Razvijanje vještina već diplomiranih

Raspisan natječaj za „Hubert H. Humphrey” stipendije u SAD-u

Novac

Diplomirani i ujedno zaposleni mogu odvesti svoju karijeru na višu razinu prijavom na natječaj „Hubert H. Humphrey Fellowship” programa, koji je otvoren do 12. svibnja. Stipendija pokriva sve troškove, od školarine i džeparca do zdravstvenog osiguranja, literature i troškova puta u SAD.

Objavljen je natječaj Hubert H. Humphrey Fellowship programa za akademsku godinu 2019/2020. Radi se o kombiniranom akademsko-radnom iskustvu u SAD-u u trajanju od 10 mjeseci, a stipendije su namijenjene osobama koje su već završile fakultet i imaju iskustva u odabranom području, na menadžerskim su pozicijama i zainteresirane su za daljnje usavršavanje u svojim profesijama.

Za prijavu je potrebno imati hrvatsko državljanstvo, najmanje 5 godina radnog iskustva u relevantnom području, dokaz o radnom odnosu u RH, diplomu te odlično znanje engleskog jezika. Sve preporuke bit će pomno provjerene, a kandidati koji zadovolje sve uvjete morat će razgovarati s hrvatsko-američkim timom sredinom lipnja 2018. godine Finalisti će morati položiti i službeni ispit poznavanja engleskog jezika (TOEFL), i to u rujnu ili listopadu. Odabrani kandidati bit će obaviješteni u ožujku 2019. godine, a većina programa započinje sredinom kolovoza.

Stipendija pokriva sve troškove, od školarine i džeparca do zdravstvenog osiguranja, literature i troškova puta u SAD. Ako ste zainteresirani za ovaj program, prijaviti se možete online na službenoj stranici. Prijave su otvorene do 12. svibnja 2018. godine

Uz online prijavu, sve relevantne dokumente, uključujući i kopiju domovnice, kopiju diplome i originalnu potvrdu poslodavca o zaposlenju, potrebno je poslati preporučenom poštom na adresu američkog veleposlanstva u Zagrebu. Rok je za slanje također 12. svibnja, a adresa je:

  • American Embassy, Public Affairs Office
  • attn. Humphrey Fellowship Program
  • Ulica Thomasa Jeffersona 2, 10 010 Zagreb

Više informacija o tom programu potražite na web-stranicama američkog veleposlanstva u Zagrebu ili na službenim web-stranicama Hubert H. Humphrey Fellowship programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Project Management Awards

Upravljanje projektima

„Project Management Awards“ traži mlade hrvatske predstavnike u Kazahstanu

Uz promociju izvrsnosti i kompetencija sudionika, natjecanje „Project Management Awards“ pruža sudionicima priliku za procjenu vlastitih sposobnosti. Prijavi se!

Pisanje

Natječaj za mlade do 19 godina

Najbolje kratke priče osvajaju nagrade na Festivalu europske kratke priče u Rijeci

Na osamnaestom izdanju Festivala europske kratke priče (FEKP) u Rijeci birat će se najbolje napisane kratke priče osnovnoškolaca i srednjoškolaca do 19 godina. Prijave se zaprimaju do 22. svibnja.

SCZG izvana

Studentski centar u Zagrebu

Spuštene bodovne granice za smještaj u studentskim domovima

Svi studenti koji su na natječaju za smještaj ostvarili 1379 bodova do 25. listopada mogu useliti u svoje sobe.

natječaj_kune

Financijska potpora fonda SIZIF

Objavljeni rezultati Natječaja za financiranje znanstveno-istraživačkih djelatnosti riječkih studenata

Donesena je konačna odluka o dodjeli novčanih sredstava iz fonda SIZIF kojima će se financirati provedba znanstveno-istraživačkih projekata studenata Sveučilišta u Rijeci. U petom će se ciklusu tako dodijeliti ukupno 2000 kuna.

Škola bicikliranja

Trening sigurne vožnje

''Škola bicikliranja 18+'' smanjuje crne statistike

– Svakodnevno smo svjedoci brojnim situacijama u kojima su ugroženi biciklisti pa mislimo da svi oni trebaju naučiti kako se pravilno ponašati u prometu. – kažu iz udruge Sigurnost u prometu.