Akademska mobilnost

Poznati rezultati Natječaja za Erasmus+ program; odabrano ukupno 799 studenata

Pravni fakultet u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate Natječaja za Erasmus+. Potpora iznosi između 400 i 500 eura mjesečno, a pravo na uvećani iznos imaju studenti s posebnim potrebama i studenti slabijeg socioekonomskog statusa.

Sveučilište u Zagrebu na svojim je mrežnim stranicama objavilo rezultate Natječaja za sudjelovanje u Programu Erasmus+ za studente za studijski boravak u akademskoj godini 2019/2020. Fakultetska povjerenstva izradila su rang-liste na temelju kojih su odobrene financijske potpore za svaku sastavnicu, a možete ih pronaći na linku. Ukupno je odabrano 799 studenata od zaprimljenih 890 prijava.

Potpora koju student može primiti iz Erasmus+ sredstava dodatak je za troškove studiranja koje bi student imao i na matičnom sveučilištu, stoga ona pokriva samo dio ukupnih troškova. Raspoređena je u tri kategorije ovisno o zemlji u koju student odlazi te se kreće od 400 do 500 eura.

Studenti s posebnim potrebama imaju pravo na uvećani iznos potpore zbog mogućih povećanih troškova. Sredstva će im biti isplaćena u kunama prema tečaju koji određuje Agencija za mobilnost i programe EU. Studenti slabijega socioekonomskog statusa koji su zadovoljili uvjete Natječaja primit će i dodatnu financijsku potporu od 200 eura mjesečno iz istih sredstava. 

Studenti koji su odlučili odustati od razmjene moraju dostaviti vlastoručno potpisanu izjavu na službenom obrascu na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb (naznačiti za: Ured za međunarodnu suradnju: Erasmus+ SMS – odustanak od razmjene). Zadano vrijeme za najavljivanje odustajanja od razmjene za zimski semestar jest 15. svibnja 2019, a za ljetni semestar 5. rujna 2019. Studenti koji nisu zadovoljni rezultatima Natječaja žalbe mogu podnijeti u pisanim oblikom u roku osam dana od objave rezultata Natječaja. Žalbe i upiti poslani elektroničkom poštom neće se uvažiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Naslovna izložbe u KMS-u

Erasmus+ projekt

FOTO: Mladi iz nekoliko europskih zemalja pripremili izložbu neafirmiranih splitskih umjetnika

U prostoru Kluba mladih Split, u sklopu Erasmus+ projekta, postavljena je izložba mladih neafirmiranih umjetnika. Za organizaciju su zaslužni mladi iz nekoliko europskih zemalja, a za postav Vana Božić, Margita Miličić, Alen Marić, Josip Sovulj i Davor Kamenjarin.

Studentski.hr novi logo

Tebe tražimo!

7 razloga zbog kojih se trebaš pridružiti redakciji portala Studentski.hr

Ako ste još neodlučni i treba vam dodatni razlog da nam se pridružite, pogledajte što sve možete naučiti radom u našoj redakciji. 

Krakow

Erasmus iskustvo: Jasenka Šeremet

Studentica iz Rijeke u čarobnom Gradu patuljaka

„Uvijek sam se pitala kako je to studirati u inozemstvu. Prošli semestar provela sam u Poljskoj i to mi je bilo nezaboravno iskustvo. Prijatelje koje sam ondje stekla i trenutke koje sam proživjela zasigurno će mi ostati zauvijek u sjećanju.“

Stipendije

Izašao natječaj za stipendiranje branitelja i djece branitelja

Braniteljske stipendije za studente umanjene za 1000 kuna

Stipendija je namijenjena srednjoškolcima, redovnim studentima sveučilišta i veleučilišta te studentima na poslijediplomskim studijima.

Američka zastava

Global Impact Competition 2015

Osvojite stipendiju i razvijte vlastitu ideju u NASA Research Parku

Mislite da imate ideju koja bi pozitivno utjecala na život ljudi u pojedinim regijama? Prijavite se na natječaj koji je otvorio Singularity University i razvijte je u srcu NASA Research Parka u Silicijskoj dolini.