Fond „Aleksandar Abramov“

Pruža se financijska potpora riječkim studentima u nepovoljnom položaju

Zgrada sveučilišnih odjela

Sveučilište u Rijeci pruža financijsku potporu studentima lošijeg socioekonomskog statusa, odnosno pomoć u troškovima studija za prethodnu akademsku godinu. Rok za prijavu je 7. veljače.

Sveučilište u Rijeci za svoje je studente raspisalo Javni poziv za dodjelu financijskih potpora programa Solidarnost. Financijske se potpore dodjeljuju u dvjema kategorijama – studentima lošijega imovinskog stanja za pokriće participacije troškova studija u prethodnoj akademskoj godini i studentima lošijeg socioekonomskog statusa, teškog zdravstvenog ili drugačijeg nepovoljnog položaja.

Kandidati moraju ispuniti određene uvjete, kao što su izdano rješenje o stalnom boravku u Republici Hrvatskoj, status redovitog studenta na bilo kojoj sastavnici Sveučilišta, određeni socijalni status te najmanje 18 ECTS bodova (studenti viših godina). Rok za prijavu je srijeda, 7. veljače do 12 sati.

Uz prijavu je također potrebno priložiti Obrazac izjave o članovima zajedničkoga kućanstva te Obrazac izjave o stipendijama. Ostala dokumentacija, kao i uvjeti te dodatne informacije mogu se pogledati u Javnom pozivu objavljenom na stranicama Sveučilišta.

 

Komentari na članak

Vezani članci

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Otvoren natječaj za stipendije NZPUSS-a

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu 438 stipendija u akademskoj godini 2014./15., koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS), i to u šest kategorija.

Odbojka

Sveučilišni sport

Zaigraj odbojku na splitskom UniSport natjecanju

UniSport natjecanje u odbojci u sklopu splitskog Sveučilišta održat će se 25. siječnja, a rok je prijave 19. siječnja do 12 sati.

Kapa na parama

Za inovativne studente

Prijavi se na Nacionalno studentsko startup natjecanje i osvoji vrijedne nagrade

Zagrebački inkubator poduzetništva s partnerima iz Splita, Rijeke i Osijeka priprema natjecanje za inovativne mlade ljude. U borbu za vrijedne nagrade pozvani su svi sudenti ispod 29 godina, a posljednji rok za prijavu je 28. prosinca tekuće godine.

Ured

Jačanje civilnog društva

U tijeku natječaj za dodjelu prostora udrugama

Do 28. svibnja traju prijave na natječaj kojim Grad Zagreb dodjeljuje gradske prostore na korištenje neprofitnim udrugama i drugim organizacijama civilnog društva.

Dođite na tribinu „Želim slušati ljude“

Tribina „Želim slušati ljude: Kakvo Sveučilište trebamo“

Studenti imaju priliku postaviti pitanja novoj rektorici Sveučilišta u Rijeci

Udruga Univeritas poziva sve da se priključe tribini na kojoj mogu postavljati pitanja prof. dr. sc. Snježani Prijić Samaržija, novoj rektorici Sveučilišta u Rijeci.