Nagrada za mlade Karlo Veliki

Osmislite projekt s europskom dimenzijom i osvojite do 7.500 eura

EP

Mladi koji su pokrenuli projekt namijenjen mladima u Europi koji potiče toleranciju, suživot i izgradnju europskog karaktera mogu se prijaviti na natječaj. Svi nacionalni pobjednički projekti bit će pozvani na četverodnevno putovanje u Aachen na dodjelu nagrada 3. svibnja.

Svi mladi od 16 do 30 godina koji su pokrenuli projekt s europskom dimenzijom mogu se prijaviti za Nagradu za mlade Karlo Veliki. Prijave traju do 30. siječnja sljedeće godine  

Ova se nagrada dodjeljuje svake godine, a organiziraju je zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena. Nagrade su i više nego privlačne; tri nagrađena projekta osvajaju po 2.500, 5.500 i 7.500 eura. Osim što će prva tri projekta dobiti novac, bit će i pozvani u Bruxelles ili Strasbourg iduće jeseni.

Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktični način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta. Svih 28 nacionalnih pobjedničkih timova iz zemalja članica Europske unije bit će pozvani 3. svibnja na dodjelu nagrade u Aachen na četverodnevno putovanje. Pravila natječaja te što je sve potrebno za prijavu možete vidjeti na mrežnim stranicama Europskog parlamenta.

Komentari na članak

Vezani članci

SU

Predstavljanje projekta „Summer Universities 2015”

Dođite na predavanje i saznajte kako nezaboravno provesti ljeto

Projekt uključuje razne aktivnosti, od onih akademskih i intenzivnog učenja stranih jezika do sporta i upoznavanja novih kultura te mjesta.

Karlo Kolesar, Mirando Mrsić

Uređeno pitanje oko suradnje na projektima od zajedničkog interesa

Svečano potpisivanje Sporazuma o suradnji Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Vijeća studenata veleučilišta i visokih škola RH

Prema potpisanom Sporazumu, na prijedlog Vijeća studenata veleučilišta i viskokih škola RH, Ministarstvo rada i mirovinskog sustava sudjelovati će na tematskim događanjima vezanim uz osvještavanje o važnosti reformskih procesa u području obrazovanja.

Alkohol

Istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije

Najviše alkohola piju Bjelorusi, Hrvati tek prosječni

Nedavno istraživanje Svjetske Zdravstvene Organizacije pokazalo je vrlo zanimljive podatake oko konzumiranja alkohola u svijetu.

Trg bana Josipa Jelačića perspektiva

Objavljen natječaj Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom

Natječaj za najam povoljnih državnih stanova u Zagrebu

Odlukom Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom objavljen je natječaj za najam 14 stanova u centru Zagreba.

Ležaljke na plaži

Mladi u turizmu

Podijelite svoja očekivanja, probleme i radna iskustva u turizmu i hotelijerstvu

Projekt „Socijalna distanca i indeks polikroničnosti mladih djelatnika u hotelijerstvu“ Zavoda za turizam porečkog Instituta ima za cilj potaknuti pozitivne promjene na turističkom tržištu rada. Kako mladi mogu sudjelovati u projektu te transformirati turizam u poželjno mjesto rada, otkrila nam je voditeljica projekta, dr. sc. Marinela Dropulić Ružić.