Akademska mobilnost

Poznati rezultati Natječaja za Erasmus+ program; odabrano ukupno 799 studenata

Pravni fakultet u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu objavilo je rezultate Natječaja za Erasmus+. Potpora iznosi između 400 i 500 eura mjesečno, a pravo na uvećani iznos imaju studenti s posebnim potrebama i studenti slabijeg socioekonomskog statusa.

Sveučilište u Zagrebu na svojim je mrežnim stranicama objavilo rezultate Natječaja za sudjelovanje u Programu Erasmus+ za studente za studijski boravak u akademskoj godini 2019/2020. Fakultetska povjerenstva izradila su rang-liste na temelju kojih su odobrene financijske potpore za svaku sastavnicu, a možete ih pronaći na linku. Ukupno je odabrano 799 studenata od zaprimljenih 890 prijava.

Potpora koju student može primiti iz Erasmus+ sredstava dodatak je za troškove studiranja koje bi student imao i na matičnom sveučilištu, stoga ona pokriva samo dio ukupnih troškova. Raspoređena je u tri kategorije ovisno o zemlji u koju student odlazi te se kreće od 400 do 500 eura.

Studenti s posebnim potrebama imaju pravo na uvećani iznos potpore zbog mogućih povećanih troškova. Sredstva će im biti isplaćena u kunama prema tečaju koji određuje Agencija za mobilnost i programe EU. Studenti slabijega socioekonomskog statusa koji su zadovoljili uvjete Natječaja primit će i dodatnu financijsku potporu od 200 eura mjesečno iz istih sredstava. 

Studenti koji su odlučili odustati od razmjene moraju dostaviti vlastoručno potpisanu izjavu na službenom obrascu na adresu: Sveučilište u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14, 10000 Zagreb (naznačiti za: Ured za međunarodnu suradnju: Erasmus+ SMS – odustanak od razmjene). Zadano vrijeme za najavljivanje odustajanja od razmjene za zimski semestar jest 15. svibnja 2019, a za ljetni semestar 5. rujna 2019. Studenti koji nisu zadovoljni rezultatima Natječaja žalbe mogu podnijeti u pisanim oblikom u roku osam dana od objave rezultata Natječaja. Žalbe i upiti poslani elektroničkom poštom neće se uvažiti.

Komentari na članak

Vezani članci

Nagrađeni radovi

projekt „Mali pokretači promjena”

Proglašeni pobjednici natječaja „Nenasilje, mir i surfanje s osmijehom”

Izabrani su pobjednici nagradnoga natječaja. Pogledajte najkreativnije radove u fotogaleriji.

CINAZ logo

CINAZ poziva

Prijavite se na umjetnički natječaj – „KREA(K)TIVNI I (NE)OVISNI"

Umjetnički radovi mogu biti realizirani u mediju slikarstva, kiparstva (skulptura, instalacija), fotografije ili video umjetnosti. Pobjednike i sudionike očekuju i brojne vrijedne nagrade!

SCZG izvana

Studentski centar Zagreb

Objavljen popis studenata koji su ostvarili pravo na jednokrevetne sobe

Pravo na jednokrevetne sobe ostvarilo je 29 studentica i 25 studenata koji se trebaju useliti u studentske domove do 10. listopada.

Hrvatska i EU - zastave

Natječaj Tonina Picule

Klik za bolju Hrvatsku

Ured Tonina Picule, zastupnika u Europskom parlamentu, organizira kreativni natječaj pod nazivom „Klik za bolju Hrvatsku“.

https://pixabay.com/en/photographer-photo-camera-camera-455747/

Spolije u urbanom prostoru

Jednom fotografijom do 1000 kn

Klub studenata povijesti umjetnosti ARTeFact otvorio je fotografski natječaj čija je glavna nagrada 1000 kn. Prijave se zaprimaju do 2. ožujka u ponoć.