Financijska podrška

Politehničko sveučilište u Torinu nudi stipendije od 8 tisuća eura

Dečko lista knjigu u knjižnici

Ako vas zanimaju arhitektura, inženjerstvo, dizajn i vizualna komunikacija ili prostorno planiranje, prijavite se za studij u Italiji do 14. rujna i ostvarite trogodišnju stipendiju.

Politehničko sveučilište u Torinu objavilo je natječaj za dodjelu 39 TOPoliTO stipendija za preddiplomski studij na nekome od njegovih programa. Studiji koje nudi jesu inženjerstvo, arhitektura, dizajn i vizualna komunikacija te teritorijalno, urbano, okolišno i pejzažno planiranje. Važno je napomenuti kako se studiji dizajna i vizualne komunikacije te teritorijalnog, urbanog, okolišnog i pejzažnog planiranja izvode isključivo na talijanskom jeziku.

Kandidati moraju imati srednjoškolsku diplomu izdanu izvan Italije, a kako bi se mogli upisati, moraju položiti obavezni prijamni ispit s najmanje 60 od ukupno 100 bodova. Stipendija se dodjeljuje u iznosu od 8000 eura godišnje, a isplaćuje se tijekom sve tri godine koliko traju ovi preddiplomski programi.

Prijaviti se možete putem online obrasca koji možete naći poveznici, i to do 14. rujna 2018. Sve dodatne informacije potražite na stranicama programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Talijansko Sveučilište

Studij u Italiji

Stipendije za buduće pravnike

Talijansko Sveučilište Bocconi nudi stipendije za sve studente pravnog usmjerenja koji nisu nikada studirali u toj zemlji.

Sveučilište u Genovi

Financijska podrška

Sveučilište u Genovi daje ti stipendiju za diplomski studij na području internetskog i multimedijskog inženjerstva

Bakalari iz područja internetskog i multimedijskog inženjerstva mogu nastaviti školovanje na jednom od najvećih talijanskih sveučilišta. Prijave traju do 24.srpnja.

OTP banka

Savjeti za produktivnije studiranje

Greške koje biste trebali izbjegavati na fakultetu

Nešto što je tipično za svakog studenta jest odgađanje obaveza i ona poznata "sutra ću". Naravno, sve ovisi o vašim sposobnostima i mogućnostima da nadoknadite zaostale obaveze (bilo na faksu ili na studentskom poslu).

Studenti

Natječaj za stipendije

Prijavite se na Natječaj Zaklade Adris

Prijave na natječaj zaprimaju se do 30. svibnja, a podnose se putem službenih obrazaca koji se mogu preuzeti na službenim stranicama Zaklade.

Koloseum Rim

Ministarstvo kulture i turizma

Italija uvela novosti za turiste: besplatna nedjelja, dvije Noći muzeja i dugi petak

Novim pravilnikom uvedene su promjene oko naplate ulazaka.