Nagrada za mlade Karlo Veliki

Osmislite projekt s europskom dimenzijom i osvojite do 7.500 eura

EP

Mladi koji su pokrenuli projekt namijenjen mladima u Europi koji potiče toleranciju, suživot i izgradnju europskog karaktera mogu se prijaviti na natječaj. Svi nacionalni pobjednički projekti bit će pozvani na četverodnevno putovanje u Aachen na dodjelu nagrada 3. svibnja.

Svi mladi od 16 do 30 godina koji su pokrenuli projekt s europskom dimenzijom mogu se prijaviti za Nagradu za mlade Karlo Veliki. Prijave traju do 30. siječnja sljedeće godine  

Ova se nagrada dodjeljuje svake godine, a organiziraju je zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena. Nagrade su i više nego privlačne; tri nagrađena projekta osvajaju po 2.500, 5.500 i 7.500 eura. Osim što će prva tri projekta dobiti novac, bit će i pozvani u Bruxelles ili Strasbourg iduće jeseni.

Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktični način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta. Svih 28 nacionalnih pobjedničkih timova iz zemalja članica Europske unije bit će pozvani 3. svibnja na dodjelu nagrade u Aachen na četverodnevno putovanje. Pravila natječaja te što je sve potrebno za prijavu možete vidjeti na mrežnim stranicama Europskog parlamenta.

Komentari na članak

Vezani članci

Dunavska scenaristička radionica

Vukovar film festival

Otvorene prijave za Dunavsku scenarističku radionicu

Dunavska scenaristička radionica omogućit će sudionicima rad na tekstu u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi. Prijave su otvorene do 1. kolovoza.

Mladi i alkohol

Maloljetnici i alkohol

Ne smijemo ignorirati činjenicu pretjeranog opijanja mladih

Prema posljednjem istraživanju, maloljetnici u Hrvatskoj svaki mjesec konzumiraju sve veće količine alkohola, što je zabrinjavajuće, a ujedno nas je dovelo i na treće mjesto u Europi po ekscesivnom opijanju mladih

skripte učenje

Obrazovna ponuda

Sveučilište Sjever gradi prepoznatljivost kroz međunarodne projekte; u tijeku „ISD Uni”

Aktualni projekt u kojem kao partner sudjeluje Sveučilište Sjever potiče jačanje komunikacije među visokoškolskim institucijama poboljšanjem uloge obrazovnih institucija kao intelektualnih centara za povećanje specifične baze znanja u regiji.

Sveučilište J.J. Strossmayera Osijek

Doktorska škola Društveno-humanističkih znanosti Sveučilišta u Osijeku

Raspisuje se treći natječaj za doktorski studij Komunikologije

Jedini doktorski studiji komunikologije raspisuje natječaj za upis treće generacije doktoranada.

Za žene u znanosti 2016

Natječaj za stipendije

Stipendije od 5 tisuća eura namijenjene su hrvatskim znanstvenicama

Program "Za žene u znanosti" mnogo je više od tek financijske stipendije. Naime, on predstavlja svojevrsnu afirmaciju hrvatske znanosti i hrvatskih znanstvenica, mijenjajući tako predodžbu o ulozi i doprinosu žena u znanosti te u društvu u cijelosti.