Financijska podrška

Politehničko sveučilište u Torinu nudi stipendije od 8 tisuća eura

Dečko lista knjigu u knjižnici

Ako vas zanimaju arhitektura, inženjerstvo, dizajn i vizualna komunikacija ili prostorno planiranje, prijavite se za studij u Italiji do 14. rujna i ostvarite trogodišnju stipendiju.

Politehničko sveučilište u Torinu objavilo je natječaj za dodjelu 39 TOPoliTO stipendija za preddiplomski studij na nekome od njegovih programa. Studiji koje nudi jesu inženjerstvo, arhitektura, dizajn i vizualna komunikacija te teritorijalno, urbano, okolišno i pejzažno planiranje. Važno je napomenuti kako se studiji dizajna i vizualne komunikacije te teritorijalnog, urbanog, okolišnog i pejzažnog planiranja izvode isključivo na talijanskom jeziku.

Kandidati moraju imati srednjoškolsku diplomu izdanu izvan Italije, a kako bi se mogli upisati, moraju položiti obavezni prijamni ispit s najmanje 60 od ukupno 100 bodova. Stipendija se dodjeljuje u iznosu od 8000 eura godišnje, a isplaćuje se tijekom sve tri godine koliko traju ovi preddiplomski programi.

Prijaviti se možete putem online obrasca koji možete naći poveznici, i to do 14. rujna 2018. Sve dodatne informacije potražite na stranicama programa.

Komentari na članak

Vezani članci

Budimpešta

Studiranje u inozemstvu

CEU u Budimpešti stipendira s 13 milijuna eura; prijaviti se mogu i hrvatski studenti

Do 31. siječnja zaprimaju se prijave za studiranje na diplomskim i poslijediplomskim studijima Central European Universityja u Budimpešti. Kandidati za upis ujedno su i kandidati za stipendije.

Firenca

Stipendija za doktore znanosti

Poziv za istraživanje talijanske renesanse u Firenci

Centar za studije talijanske renesanse na Harvardu poziva zainteresirane doktore znanosti da se prijave za stipendiju kojom će imati omogućeno istraživanje talijanske renesanse u Firenci. Istraživanja su u trajanju od četiri do šest mjeseci, a rok za prijavu je 15. studenoga 2018. godine.

Kune

Ministarstvo hrvatskih branitelja

Odobreno 3817 braniteljskih stipendija za ovu akademsku godinu

Objavljena su imena učenika i studenata koji su ostvarili pravo na stipendije iz Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata za 2017/2018. godinu.

Stipendist Đure Đakovića

Stipendijom do posla

Nakon stipendije ima siguran posao

Dodjela pojedinih stipendija ipak može studentima dati mogućnost zaposlenja, ali i dodatne obuke

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Otvoren natječaj za stipendije NZPUSS-a

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu raspisala natječaj za dodjelu stipendija

Raspisan je natječaj za dodjelu 438 stipendija u akademskoj godini 2014./15., koje dodjeljuje Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu (NZPUSS), i to u šest kategorija.