Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendije Švicarske Konfederacije

Švicarska, stipendija

Švicarska konfederacija dodjeljuje stipendije zainteresiranim kandidatima u četiri kategorije – za znanstvenoistraživačke boravke, doktorske studije, poslijedoktorske studije i umjetničke smjerove. Prijave se zaprimaju do 15. studenog.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske te Agencija za mobilnost i programe EU-e u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom objavili su natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije, koje će dodijeliti u akademskoj godini 2018/19.

Stipendije se dodjeljuju kandidatima iz zemalja Europske unije, a svrstane su u sljedeće kategorije:

  1. stipendije za znanstvenoistraživačke boravke u Švicarskoj (diplomirani kandidati mlađi od 35 godina)
  2. stipendije za doktorske studije (diplomirani kandidati mlađi od 35 godina)
  3. stipendije za poslijedoktorske studije (kandidati kojima u trenutku početka stipendije doktorat neće biti stariji od tri godine)
  4. stipendije za umjetničke smjerove (diplomski, odnosno master-studij, studiji i istraživanja na konzervatorijima i umjetničkim školama u sklopu švicarskih sveučilišta primijenjenih znanosti, za kandidate mlađe od 35 godina)

Detaljnije informacije dostupne su u priloženim dokumentima na engleskome jeziku na mrežnoj stranici Državnog tajništva za obrazovanje i znanost Švicarske. Osim toga natječajnu dokumentaciju, koja uključuje prijavne obrasce, zainteresirani kandidati trebaju zatražiti od Veleposlanstva Švicarske. Kontakt-osoba bit će gospodin Pero Katušić. Možete mu se javiti na broj +385 1 487 88 16 ili ga kontaktirati preko elektroničke adrese pero.katusic@eda.admin.ch. Također je potrebno priložiti ispunjen te otisnut online-obrazac na hrvatskome jeziku, koji služi kao temelj za elektroničku obradu podataka, a dostupan je na internetskoj stranici. Prijavu, s potpunom dokumentacijom na njemačkome, francuskome, talijanskome ili engleskome, treba poslati u tri primjerka do 15. studenoga 2017. godine

Prijavom na natječaj kandidati daju Agenciji za mobilnost i programe EU-e privolu za prikupljanje i obradu njihovih osobnih podataka (koje su ustupili prijavom) u svrhu provedbe natječaja te suglasnost za korištenje podataka prilikom objave rezultata natječaja (ime i prezime) na mrežnoj stranici Agencije.

Komentari na članak

Vezani članci

Georgia Tech

Prijave do 8. prosinca

Stipendija za studij na Georgia Institute of Technology

Svim izvrsnim studentima znanstveno-istraživačkog duha, nudi se prilika za usavršavanjem na jednom od najprestižnijih američkih javnih sveučilišta.

studenti na okupu

Studiranje u Njemačkoj ili SAD-u

Stipendije i prakse za preddiplomske studije u inozemstvu

Kako vam zvuči studiranje u Njemačkoj ili Americi? Stipendije za preddiplomske studije čekaju na vas!

FOTO

Natječaj za stipendije

Japansko veleposlanstvo stipendira studente japanologije, prijave do 15. veljače

Prijavljeni će kandidati pristupiti pismenom testiranju 25. veljače, dok će se intervjui održati odmah sljedećeg dana prema rasporedu koji će se naknadno utvrditi.

Vijeće veleučilišta i visokih škola RH

Vijeće veleučilišta i visokih škola

Službeno poslan prijedlog za izmjenu stručnog naziva na specijalističkim diplomskim stručnim studijima

Vijeće veleučilišta i visokih škola podržalo inicijativu studenata i zatražilo izmjenu stručnog naziva na specijalističkim diplomskim stručnim studijima.

Mateja Špoljar, Erasmus+

Erasmus+ iskustvo iz Portugala

„Portugalci imaju odličnu glazbu, hranu i vino, a gdje ima toga, zabava je zagarantirana”

Mateja Špoljar je zahvaljujući Erasmus+ programu provela semestar u Portugalu. S nama je podijelila svoja iskustva i dala savjete kako boravak u inozemstvu iskoristiti na najbolji mogući način.