Nagrada za mlade Karlo Veliki

Osmislite projekt s europskom dimenzijom i osvojite do 7.500 eura

EP

Mladi koji su pokrenuli projekt namijenjen mladima u Europi koji potiče toleranciju, suživot i izgradnju europskog karaktera mogu se prijaviti na natječaj. Svi nacionalni pobjednički projekti bit će pozvani na četverodnevno putovanje u Aachen na dodjelu nagrada 3. svibnja.

Svi mladi od 16 do 30 godina koji su pokrenuli projekt s europskom dimenzijom mogu se prijaviti za Nagradu za mlade Karlo Veliki. Prijave traju do 30. siječnja sljedeće godine  

Ova se nagrada dodjeljuje svake godine, a organiziraju je zajednički Europski parlament i Međunarodna fondacija za Nagradu Karlo Veliki iz Aachena. Nagrade su i više nego privlačne; tri nagrađena projekta osvajaju po 2.500, 5.500 i 7.500 eura. Osim što će prva tri projekta dobiti novac, bit će i pozvani u Bruxelles ili Strasbourg iduće jeseni.

Projekti bi trebali biti namijenjeni mladima u Europi i na praktični način poticati toleranciju, suživot i izgradnju europskog identiteta. Svih 28 nacionalnih pobjedničkih timova iz zemalja članica Europske unije bit će pozvani 3. svibnja na dodjelu nagrade u Aachen na četverodnevno putovanje. Pravila natječaja te što je sve potrebno za prijavu možete vidjeti na mrežnim stranicama Europskog parlamenta.

Komentari na članak

Vezani članci

FOI

Potpora za realizaciju projekata

Pruža se poslovna prilika studentima FOI-ja i diplomantima

Studenti FOI-ja i alumniji koji su završili studij prije manje od dvije godine imat će priliku usavršiti svoje postojeće projekte „Startup@FOI“ programom podrške projekata. Prijave se šalju do 9. ožujka do podneva.

Program "Za žene u znanosti"

Nacionalni program

Pojedinačne stipendije od 5000 eura za mlade znanstvenice

Za postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja nagradit će se hrvatske znanstvenice koje nisu starije od 35 godina. Prijave na natječaj zaprimaju se do 8. prosinca.

blaa

Prepreka koja nije nerješiva

Noćna mora neslaganja roditelja i srodne duše

Ponekad vam se veza čini kao iz bajke, a šlag na tortu bio bi upoznavanje vama savršene osobe s vašim roditeljima. Što učiniti ako upoznavanje pođe po zlu? Ne morate odmah dići ruke od svega jer ponekad razgovor i zrelo ponašanje može biti ključ za rješvanje problema.

Simpozij "Politička kom"

Udruga studenata komunikologije

Simpozij na temu "Politička komunikacija u predizbornoj kampanji"

Simpozij "Mediji na drukčiji način" održat će se na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj 5. svibnja, u dvorani Zagreb u 10 sati. 

Krajem svibnja promjena Zakona

Krajem svibnja ukida se ograničenje

Mladi će uskoro ponovno moći voziti aute snažnije od 110 KS

Sadašnji zakon nije jednako primjenjiv na domaće i strane vozače, što nije u skladu sa zakonima Europske Unije. Zbog toga bi mladi vozači, ispod 24 godine, već od kraja svibnja mogli ponovno voziti automobile snage iznad 110 KS.