Nagrada za mlade Karlo Veliki

Osmislite projekt s europskom dimenzijom i osvojite do 7.500 eura

EP

Mladi koji su pokrenuli projekt namijenjen mladima u Europi koji potiče toleranciju, suživot i izgradnju europskog karaktera mogu se prijaviti na natječaj. Svi nacionalni pobjednički projekti bit će pozvani na četverodnevno putovanje u Aachen na dodjelu nagrada 3. svibnja.

Svi mladi od 16 do 30 godina koji su pokrenuli projekt s europskom dimenzijom mogu se prijaviti za Nagradu za mlade Karlo Veliki. Prijave traju do 30. siječnja sljedeće godine  

Ova se nagrada dodjeljuje svake godine, a organiziraju je zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena. Nagrade su i više nego privlačne; tri nagrađena projekta osvajaju po 2.500, 5.500 i 7.500 eura. Osim što će prva tri projekta dobiti novac, bit će i pozvani u Bruxelles ili Strasbourg iduće jeseni.

Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktični način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta. Svih 28 nacionalnih pobjedničkih timova iz zemalja članica Europske unije bit će pozvani 3. svibnja na dodjelu nagrade u Aachen na četverodnevno putovanje. Pravila natječaja te što je sve potrebno za prijavu možete vidjeti na mrežnim stranicama Europskog parlamenta.

Komentari na članak

Vezani članci

Styria Scool

Interaktivna predavanja i rad na poslovnom projektu

Prijavite se na Styria: SCOOL akademiju i osvojite stipendiju ili priliku za rad

Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje, a sudjelovanje je besplatno. 

Titov brod Galeb

Integrirani razvojni projekt

Sudjelovanjem u projektu revitalizacije „Galeba" do dodatnih ECTS-a

Studenti i studentice koje zanima ilustracija, dizajn, pisanje ili uredništvo publikacija, ovo je poziv za vas! U sklopu velikog projekta obnove jednog od najpoznatijih spomenika riječke industrijske i kulturne baštine dobit ćete jedinstvenu priliku za sudjelovanje u procesu restauracije „Galeba" kojom će se legendarnom brodu podariti novi život.

Jasna Ožanić

Financijska podrška

Rotary klub Zagreb Gradec dodjeljuje stipendije studentima zagrebačkih visokih učilišta

Kandidati dokazane izvrsnosti, s boljim uspjehom na studiju te kandidati lošijeg imovinskog i socijalnog statusa imat će prednost, a prilikom vrednovanja uspjeha uzet će se u obzir i ukupno ostvareni ECTS bodovi, duljina studiranja te ostvarene ocjene.

Medijske nade Parlamenta

Ured za informiranje Europskog parlamenta poziva

Prijavite se na natječaj Medijske nade

Podsjećamo vas na natječaj Medijske nade Ureda za informiranje Europskog parlamenta. Dovoljno je poslati video od 1 minute na temu mogućnosti koje mladima pruža EU ili s bilo kojeg događaja s nedavnog Tjedna Europe (4. - 9. svibnja).

Naslovna

Sandy Milinković

Fatalna simbioza društvenih mreža i alkohola

Tekst je posvećen svim kolegicama i kolegama koji su pod utjecajem alkohola bili u dodiru s društvenim mrežama. Nemojte se sramiti, niste sami.