Financijska podrška

NZZPUSS dodjeljuje više od 400 stipendija za deficitarne studijske programe

stipendije studenti

Stipendije Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu namijenjene su deficitarnim studijima, a poseban je naglasak stavljen na nastavničke programe. Prijave na natječaj podnose se do 30. siječnja.

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu otvorila je prijave za devetu generaciju stipendista u akademskoj godini 2017/2018. Dodijelit će najmanje 400 stipendija u osam kategorija.

Naglasak je stavljen na deficitarne nastavničke studijske programe. Tako se stipendije dodjeljuju studentima u području računarstva, strojarstva, elektrotehnike, matematike i fizike, informatike (nastavnički), matematike (nastavnički), fizike (nastavnički), doktora medicine, farmacije, anglistike i anglistike (nastavnički).

NZZPUSS također stipendira studente – osobe s invaliditetom, pripadnike romske nacionalne manjine, aktivne kategorizirane sportaše te nadarene mlade umjetnike koji studiraju hrvatske muzičke i umjetničke programe. U još neke kategorije kojima su dostupne stipendije pripadaju oni koji su do punoljetnosti bili smješteni u domove socijalne skrbi ili udomiteljske obitelji, studenti bez oba roditelja te studenti roditelji.

Prijave se podnose elektronički s pripadajućim obrascem za svaku kategoriju do 30. siječnja 2018. do 12 sati. Detaljnije informacije o postupku prijave nalaze se na  poveznici.

Komentari na članak

Vezani članci

Studentski izlet u Milano

Studentski Zbor Ekonomskog Fakulteta vodi na

Studentski izlet u Milano

Prijave za putovanje će biti otvorene 16. ožujka u 21 sat. 

Politička akademija

Program za političko obrazovanje

Politička akademija otvorila natječaj

Akademija će odabrati 25 sudionika koji će sudjelovati na tri vikend-seminara u Hrvatskoj i jednom u Strasbourgu. Prijaviti se mogu hrvatski državljani do 35. godine starosti.

Klub mladih Split

Javno predstavljanje organizacija

Podrška projektima i poduzetnicima početnicima u Klubu mladih Split

Klub mladih Split organizira javno predstavljanje organizacija podrške za poduzetnike. Događaj će se održati ove srijede, 8. studenog, od 18 do 20 sati.

Zajedništvo

Klub studenata Malo misto

Long Afterijada - humanitarni party Elektrijadaca i Primatijadaca

Nakon Elektrijade, Primatijade te uspješnog KSET-ovskog after partyja, after after party očekuje vas ovaj petak, 23. svibnja u Klubu studenata Malo misto, Ilica 54. Party ima humanitarnu notu.

Šaljivi turnir u graničaru

Studio Smijeha

Šaljivi turnir u graničaru na Zrinjevcu

Živciraju vas profesori na faksu? Dosta vam je šefa na poslu? Tlak vam diže osoba s kojom ste u vezi? Svega vam je kolektivno dosta? Nemojte prolupati i napraviti nešto zbog čega ćete završiti u crnoj kronici, ispucajte sve to iz sebe u najstarijoj hrvatskoj timskoj igri.