Financijska podrška

Politehničko sveučilište u Torinu nudi stipendije od 8 tisuća eura

Dečko lista knjigu u knjižnici

Ako vas zanimaju arhitektura, inženjerstvo, dizajn i vizualna komunikacija ili prostorno planiranje, prijavite se za studij u Italiji do 14. rujna i ostvarite trogodišnju stipendiju.

Politehničko sveučilište u Torinu objavilo je natječaj za dodjelu 39 TOPoliTO stipendija za preddiplomski studij na nekome od njegovih programa. Studiji koje nudi jesu inženjerstvo, arhitektura, dizajn i vizualna komunikacija te teritorijalno, urbano, okolišno i pejzažno planiranje. Važno je napomenuti kako se studiji dizajna i vizualne komunikacije te teritorijalnog, urbanog, okolišnog i pejzažnog planiranja izvode isključivo na talijanskom jeziku.

Kandidati moraju imati srednjoškolsku diplomu izdanu izvan Italije, a kako bi se mogli upisati, moraju položiti obavezni prijamni ispit s najmanje 60 od ukupno 100 bodova. Stipendija se dodjeljuje u iznosu od 8000 eura godišnje, a isplaćuje se tijekom sve tri godine koliko traju ovi preddiplomski programi.

Prijaviti se možete putem online obrasca koji možete naći poveznici, i to do 14. rujna 2018. Sve dodatne informacije potražite na stranicama programa.

Komentari na članak

Vezani članci

MZOS logo

Javna rasprava

MZOŠ: Nacrt izmjena i dopuna Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju

Prema Nacrtu povećan je maksimalan iznos prihoda, ministar može raspisati natječaj za dodjelu državne stipendije više od jednom te Ministarstvo ima pravo obustaviti isplatu stipendija ako se utvrdi da su netočni podaci u Izjavi o zajedničkom kućanstvu.

Kune

Financijska podrška

Stipendije u mjesečnom iznosu od 1500 kn studentima prirodnih, tehničkih i biomedicinskih znanosti

Raspisan je natječaj za dodjelu stipendija studentima s prebivalištem u Vukovarsko-srijemskoj, Osječko-baranjskoj, Brodsko-posavskoj, Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj županiji. Rok za prijavu je 19. lipnja.

Perugia

Inozemno obrazovanje

Sveučilište Perugia raspisalo natječaj za stipendije

Sveučilište Perugia dodjeljuje stipendije za doktorski studij u iznosu većem od 15 000 eura, a prijave traju do 1. kolovoza.

Isto

Financijska podrška

Raspisan natječaj za stipendije i zajamčene pomoći djeci umrlih članova NSZVO-a

NSZVO dodjeljuje stipendije u mjesečnom iznosu od 500, 750 i 1000 kuna te zajamčene pomoći u mjesečnom iznosu od 500 kuna djeci umrlih ili stradalih svojih članova. Rok je za prijavu 1. listopada.

MZOS logo

MZOS pomaže

MZOS donio odluku o isplati državne stipendije studentima s prebivalištem na poplavljenom području

Iznos stipendije je 10.000 kuna te će se isplatiti jednokratno.