Štednjom do savršenog ljeta

Osam načina kako uštedjeti za ljetne praznike

accounting

Ako planirate otputovati na festival ili samo ljenčariti po plažama, ovi savjeti su ono što vam treba jer se koktel neće sam platiti.

Ljeto je iza ugla, a vi nemate ni kune u džepu. No nemojte očajavati. Još nije kasno za početak štednje koja će vam osigurati savršene ljetne praznike.

Umjereno trošite

Svi smo krivi za učestalo kupovanje stvari koje nam zapravo ne trebaju. Svakodnevna kava u kafiću pokraj fakulteta ili kupovanje slatkiša za doručak i večeru su nepotreban trošak. Pokušajte napraviti sami sebi kavu u termosici ili ponijeti jabuku umjesto one slasne čokoladice od kokosa. Voda iz menze je jeftina, ali ako kupite bobble bocu, ne samo da ćete uštedjeti, već ćete i očuvati okoliš od nepotrebnog smeća.

FOTO: Pixabay

Zaposlite se

Osim što ćete dodatno popuniti životopis, možete i zaraditi sa strane. Prolistajte stranice Student servisa, provjerite ponudu poslova na našem portalu i angažirajte se. Ponekad ćete naići na kakav čudan posao kao hodanje po gradu kao veliki hamburger, ali samo razmišljajte o onom koncertu na koji žarko želite otići.

FOTO: Giphy

Sakrijte novac

Sve ide po planu, ne trošite na slatkiše, ali što to čujete? Pedeset posto popusta u vašem omiljenom butiku? A kartica je tako blizu za popeglati ju? Recite ne tom razmišljanju i stavite karticu pod ključ. Najbolje bi bilo jednom tjedno ili mjesečno uzeti novca koliko vam treba za najbitnije potrepštine kako bi izbjegli neželjene posljedice novog para cipela. Također nemojte trošiti više nego što imate na kartici i ulaziti u nepotrebne minuse. To nije savjet samo za ljeto, već za cijeli život.

 

FOTO: Pixabay

Držite se budžeta

Pri organizaciji ljetovanja bitno je isplanirati realan budžet, ne možete očekivati tisuću kuna za jedan dan. Znamo da to nije jednostavno kad nas onaj kolač iz slastičarnice gleda točno u oči, ali naučite se oduprijeti tim porivima. Isplanirajte što vam sve treba i koliko možete potrošiti na sebe.

FOTO: Giphy

Skinite korisne aplikacije

U današnje moderno vrijeme postoje aplikacije za sve, pa tako i za štednju. Neke od aplikacija nude povezivanje s vašim bankovnim računom što vam pomaže pri unosu svake transakcije i sprječava „zaboravljanje“ unosa potrošenog. Svakome će odgovarati druga aplikacija pa je najbolje otići na iTunes ili Play Store i pronaći onu pravu za vas.

FOTO: Pixabay

Kuhajte kod kuće

Možda vam se danas baš jela fast food hrana, ali zar ne bi bilo bolje poboljšati svoje kulinarske vještine? Probajte pratiti kataloge velikih trgovina i uhvatite najpovoljnije namirnice. Ako nemate vremena i želje eksperimentirati s hranom i cimer vam još pamti onaj put kad vam je zagorjela voda, posjetite naše drage tete u menzi i uzmite meni, najpovoljniji gurmanski obrok u gradu.

FOTO: Giphy

Iskoristite svoju iksicu

Blažena kartica koja rješava sve muke i probleme hrvatskih studenata. Osim što ju provlačimo u menzi i dokazujemo mami i tati da stvarno još idemo na fakultet, možemo ju koristiti i za popuste. Mnoge agencije i tvrtke nude popuste na studente koji se ostvaruju ako imate indeks ili iksicu, toplo preporučujemo korištenje iksice jer ako izgubite indeks, gubite život. Ne bojte se ispitivati imaju li popust, što je najgore što se može dogoditi?

FOTO: Giphy

Prijatelji kao motivacija

Kao što je slučaj s gubitkom težine, podrška prijatelja je bitna i kod štednje. Ako skupa solite zdjelu celera svojim suzama, sigurno će vam biti lakše. Zanimljiv savjet je da se okružite onim što želite. Ako želite na plažu, isprintajte si slike palmi i mora za zid, mažite se kremom za sunčanje i nosite sunčane naočala, da, čak i po mraku. Ako ni to ne pomaže, isprintajte se sliku omiljene slavne osobe koja će vas na to potaknuti.

FOTO: Pixabay

Komentari na članak

Vezani članci

Izvor: Civilizacija ljubavi

Intervju s Domagojem Borščakom

„Nismo ni svjesni koliko je malo potrebno da nekome uljepšamo život“

Želite pomagati ljudima, učiniti nešto dobro, a ne znate kako? Donosimo vam prekrasnu priču o tome kako na jednostavan način možete nekome uljepšati život i vratiti osmijeh na lice!

Studenti uživaju

Reci prehladi NE

10 načina kako se ne razboljeti ove zime

Osim predivnog božićnog ugođaja, snijega, kolača i kuhanog vina, sa zimom dolazi i jedan nepoželjan gost, svima dobro znana gripa i prehlada. Naporna i iscrpljujuća, jednostavno nas ne pušta na miru i onemogućava nam uživanje u pravom zimskom ugođaju.

Zastava EU+ novac

Ulaganje u kadrove

Na jesen počinje program osposobljavanja za europske projekte

Program bi trebao zaposlenicima unutar gospodarstva, državne uprave te jedinica lokalne i regionalne samouprave pomoći u izradi EU projekata

http://iuri.uniri.hr/about-uniri/

Javna rasprava o izmjenama i dopunama Pravilnika o studijima

Predloženo ukidanje ocjene E te izjednačavanje preddiplomskog i diplomskog kriterija ocjenjivanja

Sveučilište u Rijeci provodi javnu raspravu o izmjenama Pravilnika o studijima koji propisuje način studiranja svih riječkih studenata. Neke od predloženih promjena uključuju ukidanje FX kategorije i ocjene E, izjednačavanje preddiplomskog i diplomskog kriterija ocjenjivanja, promjene omjera bodovanja za vrijeme nastave i na završnom ispitu, kao i drugačiju raspodjelu bodova u procesu formiranja završne ocjene.

Informiranje - pravo mladih

Projekt „Informiranje – pravo mladih”

Informirajte se o ponudi besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja

„Ponuda besplatnih neformalnih organizacija i usavršavanja” sljedeći je „Informativni ponedjeljak” koji će se održati u ponedjeljak, 30. travnja 2018. godine, u 18 sati u Ulici Frane Petrića 4, 3. kat.