pravilniku natječaja kandidatkinje ne mogu biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja te se ne mogu prijaviti dvije godine zaredom, a moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj i imati preporuku mentora. Također, jedan je od uvjeta za sudjelovanje da svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Hrvatske znanstvenice svojim istraživanjima i postignućima doprinose znanstvenim spoznajama u zemlji i svijetu, a ovim programom stipendiranja osvještava se javnost o značaju njihova rada i veličini njihova doprinosa. Zbog toga je Nacionalni program stipendiranja Za žene u znanosti puno više od financijske stipendije; on predstavlja svojevrsnu afirmaciju hrvatske znanosti i hrvatskih znanstvenica, mijenjajući tako predodžbu o ulozi i doprinosu žena u znanosti te u društvu u cijelosti.

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

Bežično punjenje mobitela

Novost u svijetu mobitela

Bežično punjenje mobitela

Prema najavama tvrtke WiTricity uskoro ćemo mobitele moći puniti bežično

Esej

Međunarodni natječaj za kratku priču

Kratkom pričom protiv rodne nejednakosti

Voliš zagovarati jednakost spolova? Protivnik si bilo kakvog oblika nasilja? Smatraš da imaš nešto reći o ovim temama? Ovo je natječaj za tebe!

foto

„Zeleno svjetlo za znanje”

OTP banka sa 615 000 kuna pomaže studente slabijeg imovinskog stanja

U okviru programa „Zeleno svjetlo za znanje” OTP banka i ove akademske godine stipendira studente slabijeg imovinskog stanja. U proteklih osam godina za ovaj je program izdvojila skoro pet milijuna kuna. 

Ured

Jačanje civilnog društva

U tijeku natječaj za dodjelu prostora udrugama

Do 28. svibnja traju prijave na natječaj kojim Grad Zagreb dodjeljuje gradske prostore na korištenje neprofitnim udrugama i drugim organizacijama civilnog društva.

Financijska slika hrvatskog studenta

Financijska slika hrvatskog studenta

HPB odabrao najbolje prijedloge bankarskih usluga za studente

Istraživanju je pristupilo 1330 studenata, a njih četvero istaknulo se svojim originalnim idejama. Tko su oni i što su predložili Hrvatskoj poštanskoj banci, pročitajte u nastavku!