Razvijanje vještina već diplomiranih

Raspisan natječaj za „Hubert H. Humphrey” stipendije u SAD-u

Novac

Diplomirani i ujedno zaposleni mogu odvesti svoju karijeru na višu razinu prijavom na natječaj „Hubert H. Humphrey Fellowship” programa, koji je otvoren do 12. svibnja. Stipendija pokriva sve troškove, od školarine i džeparca do zdravstvenog osiguranja, literature i troškova puta u SAD.

Objavljen je natječaj Hubert H. Humphrey Fellowship programa za akademsku godinu 2019/2020. Radi se o kombiniranom akademsko-radnom iskustvu u SAD-u u trajanju od 10 mjeseci, a stipendije su namijenjene osobama koje su već završile fakultet i imaju iskustva u odabranom području, na menadžerskim su pozicijama i zainteresirane su za daljnje usavršavanje u svojim profesijama.

Za prijavu je potrebno imati hrvatsko državljanstvo, najmanje 5 godina radnog iskustva u relevantnom području, dokaz o radnom odnosu u RH, diplomu te odlično znanje engleskog jezika. Sve preporuke bit će pomno provjerene, a kandidati koji zadovolje sve uvjete morat će razgovarati s hrvatsko-američkim timom sredinom lipnja 2018. godine Finalisti će morati položiti i službeni ispit poznavanja engleskog jezika (TOEFL), i to u rujnu ili listopadu. Odabrani kandidati bit će obaviješteni u ožujku 2019. godine, a većina programa započinje sredinom kolovoza.

Stipendija pokriva sve troškove, od školarine i džeparca do zdravstvenog osiguranja, literature i troškova puta u SAD. Ako ste zainteresirani za ovaj program, prijaviti se možete online na službenoj stranici. Prijave su otvorene do 12. svibnja 2018. godine

Uz online prijavu, sve relevantne dokumente, uključujući i kopiju domovnice, kopiju diplome i originalnu potvrdu poslodavca o zaposlenju, potrebno je poslati preporučenom poštom na adresu američkog veleposlanstva u Zagrebu. Rok je za slanje također 12. svibnja, a adresa je:

  • American Embassy, Public Affairs Office
  • attn. Humphrey Fellowship Program
  • Ulica Thomasa Jeffersona 2, 10 010 Zagreb

Više informacija o tom programu potražite na web-stranicama američkog veleposlanstva u Zagrebu ili na službenim web-stranicama Hubert H. Humphrey Fellowship programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Kune

Financijska podrška

Stipendije u mjesečnom iznosu od 1500 kn studentima prirodnih, tehničkih i biomedicinskih znanosti

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija studentima s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Rok za prijavu je 19. lipnja.

Kapa na parama

Za inovativne studente

Prijavi se na Nacionalno studentsko startup natjecanje i osvoji vrijedne nagrade

Zagrebački inkubator poduzetništva s partnerima iz Splita, Rijeke i Osijeka priprema natjecanje za inovativne mlade ljude. U borbu za vrijedne nagrade pozvani su svi sudenti ispod 29 godina, a posljednji rok za prijavu je 28. prosinca tekuće godine.

Ilustracija - stipendija

Financijska potpora

Dubrovnik dodjeljuje stipendije studentima i učenicima na osnovi imovnog stanja i invaliditeta

Dodjeljuju se stipendije studentima s invaliditetom u iznosu od 600 do 1000 kuna te studentima i učenicima slabijeg imovinskog statusa u iznosu od 320 do 1000 kuna. Natječaj traje do 24. veljače 2018.

Natječaj Hrvatskog studentskog zbora

Natječaj za koordinatora studentskih pravobranitelja Republike Hrvatske

Natječaj Hrvatskog studentskog zbora

Hrvatski studentski zbor raspisuje natječaj za koordinatora studentskih pravobranitelja Republike Hrvatske.

Marjanski đir

"Marjanski đir – Stazom točnih odgovora"

U ugodnoj šetnji učite o marjanskim znamenitostima

Ususret Međunarodnom danu biološke raznolikosti i Danu zaštite prirode u Hrvatskoj, u Park šumi Marjan održat će se zabavno-edukativno događanje "Marjanski đir: Stazom točnih odgovora".