Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendiranje četiriju žena u prirodnim znanostima; pojedinačni je iznos 5000 €

žena na razgovoru za posao

Kako bi ih se nagradilo za doprinose u kreiranju društva znanja te motiviralo u daljnjoj znanstvenoj karijeri, programom Za žene u znanosti dodijelit će se stipendije za četiri hrvatske znanstvenice mlađe od 35 godina.

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture raspisali su trinaestu godinu zaredom natječaj za Nacionalni program stipendiranja Za žene u znanosti. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5000 € (u kunskoj protuvrijednosti) i ove će se godine nagraditi četiri mlade znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. 

Stipendije predstavljaju svojevrsnu nagradu za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo i inspiriralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri. Krajnji je rok za predaju natječajne dokumentacije 20. prosinca 2018, a o najboljima među izvrsnima tradicionalno će odlučivati izborno povjerenstvo na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.

Prema pravilniku natječaja kandidatkinje ne mogu biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja te se ne mogu prijaviti dvije godine zaredom, a moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj i imati preporuku mentora. Također, jedan je od uvjeta za sudjelovanje da svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije.

Hrvatske znanstvenice svojim istraživanjima i postignućima doprinose znanstvenim spoznajama u zemlji i svijetu, a ovim programom stipendiranja osvještava se javnost o značaju njihova rada i veličini njihova doprinosa. Zbog toga je Nacionalni program stipendiranja Za žene u znanosti puno više od financijske stipendije; on predstavlja svojevrsnu afirmaciju hrvatske znanosti i hrvatskih znanstvenica, mijenjajući tako predodžbu o ulozi i doprinosu žena u znanosti te u društvu u cijelosti.

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture. 

 

Komentari na članak

Vezani članci

FOTO

Prijave traju do 15. studenoga

Raspisan natječaj za dodjelu braniteljskih stipendija

Stipendija u iznosu od 500 kuna dodjeljuje se od 1. rujna do 30. lipnja akademske godine 2018/2019.

Digitalna romantika

Natječaj „Zlatna lubenica“

Mladi autori i kolektivi dobivaju priliku sudjelovati na Media Mediterranea festivalu

Natječaj je otvoren za osobe mlađe od 35 godina i one koji su diplomirali prije manje od pet godina, a primat će se radovi na temu digitalne romantike.

SCZG izvana

Smještaj u studentskim domovima

Studenti ne mogu rezervirati „stare” sobe, drama na društvenim mrežama

Premda su objavljeni termini rezervacija „starih” soba i svih ostalih u zagrebačkim studentskim domovima, „online” sustav ih mnogim studentima ne omogućava. Gdje je nastao problem, još nije otkriveno.

Djevojka s laptopom

Raspisan natječaj

20 000 kuna za dramski tekst o hrvatskom društvu

Objavljen je natječaj za novi dramski tekst gradskog kazališta – Scena "Gorica" i Kazališta Moruzgva. Otvoren je do 1. studenog 2016.

EP

Model Eropean Union Strasbourg 2016

Erasmus+ omogućuje vam da iz prve ruke upoznate institucije EU-a

U tijeku su prijave na Erasmus+ projekt "Model Eropean Union Strasbourg 2016". Napišite izvrstan esej i preuzmite važne uloge u institucijama Europske unije, barem na tjedan dana.