Fond „Aleksandar Abramov“

Pruža se financijska potpora riječkim studentima u nepovoljnom položaju

Zgrada sveučilišnih odjela

Sveučilište u Rijeci pruža financijsku potporu studentima lošijeg socioekonomskog statusa, odnosno pomoć u troškovima studija za prethodnu akademsku godinu. Rok za prijavu je 7. veljače.

Sveučilište u Rijeci za svoje je studente raspisalo Javni poziv za dodjelu financijskih potpora programa Solidarnost. Financijske se potpore dodjeljuju u dvjema kategorijama – studentima lošijega imovinskog stanja za pokriće participacije troškova studija u prethodnoj akademskoj godini i studentima lošijeg socioekonomskog statusa, teškog zdravstvenog ili drugačijeg nepovoljnog položaja.

Kandidati moraju ispuniti određene uvjete, kao što su izdano rješenje o stalnom boravku u Republici Hrvatskoj, status redovitog studenta na bilo kojoj sastavnici Sveučilišta, određeni socijalni status te najmanje 18 ECTS bodova (studenti viših godina). Rok za prijavu je srijeda, 7. veljače do 12 sati.

Uz prijavu je također potrebno priložiti Obrazac izjave o članovima zajedničkoga kućanstva te Obrazac izjave o stipendijama. Ostala dokumentacija, kao i uvjeti te dodatne informacije mogu se pogledati u Javnom pozivu objavljenom na stranicama Sveučilišta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Proširenje Europe

Tako slične, tako različite, tako europske

EU: Prijavite se na nagradni natječaj u pisanju eseja

Do 27. veljače pošaljite svoj esejski odgovor na pitanja vezana uz vaša iskustva u EU i očekujte glavnu nagradu – trodnevno putovanje u Bruxelles.

Izložba stripa

Klub mladih KLOOZ

Besplatna obuka mladih unutar stripovske industrije

Dvodnevna radionica stripa namijenjena mladima održat će se 17. i 18. studenoga u sklopu programa Kluba mladih KLOOZ.

Prva pomoć

Radionica u Klubu mladih Split

Doktor medicine održava besplatnu obuku prve pomoći

Igor Vuković, doktor medicine na specijalizaciji iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine, u Klubu mladih Split održava radionicu prve pomoći kako biste se znali snaći u životno opasnim okolnostima.

IQ Barbie

Postani dio Studentski.hr tima

Postani kolumnist na portalu Studentski.hr!

Uvjeren si da si talentirani pisac, a to uvjerenje ne temeljiš na davnoj pohvali osnovnoškolske učiteljice za sastavak na temu „Kako sam proveo ljeto?“ ili...

MacQuarie University, Australija

Sveučilište Macquarie u Sydneyju

Australci osigurali milijun dolara za stipendiranje hrvatskih doktoranada

Kroz Croatian Cotutelle PhD Scholarship program, australsko Sveučilište Macquarie u Sydneyju osiguralo je milijun australskih dolara za stipendiranje pet hrvatskih doktoranada, od kojih tri moraju biti sa zagrebačkoga Sveučilišta.